About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Ένας χρόνος απο τον θάνατο του Lemmy...

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα απο τον θάνατο του Lemmy! Στις 28 Δεκεμβρίου 2015, ο θρυλικός ηγέτης των Motörhead άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 χρονών, βυθίζοντας σε θλίψη την παγκόσμια μουσική κοινότητα, ύστερα απο σύντομη μάχη που έδωσε με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου για την οποία έμαθε οτι έπασχε μόλις πριν δυο ημέρες απο τον θάνατό του.
Ένας χρόνος απο τον θάνατο του Lemmy...

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα απο τον θάνατο του Lemmy! Στις 28 Δεκεμβρίου 2015, ο θρυλικός ηγέτης των Motörhead άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 χρονών, βυθίζοντας σε θλίψη την παγκόσμια μουσική κοινότητα, ύστερα απο σύντομη μάχη που έδωσε με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου για την οποία έμαθε οτι έπασχε μόλις πριν δυο ημέρες απο τον θάνατό του.


Lemmy
Ο Ian Fraser Kilmister γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1945 στο Burslem της Αγγλίας. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 3ων μηνών και η μητέρα του παντρεύτηκε 10 χρόνια αργότερα τον ποδοσφαιριστή George Willis, ο οποίος είχε δυο μεγαλύτερα παιδιά απο τον προηγούμενο γάμο του. Η οικογένεια μετακόμισε σε μία φάρμα στο Benllech της Βόρειας Ουαλίας και κατα την διάρκεια αυτής της περιόδου, άρχισε να ενδιαφέρεται για την Rock 'N' Roll μουσική , τα άλογα και τα κορίτσια.

Το παρατσούκλι "Lemmy" το πήρε όταν ήταν ακόμη στο σχολείο (Ysgol Syr Thomas Jones στο Amlwch), και ο ίδιος αν και δεν είναι σίγουρος για ποιο λόγο του "κόλλησε", αργότερα θα πει οτι προέρχεται απο την φράση "Δάνεισέ  μου μια λίρα μέχρι την Παρασκευή"  ("lemmy [lend me] a quid till Friday") , λόγω της συνήθειάς του να δανείζεται χρήματα  για να τροφοδοτήσει τον εθισμό του για φρουτάκια (κουλοχέρηδες).

Στα 16 του, είδε τους The Beatles στο Cavern Club και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα μαθαίνοντας τις συγχορδίες του album τους "Please Please Me", αφού θαύμαζε την σαρκαστική στάση του συγκροτήματος και ιδιαίτερα του John Lennon.

Στην συνέχεια η οικογένειά του θα μετακομίσει ξανά, αυτή την φορά στην πόλη Conwy, και ο Lemmy θα σταματήσει το σχολείο και θα ξεκινήσει να εργάζεται σε διάφορες δουλειές συμπεριλαμβανομένου και του εργοστασίου Hotpoint Electric Heating Company. Παράλληλα έπαιζε κιθάρα σε διάφορες τοπικές μπάντες, όπως στους Sundowners, και στον ελεύθερο χρόνο του έκανε μαθήματα ιππασίας.

Lemmy

Στα 17 του γνώρισε την Cathy η οποία βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές, και την ακολούθησε μέχρι το Stockport (κοντά στο Manchester). Μαζί της απέκτησε τον γιο του Sean. ο οποίος δόθηκε για υιοθεσία.

Εκεί έπαιξε στο τοπικό συγκρότημα The Rainmakers και αργότερα στους The Motown Sect με τους οποίους έπαιζε σε διάφορα Clubs για 3 χρόνια.

Το 1965 εντάχθηκε στους The Rockin' Vickers οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαιο με την CBS και κυκλοφόρησαν 3 singles ["Zing! Went the Strings of My Heart", "It’s Alright" και "Dandy"] κάνοντας ταυτόχρονα περιοδεία στην Ευρώπη (Οι Rockin' Vickers φέρονται να είναι η πρώτη βρετανική μπάντα που επισκέφθηκε τη Γιουγκοσλαβία).

Το συγκρότημα θα μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα στο Manchester.  Εκεί ο Lemmy θα γνωρίσει μια κοπέλα ονόματι Tracy, με την οποία έκανε τον δεύτερο γιο του,  Paul Inder.

Το 1967 αποχώρησε απο τους Rockin' Vickers και μετακόμισε στο Λονδίνο. Θα συγκατοικήσει με τον μπασίστα των The Jimi Hendrix Experience Noel Redding και τον μάνατζέρ τους Neville Chesters και έπιασε δουλειά ως roadie στους  The Jimi Hendrix Experience.

Το 1968 εντάχθηκε στους  Sam Gopal και ηχογράφησε μαζί τους το album "Escalator"  και το single  "Horse". Αυτό το διάστημα, σκεφτόταν να αλλάξει το επώνυμό του σε αυτό του πατριού του Willis και στο "Escalator"  εμφανίζεται ως Ian Willis, ωστόσο επειδή η αλλαγή στοιχείων στο πιστοποιητικό γέννησης και το διαβατήριο θα ήταν πολύ χρονοβόρα και κοπιαστική διαδικασία, αποφάσισε τελικά να μην μπει στον κόπο να το κάνει.


Το 1969, γνώρισε σε ένα εμπορικό κέντρο του Chelsea τον Simon King και εντάχθηκε στους Opal Butterfly,  οι οποίοι όμως σύντομα θα αποτύχουν να κερδίσουν αρκετό ενδιαφέρον με τα single τους.
Lemmy
Το 1971 ο Lemmy εντάχθηκε στους Hawkwind σαν μπασίστας και τραγουδιστής. Δεν είχε προηγούμενη εμπειρία ως μπασίστας, αλλά γρήγορα ανέπτυξε ένα δικό του  διακριτικό στυλ, που διαμορφώνεται έντονα απο την εμπειρία του στην ρυθμική κιθάρα.

Ο ήχος του μπάσου αποτελεί θεμελιώδες μέρος του ήχου των Hawkwind κατα την διάρκεια της θητείας του εκεί. Επιπρόσθετα έκανε φωνητικά σε διάφορα τραγούδια τους συμπεριλαμβανομένου και του "Silver Machine", το οποίο έφτασε στο Νο3 του UK single chart.

Το 1975 συνελήφθη στα Καναδικά σύνορα στο Windsor του Οντάριο για κατοχή ναρκωτικών και απολύθηκε για τον λόγο αυτό απο τους Hawkwind,  περνώντας 5 ημέρες στην φυλακή.

Αμέσως μετά προσπάθησε να σχηματίσει μια νέα μπάντα που ονόμασε "Bastard" μαζί με τον κιθαρίστα Larry Wallis ( Pink Fairies, Steve Took's Shagrat , UFO) και τον ντράμερ Lucas Fox.

 Όταν ο μάνατζερ του, τον ενημέρωσε οτι ένα συγκρότημα με το όνομα "Bastard", δεν θα μπορούσε να μπεί στα Top of the Pops (τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC) ο Lemmy αποφάσισε να μετονομάσει τους Bastard σε Motörhead, όνομα εμπνευσμένο απο το τελευταίο τραγούδι που είχε γράψει για τους Hawkwind

Σύντομα τη θέση του κιθαρίστα και του ντράμερ κάλυψαν οι "Fast" Eddie Clarke και Phil "Philthy Animal" Taylor αντίστοιχα, σύνθεση η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Τα φωνητικά του Lemmy ήταν μοναδικά στον χώρο του Rock εκείνης της περιόδου.

Lemmy

Μετά από αλλαγές στη σύνθεση και προβλήματα με το μάνατζμεντ τους καθ' όλη τη δεκαετία του '80, η σύνθεση του συγκροτήματος σταθεροποιήθηκε από το 1995 και έπειτα με τον Phil Campbell στην κιθάρα και τον Mikkey Dee στα τύμπανα.

Στις 15 Μαρτίου 2010 προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ "Lemmy" αναφερόμενο στη ζωή και την καθημερινότητα του Lemmy σε σκηνοθεσία  Greg Olliver και Wes Orshoski. Το 16άλεπτο φιλμ περιέχει υλικό 3ων χρόνων καθώς και συνεντεύξεις με φίλους και θαυμαστές του, όπως Dave Grohl, Slash, Ozzy Osbourne, James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, και Robert Trujillo (Metallica), David Ellefson (Megadeth), Scott Ian (Anthrax), Alice Cooper, Peter Hook (Joy Division/New Order), Dee Snider, Nikki Sixx, Steve Vai, Mick Jones (The Clash), Ice-T, Kat Von D, Henry Rollins, Lars Frederiksen (Rancid), Jim Heath (The Reverend Horton Heat), Slim Jim Phantom (Stray Cats), Mike Inez, Joan Jett, Marky Ramone, απο τα πρώην μέλη των Hawkwind  Dave Brock και Stacia και άλλους.

Ο Lemmy άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 χρόνων,  στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, στις 16:00,  ύστερα από σύντομη μάχη που έδωσε με μιας εξαιρετικά επιθετικής μορφής καρκίνου στον εγκέφαλο και στον λαιμό, για την οποία έμαθε οτι έπασχε μόλις δυο ημέρες πριν (26 Δεκεμβρίου).

Η συνεισφορά του στην rock μουσική ήταν τεράστια, τόσο μουσικά όσο και ιδεολογικά και υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει μεγάλη επιρροή για πολλούς μουσικούς.

Born to lose, lived to win




Lemmy



'Lv' for bbr

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: