About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Grande Fox στο bbr

Οι Θεσσαλονικείς Grande Fox μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν, στην συνέντευξη που ακολουθεί.
Οι Grande Fox στο bbr

Οι Θεσσαλονικείς Grande Fox μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν, στην συνέντευξη που ακολουθεί.


Είστε μια μπάντα, που μετρά χρόνια πίσω και αν κάποιος σας αναζητήσει, πιθανόν και μάλλον το σίγουρο είναι, πως θα σας βρει με άλλο όνομα. Κάτι τέτοιο έγινε και με την έναρξη σας το 2013. Τι έκανε τους "Fox Terrier" να γίνουν "Grande Fox";
Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε για την πρόσκληση να σας πούμε μερικά πράγματα για το σχήμα μέσω της συνέντευξης αυτής. Δεν έχουμε αρκετά χρόνια από την εποχή που δημιουργήθηκε η ιδέα μέχρι το σήμερα, το τώρα, αλλά και το τι θα ακολουθήσει βάση σχεδίων και πλάνων που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε ισχύ, κάτι το οποίο πλέον ξεκίνησε να φαίνεται προς τα έξω. Μόνο στο βιογραφικό αναφέρεται το όνομα που είχαμε, δεν θα βρείτε κάτι άλλο οπτικο-ακουστικό πέραν κάποιων φωτογραφιών με τους Fox Terrier. Προφανώς και ξεκίνησε να χτίζεται η μπάντα με διαφορετικά άτομα και σίγουρα επειδή ζούμε σε δύσκολες εποχές στην Ελλάδα μπορεί εύκολα κάποιος να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχήματος για οικονομικούς λόγους, αλλά στην δική μας περίπτωση κλασικά υπήρχε και ασυμφωνία χαρακτήρων ως προς το δημιουργικό ύφος για το project στο οπτικό-ακουστικό κομμάτι του σχήματος. Έτσι και μέχρι πριν λίγο καιρό οι ιδρυτές του σχήματος πέρασαν από αρκετές δοκιμασίες και συνεργασίες για να μπορεί να προχωρήσει η ιδέα και τα αποτελέσματα βρίσκονται ελεύθερα στο διαδικτυακό κόσμο για να τα απολαύσετε ή και να τα κριτικάρετε, άλλωστε χρειάζονται και οι δυο όψεις για να μπορείς να προχωράς στο μακρύ αυτό δρόμο της μουσικής! Η απώλεια μελών έφερε και την αλλαγή του ονόματος μιας και η αλεπού ήταν και είναι μέσα στο μυαλό μας απο την αρχή παρέμεινε στη θέση της. Αυτή την στιγμή η μπάντα βρήκε σταθερά μέλη και ολοκληρώθηκε το παζλ για την συνέχεια της σταδιοδρομίας που θα ακολουθήσει.   

Πέρα από την αλλαγή του ονόματος, τι άλλο διαφορετικό θα βρούμε σε εσάς;
Μιας και περάσαμε στη δεύτερη ερώτηση πέραν από το όνομα, το τι διαφορετικό θα βρείτε είναι ένα πολυσύνθετο σημείο σαν εναλλασσόμενο ρεύμα. Θα ανακαλύψετε εφόσον αφιερώσετε και εσείς χρόνο στο να ψάξετε το σχήμα σε βάθος το τι μπορεί να είναι διαφορετικό και φυσικά τι είναι διαφορετικό για το καθένα μας σίγουρα ποικίλει με τα γούστα και τα συναισθήματα της εκάστοτε στιγμής στο κόσμο αυτό. Κάποιες προσωπικές αναφορές που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι κάθε project έχει διαφορετικά ηχοχρώματα, διαφορετικά οπτικά ανάλογα με την περίσταση με συνδετικό κρίκο τον χαρακτήρα μας ενταγμένο μέσα, βιώματα, ιστορίες και διαφορετικά συναισθήματα που ολοκληρώνουν το κάθε ένα απο αυτά.     

Grande Fox - Space Nest
Δεν είναι λίγες οι εμφανίσεις σας και οι περιοδείες σας. Πώς ήταν πριν το ''SPACE NEST'' και πως μετά; Ο κόσμος γνώριζε την δουλειά σας;
Σ’αυτό το σημείο θα διαφωνήσουμε. Δεν έχουμε αρκετές εμφανίσεις, είμαστε ένα νεοσύστατο σχήμα το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ να δημιουργεί και να παράγει στα 5 χρόνια ύπαρξης. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες αλλά ποτέ δεν σταματήσαμε τον αγώνα αυτό μέχρι να πάρουμε και πάλι συμμετοχές σε ζωντανές εμφανίσεις κάτι το οποίο θα γίνει σύντομα. Πριν το Space Nest ήταν τα αγνά χρόνια γεμάτα από λάθη και άγνοια που σε αυτά οφείλουμε το που βρισκόμαστε σήμερα, στη διαμόρφωση αλλά και ωρίμανση του σχήματος. Προφανώς και ο κόσμος δεν μας γνωρίζει, όταν ζεις το σήμερα είναι δύσκολο να χτίζεις πολύπλευρα. Αφοσιωθήκαμε στο να χτίσουμε πρώτα μέσα από το κύκλο και έπειτα έξω απο αυτόν, έτσι με αυτά τα λίγα νιώθουμε έτοιμοι να περάσουμε στην άλλη πλευρά και σιγά σιγά να βγούμε προς τα έξω και να δοκιμαστούμε. Ο κόσμος ή θα μας αγαπήσει ή θα μας μισήσει καθώς θα μας γνωρίσει από εδώ και πέρα, ένα γλυκανάλατο κλείσιμο αλλά πραγματικό!      

Διαβάζοντας ή ψάχνοντας κάποιος για εσάς, θα δει πως έχετε ένα πλούσιο βιογραφικό, από συμμετοχή σε διαγωνισμό, συναυλίες, ακόμα και ταινία μικρού μήκους; Γυρίστε μας πίσω σε όλα αυτά και μιλήστε μας για το τι συνέβαινε τότε.
Πλούσιο για μας μεταφράζεται ‘’λίγα και καλά’’, προτιμάμε να κάνουμε λίγα και όσο πιο καλά μπορούμε με βάση πάντα τα οικονομικά μας, το σουρρεάλ στοιχείο που πηγάζει μέσα μας αλλά και των πειραματισμών που μας εκφράζουν εφόσον έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε διάφορα project που μπορούμε να υποστηρίξουμε πέραν των προσωπικών. Είναι εμπειρίες ζωής, όμορφες στιγμές και νιώθουμε τυχεροί που τις βιώσαμε. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Όσο αφορά το διαγωνισμό, μας έκαναν την πρόταση και δίχως σκέψη αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος, δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση αλλά πήραμε το βραβείο καλύτερης σκηνικής παρουσίας, κάτι είναι και αυτό.. μεγαλώνει το βιογραφικό. Τώρα για τις συναυλίες ήταν ένα πολύ καλό φεγγάρι για το σχήμα, είχαμε ένα σερί με live μικρά μεγάλα, με δυνατά ονόματα και αξιωμένα στο χορό της μουσικής. Επίσης συνεργαστήκαμε και με αδελφικά σχήματα παρέα στις σκηνές κάτι που θα ζήσουμε ξανά σύντομα καθώς ξεκίνησε η προετοιμασία για το σκοπό αυτό. Τέλος, στην ενότητα για την μικρού μήκους ήταν ένα πειραματικό ψυχεδελικό οπτικόακουστικό project ‘‘Feverish Dreams’’ το οποίο συνδυάστηκε με το μεταπτυχιακό του κιθαρίστα και υπήρχε ο πλήρης έλεγχος μπροστά και πίσω από την κάμερα. Βασικός χαρακτήρας είναι ο φρόντμαν των αλεπούδων, soundtrack από το Space Nest εντάχθηκαν μέσα, αυτός ήταν και ο σκοπός όταν στο πρώτο δίσκο γράψαμε αρκετά πειραματικά και ψυχεδελικά intro & outro, μια κατασκευή που σε όλα τα μέτωπα από προπαραγωγή-παραγωγή μέχρι και το στάδιο αποπεράτωσης ο ίδιος άνθρωπος βρισκόταν στο παρασκήνιο για την ολοκλήρωση της!    

Πριν ένα χρόνο κυκλοφορήσατε ένα EP, με τίτλο "Kulning". Μιλήστε μας για αυτό.
Σε αυτό το σημείο ευχαριστούμε για το ελεύθερο να σας πούμε 5 πράγματα για το EP. Είναι ευλογία να μπορείς να υλοποιήσεις ένα δικό σου παραμύθι από την ιδέα και την φαντασία της εικόνας που έχεις μέσα στο μυαλό σου αποδίδοντάς το ηχητικά εξιστορώντας το! Ένα μικρό διαμάντι για μας, μια τριλογία με αρχή μέση και τέλος που ενορχηστρώνεται μουσικά απο διάφορους ρόλους. Το μικρό αυτό project η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορεί να αποτυπωθεί σε μια ερώτηση από την στιγμή που υπάρχει βάθος και ένα ταξίδι ολόκληρο. Έτσι θα προσπαθήσουμε να σας το διηγηθούμε με μια συνοπτική περίληψη..

Grande Fox - Kulning
Part one ‘Hermitage’: Μια περιπλανώμενη ψυχή παγιδεύτηκε στο σώμα ενός μοναχικού ανθρώπου.. και έτσι λοιπόν ο ερημίτης ξεκινά το ταξίδι του μέχρι η ψυχή να βρει το προορισμό της. Τα νυχτοπερπατήματα του τραβάνε την προσοχή μιας μάγισσας η οποία προσπαθεί να τον προσελκύσει και να φωτίσει το μονοπάτι του για να ξανά βρει το δρόμο του όταν τον χάνει στα πιο σκοτεινά στρώματα του Έρεβου που ο ίδιος προσπαθεί να αιχμαλωτίσει το πνεύμα του. 
Part two ‘Sealed Curse’: Δύο κόσμοι αντίθετοι έρχονται σε σύγκρουση από την στιγμή που ο έρωτας ελέγχει τα συναισθήματα του ερημίτη και της μάγισσας γνωρίζοντας πως η ένωση των δυο κόσμων αυτών για να πραγματοποιηθεί, η φύση πρέπει να επέμβει ενάντια στους νόμους της και σε αυτό το διπλό μονοπάτι κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις.. η θυσία είναι αναπόφευκτη, για να λυθούν τα μάγια της σφραγισμένης κατάρας μεταφερόμαστε στο κάλεσμα..   
Part three ‘Kulning’: Φτάνουμε στη κορύφωση της ιστορίας μας με μια τελετή μετενσάρκωσης ψυχής και σώματος. Μια μάζωξη διαφορετικών στοιχείων και πλασμάτων ενώνουν τις ικανότητές τους για την ολοκλήρωση της τελετής. Ο αρχαίος δρυίδης λέει τα τελευταία λόγια... το κλείσιμο το αφήνουμε για σας!

Ευχαριστούμε τους καταπληκτικούς ανθρώπους που συνέβαλαν με αγάπη και καλλιτεχνία για το αποτέλεσμα του project.         

Ερχόμαστε στο σήμερα και σε μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με όνομα "Empty Nest". Τι θα βρούμε σε αυτό και ποιοι έχουν δουλέψει επάνω του;
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για την νέα δισκογραφική δουλειά που βρίσκεται στα σκαριά θα σας πούμε τα εξής. Το project δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο και δεν ξέρουμε με ακρίβεια το πότε θα κυκλοφορήσει. Έχουμε τελειώσει παραγωγή mix & mastering. Ενδέχεται να μας αναλάβει δισκογραφική εταιρεία κάτι το οποίο θα μάθουμε στους επόμενους μήνες, σε συνδυασμό με τους ‘‘Angels PR Music Promotion’’ που συνεργαζόμαστε αλλά και προτείνουμε σε μουσικά σχήματα για τις υπηρεσίες που παρέχουν, θα έχετε νέα για την κυκλοφορία του full ‘LP’. Όσο αφορά το στάδιο που βρισκόμαστε τώρα είναι το artwork και η φωτογράφιση που θα συνοδεύσουν το album το οποίο θα περιμένουμε κριτικές και σχόλια από εσάς όταν θα είναι έτοιμο για παρουσίαση όπως φυσικά και για την μουσική. Τώρα για το τι ακριβώς θα βρείτε μέσα σίγουρα κάτι διαφορετικό σε σχέση με το πριν σε όλο το φάσμα σφαιρικά ως προς το ύφος, την ατμόσφαιρά, την διάρκεια, την χροιά και το χρώμα των κομματιών. Κρατάμε την ψυχεδέλεια μας αλλά αυτή την φορά θα την εντοπίσετε πιο στοχευμένα μέσα στη μουσική, θα ανακαλύψετε πιο ριφφάτα στοιχεία, κυκλοθυμίες αλλά και αρκετή οργή μαζί με θυμό από τα φωνητικά και τους στίχους. Ένα άλμπουμ διαχρονικό κομμένο και ραμμένο στις σκληρές εποχές που βιώνουμε! Για το ποιοι έχουν δουλέψει πάνω θα το αφήσουμε για την ώρα και θα σας πούμε όταν με το καλό ολοκληρώσουμε το project σε όλους τους τομείς για να μπορούμε να αναφέρουμε συγκεκριμένα όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει αλλά και αυτούς που θα δουλέψουν από εδώ και πέρα μέχρι την κυκλοφορία του ‘‘Empty Nest’’  

Αν ακούσει κάποιος την πρώτη σας δουλειά και πιάσει στα χέρια του το "Empty Nest", τι διαφορές θα βρει;
Κάθε μας δημιουργία είναι πραγματικά πολύ διαφορετική η μία από την άλλη. Και αυτό συμβαίνει για 2 βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν μας αρέσει η ανακύκλωση. προσπαθούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα καθώς πιστεύουμε ότι έχουμε παρά πολλά ακόμα να πούμε. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σύνθεση και ηχογράφηση του δίσκου έχουν γίνει σε τελείως διαφορετικές φάσεις της ζωής μας. Έτσι η επιρροές και τα ερεθίσματα μας εφόσον είναι αληθινά, διαφέρουν αρκετά έχοντας όμως σαν κοινό χαρακτήρα. Οι διαφορές συνεπώς στα άλμπουμ είναι αισθητές χωρίς όμως να χαθεί το βασικό στοιχείο και ο χαρακτήρας μας. Η ψυχεδέλεια είναι κοινό συστατικό με το space nest  να είναι πιο ταξιδιάρικο και νοσταλγικό ενώ το empty nest έχει περισσότερο τσαγανό και νεύρο. Ότι και να πούμε εμείς όμως δεν έχει σημασία. Ο κάθε ακροατής "ακούει" διαφορετικά και ταυτίζεται για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους.

Ποια ήταν αυτή η συναυλία που σας στιγμάτισε;
Η κάθε συναυλία έχει τις ιδιαιτερότητές της, τις δυσκολίες της και φυσικά τα μεικτά συναισθήματα αν κάτι πήγε στραβά ή αν πήγαν όλα κατ’ευχήν. Δεν μας έχει στιγματίσει κάτι ακόμη που να μπορούμε να σας το μεταδώσουμε έντονα αλλά σίγουρα όταν έχεις την ευκαιρία να βρεθείς με ονόματα όπως ‘‘Emerald Sun’’ ‘‘Nighstalker’’ χαράσσεται στη μνήμη σου και παίρνεις κουράγιο για να προχωρήσεις στο κάθε επόμενο με την πίστη και την θέληση οδηγό στο μονοπάτι της μουσικής. Έτσι ώστε να βρεις το κουράγιο για να ακουστείς και λίγο παραπέρα, αλλά και το πιο σημαντικό είναι να επικοινωνήσεις και να μοιραστείς με τον κόσμο μουσικά. Αυτή είναι και η μαγεία όταν βρίσκεσαι στη σκηνή!!

Μελλοντικά σχέδια;
Μελλοντικά σχέδια και πλάνα για το σχήμα μμμμ.. στο προσεχές μέλλον θα γίνουν κάποια live από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβρη εντός και εκτός χώρας με αφετηρία το Βόλο και φινάλε την έδρα μας. Όπως γνωρίζετε και εσείς θα κυκλοφορήσουμε νέο άλμπουμ το ‘‘Empty Nest’’ με 11 κομμάτια και συνολικό χρόνο στα 40 λεπτά. Σίγουρα θα γίνουν και οπτικά είτε είναι video clips, είτε lyric video αλλά και φωτογραφίσεις επαγγελματικές. Υλικό από τα live προφανώς θα βγαίνουν προς τα έξω ανα περιόδους. Αυτά μπορούμε να αναφέρουμε προς στιγμήν και ότι άλλο προκύψει θα το βλέπετε στις σελίδες μας στα social media. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να συζητήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε παρά έξω την προσπάθεια που καταβάλλουμε για το νέο μας ξεκίνημα και ευχόμαστε καλή αντάμωση στις σκηνές!


OFFICIAL  LINKS

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: