About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



20/02/1967

Γεννιέται  στο Aberdeen της Washington, ο  Αμερικανός μουσικός, γνωστός ως ο ηγέτης, τραγουδιστής, κιθαρίστας , συνθέτης  και συνιδρυτής των Nirvana, Kurt Cobain (Kurt Donald Cobain).

Σχημάτισε το συγκρότημα το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic και τα επόμενα 2 χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του Grunge στο Seattle. Ο Cobain θεωρείται ο βασικός εκφραστής της "Generation X" και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Cobain  αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες.

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Σιάτλ, μετά από μυστηριώδη εξαφάνισή του και περιπετειώδη αναζήτησή του, στις 8 Απριλίου του 1994, όπου και τον βρήκε ο ηλεκτρολόγος του σπιτιού πεσμένο στο πάτωμα με ένα όπλο δίπλα του. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατος του ήταν δολοφονία.

Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν ένα American Music Award, ένα Brit Award, ένα Grammy Award και πέντε MTV Video Music Award.




20/02/1963



Γεννήθηκε στο Manchester της Αγγλίας , ο βασικός τραγουδιστής του alternative rock συγκροτήματος The Stone Roses,  Ian Brown (Ian George Brown).

Ο Brown θα είναι μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυση του το 1983 έως την διάλυση του το 1996.  Μαζί με τους Stone Roses κυκλοφόρησε δυο άλμπουμ.

Ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα και κέρδισε βραβεία όπως το NME Award "Best Solo Artist" το 2002, το NME Award "Godlike Genius Award" το 2006, το Q Award "Legend Award" το 2007. Έχει προταθεί έξι φορές για το Brit Award "Best British Solo Artist".

Από το 1994 έως το 2009 έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ.

To 2011 οι Stone Roses ανακοίνωσαν την επανένωσή τους και το 2012 έκαναν την  Reunion Tour.




20/02/1984



Οι Βρετανοί The Smiths κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ. O τίτλος  που φέρει το album είναι το όνομα τους, "The Smiths".  Ηχογραφήθηκε από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 1983 σε διάφορα στούντιο του Λονδίνου. Ανέβηκε μέχρι την δεύτερη θέση των Βρετανικών Albums Chart.


Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album:




20/02/1996



Οι In Flames κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο album τους με τίτλο "The Jester Race". Πρόκειται για το πρώτο album με τον Anders Fridén  στα φωνητικά  και τον Björn Gelotte  στα  drums.


Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το album:




20/02/2003



Great White παίζουν στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης The Station του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ. Από τα πυροτεχνήματα της συναυλίας το ταβάνι του συναυλιακού χώρου αρπάζει φωτιά. Εκατό άτομα έχασαν την ζωή τους, μεταξύ αυτών και ο 32χρονος κιθαρίστας του συγκροτήματος Ty Longley.   




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: