About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι SOUNDTRUCK στο BBR InQuiry

Ο Βασίλης Παναγόπουλος, κιθαρίστας των SOUNDTRUCK , απαντά στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας ανέφερε στην καθιερωμένη μας ανάκριση...
Οι SOUNDTRUCK στο BBR InQuiry

Ο Βασίλης Παναγόπουλος, κιθαρίστας των SOUNDTRUCK , απαντά στο BBR InQuiry
Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας ανέφερε στην καθιερωμένη μας ανάκριση... 



Βασίλης Παναγόπουλος
Πως δημιουργήθηκε η μπάντα και απο ποιους;
Οι SoundtrucK δημιουργήθηκαν το 2008 από τον Νίκο Μελά (τραγουδιστής) και τον Βασίλη Παναγόπουλο (Βilly The Kid) κιθάρα. Ουσιαστικά Ο Νίκος τραγουδούσε σε μία μπάντα τους Violet Vortex όπου εκεί έπαιζε και ο Αλέξης Παπαλεξίου (ex – SoundtrucK  drummer). Εκεί βρέθηκαν και οι τρεις κάποια περίοδο και κάπως έτσι ξεκίνησε η μπάντα. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι επιρροές είναι πολλές και διαφορετικές αλλά με μία κατεύθυνση, το southern rock.  Tα ακούσματα όλων μας είναι λίγο έως πολύ διαφορετικά και αυτό πιστεύω φαίνεται στα τραγούδια μας. Αυτό όμως που δίνει τη ταυτότητα είναι τα southern rock στοιχεία που υπάρχουν και μέσα από όλη αυτή τη διαφορετικότητα (στις επιρροές) βγάζουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Η μουσική μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλό rock ! Όλη η φιλοσοφία των SoundtrucK είναι απλή. Γράφουμε και παίζουμε τραγούδια που πρώτα τα γουστάρουμε εμείς οι ίδιοι. Ξέρεις το βλέπουμε και σαν οπαδοί  κάποιες στιγμές. Δηλαδή όταν γράφουμε ένα κομμάτι προσπαθούμε να το ακούμε σαν να ήταν ένα τραγούδι μιας αγαπημένης μας μπάντας. Αν μας "κουνήσει" τότε είμαστε σε καλό δρόμο.

Ποιο τραγούδι και ποιο album θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Μάλλον το  “It’s a long way to the top” των AC DC ! H απλότητα σε όλο της το μεγαλείο πραγματικά! Αγαπημένη μπάντα ! Απλά θεοί!

SoundtrucK
Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Δεν μπορώ να απαντήσω ρεαλιστικά σε αυτό γιατί ο κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετική άποψη. Ξέρεις ποτέ δεν μπήκαμε σε αυτή τη λογική για τον απλό λόγο ότι ο κάθε ένας κάνει αυτό που πιστεύει σωστό για αυτόν. Είναι να βλέπεις θρυλικές μπάντες να βγάζουν ακόμα άλμπουμ . Αν σου αρέσει ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό. 

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Να πώ δύο? Σίγουρα με Lynyrd Skynyrd και AC DC!  Δύο μπάντες θρύλος . 

Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Αναμφίβολα η ημέρα που ανοίξαμε τη συναυλία των Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα! Απίστευτη εμπειρία το να μοιράζεσαι τη σκηνή με μία μπάντα ίνδαλμα!

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες ειναι οι δυσκολίες         που αντιμετωπίζετε;
Είναι πολύ δύσκολο κακά τα ψέματα!  Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές και έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτές σε καθημερινή βάση. Μία από τις μεγαλύτερες είναι σίγουρα το ότι πρέπει να ανταγωνιστείς  με φοβερές μπάντες και να αποδείξεις ότι αξίζεις και εσύ! Δε θα μπω στη διαδικασία να πω τι φταίει και ποιος γιατί πολύ απλά πρώτοι από όλους φταίμε εμείς οι μπάντες!  Δεν υπάρχει αυτοκριτική! Αν νομίζεις ότι αξίζεις και αδικείσαι, τότε πολύ απλά διεκδίκησε ότι μπορείς! Είναι τόσο απλό.

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή/εμπειρία της μπάντας;
Η καλύτερη στιγμή μέχρι τώρα ήταν η ημέρα που ανοίξαμε για Lynyrd Skynyrd γιατί την ίδια μέρα κάναμε και την επίσημη παρουσίαση του πρώτου άλμπουμ! Δύο σε ένα! Η χειρότερη δεν νομίζω ότι έχει έρθει ακόμα!

SoundtrucK
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Τα πράγματα πάνε ανοδικά! Υπάρχουν πολλές καλές και σοβαρές μπάντες που διεκδικούν και υπερασπίζονται τη θέση τους με αξιώσεις. Όπως σου είπα και προηγουμένως, σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες αλλά πρέπει να έχεις στόχο και επιμονή! Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του πίστεψέ με σε αυτό.

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading;
Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα είτε είμαστε υπέρ ή κατά δεν αλλάζει κάτι! Προσωπικά θα σου πω ότι είμαι κατά αλλά αυτό λίγο μας επηρεάζει.  Οι αγορές έχουν βασιστεί πλέον στο internet οπότε και η μουσική βιομηχανία εκεί στηρίζεται. Δίσκοι δεν πουλιούνται σε καμία περίπτωση με τη συχνότητα του παρελθόντος  άρα άμεσο επακόλουθο είναι το free downloading.

Γιατί “Soundtruck”?
Γιατί μας αρέσουν τα φορτηγά..χα χα! Ήταν κάτι που δεν το πολυψάξαμε να σου πω! Μας βγήκε σχεδόν αμέσως. Ο Γιώργος Μπούνταλης (ex – SoundtrucK guitars) είχε την ιδέα και συμφωνήσαμε όλοι με τη μία.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;
Αυτή τη περίοδο είμαστε σε μία φάση που έχουμε πού δουλειά! Μετά την αποχώρηση δύο εκ’ των αρχικών μελών της μπάντας (Αλέξης Παπαλεξίου – τύμπανα και Γιώργος Μπούνταλης – κιθάρα) είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τη νέα σύνθεση της μπάντας και το καλοκαίρι να μπούμε στούντιο για να ξεκινήσουμε της ηχογραφήσεις του δεύτερου δίσκου!  Παράλληλα θα ανακοινωθούν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά!

SoundtrucK


SOUNDTRUCK   lineup:

Nikos Melas: Lead Vocals
Vassilis Panagopoulos: Guitars
George ‘GB’ Mpountalis: Guitars
Dimitris ‘Lykos’ Lykakis: Bass
Alex Papalexiou: Drums


web:




'reviving'  for BBR
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: