About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

INTRAVENUS: "Oiseau" review

Η έννοια «κριτική» όσον αφορά την μουσική, πάντα μας ξένιζε. Δεν πιστεύουμε ότι η μουσική και η τέχνη γενικότερα χρήζουν κριτικής. Η αξιολόγηση της τέχνης είναι υποκειμενική.
INTRAVENUS: "Oiseau" review

     Η έννοια «κριτική» όσον αφορά την μουσική, πάντα μας ξένιζε. Δεν πιστεύουμε ότι η μουσική και η τέχνη γενικότερα χρήζουν κριτικής. Η αξιολόγηση της τέχνης είναι υποκειμενική.
Βάση αυτού, το Blood Brothers Radio παρουσιάζει τη νέα του στήλη, θέτοντας πάντα τις προσωπικές μας γνώμες και απόψεις στους δίσκους που θα παρουσιάσουμε.

     Εγκαινιάζουμε την στήλη μας με τους Έλληνες INTRAVENUS και τη νέα τους δουλειά "Oiseau".

Σχηματίστηκαν το 2003 και από τότε έχουν κάνει πολλές live εμφανίσεις  σε όλη την Ελλάδα και δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής  και όχι μόνο jazz/blues σκηνής. Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησαν το την πρώτη τους δουλεία με τίτλο “Oiseau”. Στο site* τους μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την μπάντα, όπως και να ακούσετε κάποια από τα τραγούδια του δίσκου.

*Το site είναι μόνο στα αγγλικά, οπότε όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

Το "Oiseau" αποτελείται από 5 instrumental  κομμάτια συνολικής διάρκειας 51:02’’, με άψογη παραγωγή.  Ακροβατεί μεταξύ της rock, jazz, ψυχεδελικής και πειραματικής σκηνής.  


Ο δίσκος ανοίγει με το Paradox Folk, το οποίο όσο μελωδικά ξεκινάει τοσο πιο σκοτεινό γίνεται στο δεύτερο μέρος του με ψυχεδελικές τάσεις και το σαξόφωνο να απογειώνει το κομμάτι. Ακούγοντας  το μελωδικό Road Closed αναρωτιέσαι αν ακούς ελληνική μπάντα. Τα 8:22¨ σε καθηλώνουν. Το Sonic Servant  είναι το πιο rock κομμάτι του δίσκου με ψυχεδελικές αναφορές και post περάσματα. Το Odyssey που ακολουθεί είναι ίσως το πιο όμορφο κομμάτι του δίσκου και το αλμπουμ κλείνει με το ομότιτλο πειραματικό Oiseau διάρκειας 26 λεπτών με την πανέμορφη εισαγωγή του .


Οι Intravenus είναι μία από τις πιο ασυνήθιστες μπάντες. Θυμίζουν σε σημεία τους δικούς μας  Mode Plagal, αλλά και πάλι ο ήχος τους είναι ξεχωριστός.  Το “Oiseau” σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή και είναι ένα εξαιρετικό για τα ελληνικά δεδομένα άλμπουμ που μαρτυρά ότι η μπάντα έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Η έλλειψη φωνητικών σε καμία περίπτωση δεν κουράζει. Αντιθέτως η κάθε ακρόαση ακούγεται διαφορετική ανακαλύπτοντας νέους ήχους, χρώματα και συναισθήματα.  Το άλμπουμ μεταμορφώνεται διαρκώς και σε καθηλώνει.

Αν ο ρόλος του Oiseau ήταν να μας ταξιδέψει , το έκανε χωρίς καμιά αμφιβολία! 

"Oiseau" track-list:


1.     Paradox folk 
2.     Road closed
3.     Sonic servant
4.     Odyssey
5.     Oiseau

Line Up:

Akis Kaklamanis : Bass
Jannis Anastasakis : Guitars, Sound Effects
Nodas Kaklamanis : Drums
Costis Christodoulou : Piano, Rhodes, Synths, Mariba
George Giannopoulos : Saxophones, Flute, Percussion
Stelios Romaliadis : Flute


Recorded June 2011 at Sierra Studios, Athens, Greece
Recording Engineer : Vangelis Lappas
Produced by Vangelis Lappas & Intravenus


Web Links: 
 http://www.intravenus.gr
http://facebook.com/intravenusband
      Στοιχεία επικοινωνίας: 
Ηλ. Ταχυδρομείο:
intravenus@intravenus.gr



       "Reviving."  for BBR
 
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: