About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Γενέθλια σήμερα για την Simone Simons των Epica και τον Kai Hansen (Gamma Ray). Γενέθλια επίσης για τους Ricky Wilson (Kaiser Chiefs) και Mick Taylor (Rolling Stones). Πριν 43 χρόνια κυκλοφόρησε το "Planet Waves" του Bob Dylan.
Σαν Σήμερα: 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γενέθλια σήμερα για την Simone Simons των Epica 
και τον Kai Hansen (Gamma Ray)
Γενέθλια επίσης για τους Ricky Wilson (Kaiser Chiefs) και Mick Taylor (Rolling Stones).
Πριν 43 χρόνια κυκλοφόρησε το "Planet Waves"  του Bob Dylan.


17/01/1949



Mick Taylor

Γεννιέται στο Welwyn Garden City της Αγγλίας ο κιθαρίστας Mick Taylor (Michael Kevin Taylor)

Ο Taylor είναι γνωστός ως  πρώην μέλος των John Mayall & the Bluesbreakers (1966-69) και των  The Rolling Stones (1969-74). Στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα και συνεργάστηκε με πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Μέχρι και σήμερα είναι μουσικά ενεργός, ενώ απο το 2012 συμμετέχει στις reunion συναυλίες των Rolling Stones.




17/01/1963



Kai Hansen

Γεννιέται στο Αμβούργο της Γερμανίας ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνιδρυτής των Helloween, Gamma Ray και Iron Savior,  Kai Hansen (Kai Michael Hansen)

Το πρώτο του συγκρότημα ήταν οι Gentry το 1978. Το 1983, μαζί με τον Michael Weikath θα σχηματίσει τους Helloween οπου και θα παραμείνει στην μπάντα μέχρι το 1989.

Το 1989 θα αποχωρήσει απο τους Helloween και θα σχηματίσει τους Gamma Ray τους οποίους διατηρεί μέχρι και σήμερα κυκλοφορώντας μαζί τους 11 στούντιο άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το "Empire of the Undead" (2014)

Το 1996 μαζί με τους Piet Sielck και Thomen Stauch  θα σχηματίσει τους Iron Savior στους οποίους θα παραμείνει μέχρι και το 2001 που αποχώρησε προκειμένου να επικεντρωθεί αποκλειστικά στους Gamma Ray.

Λόγω της ίδρυσης των τριών αυτών κορυφαίων στο είδος τους συγκροτημάτων, θεωρείται ως  "the godfather of power metal". Το 2011 εντάχθηκε στους  νεοσύστατους Unisonic, στους οποίους frontman είναι ο  Michael Kiske (ex-Helloween). 

Έχει συνεργαστεί με Blind Guardian, HammerFall, Angra, Primal Fear κ.α.




17/01/1974


Bob Dylan - Planet Waves

Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το 14ο album του, με τίτλο "Planet Waves". Το εξώφυλλο του δίσκου το έχει ζωγραφίσει ο ίδιος, ενώ στην αρχική του έκδοση περιείχε ένθετο με αποσπάσματα του προσωπικού του ημερολογίου. Στο εν λόγω album συνεργάστηκε με το συγκρότημα The Band. με τους οποίους και έκανε περιοδεία στα πλαίσια της προώθησης του album.




17/01/1978



Ricky Wilson

Γεννιέται στο Keighley του West Yorkshire της Αγγλίας ο τραγουδιστής Ricky Wilson (Charles Richard Wilson)

Ο Wilson είναι τραγουδιστής των Kaiser Chiefs απο το 1996 που σχηματίστηκαν μέχρι και σήμερα.




17/01/1985



Simone Simons

Γεννιέται στην Ολλανδία η οπερετική τραγουδίστρια Simone Simons (Simone Johanna Maria Simons).

Η Simons έχει αναλάβει τα οπερετικά φωνητικά των Epica απο το 2003 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα έχει συνεργαστεί και με άλλα συγκροτήματα  όπως  Kamelot , Ayreon , Mayan, Angra κ.α.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: