About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


29/12/1946

Γεννιέται στο Hampstead στου Λονδίνου η τραγουδίστρια, συνθέτης και ηθοποιός Marianne Faithfull (Marianne Evelyn Faithfull).

Η Faithfull ξεκίνησε την καριέρα της το 1964 ερμηνεύοντας παροδοσιακή μουσική σε διάφορα καφέ. Την περίοδο αυτή πήγε με τον John Dunbar σε ένα πάρτυ των Rolling Stones και εκεί  γνώρισε τον μάνατζερ Andrew Oldham Loog .

Η πρώτη της σημαντική κυκλοφορία ήταν το "As Tears Go By" το οποίο έγραψαν οι Jagger, Richards και Oldham , ενώ στην συνέχεια ακολούθησε μια πληθώρα απο singles.

Στις 6 Μαίου του 1965 παντρεύτηκε τον John Dunbar οπου στις 10 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς γέννησε τον γίο της Nicholas. Σχεδόν αμέσως εγκατέλειψε τον σύζυγό της για να ζήσει με τον Mick Jagger.

Το 1966 πήρε τον γιό της για να μείνουν με τον Brian Jones και την  Anita Pallenberg στο Λονδίνο και ταυτόχρονα άρχισε να δημοσιοποιεί περισσότερο την σχέση της με τον Jagger. Αυτή ήταν η περίοδος που ξεκίνησε να καπνίζει μαριχουάνα και να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Το 1970 χώρησε με τον Jagger και έχασε την επιμέλεια του γιού της, οδηγόντας την σε απόπειρα αυτοκτονίας. Η καριέρα της επισκιάστηκε  από τον εθισμό της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Έκανε μόνο μερικές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας εμφάνισης το 1973 στο NBC με τον David Bowie, τραγουδώντας το τραγούδι του Sonny Bono "I You Got Babe".

Επέστρεψε το 1979  με το άλμπουμ "Broken English" και το 1981 θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ "Dangerous Acquaintances" από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι "So Sad"

Από το 1966 μέχρι σήμερα έχει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πάνω από είκοσι ταινίες και έχει κυκλοφορήσει είκοσι τρία άλμπουμ 

Το 2007 η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου την τίμησε με το βραβείο "Best Actress" για την ερμηνεία της στη ταινία "Irina Palm" και το Μάρτιο του 2009 στα Woman's World Awards κέρδισε το βραβείο "Lifetime Achievement".




29/12/1965



Γεννιέται ο τραγουδιστής, συνθέτης ,κιθαρίστας και συνιδρυτής των The Offspring,  Dexter Holland  (Bryan Keith "Dexter" Holland), στο Garden Grove της Καλιφόρνια.

Ο Holland το 1984 μαζί με τον φίλο του Greg Kriesel σχημάτισαν την punk μπάντα Manic Subsidal οπου ο ίδιος έπαιζε ντράμς. Στη συνέχεια προσέλαβαν τον James Lilja στα ντράμας και ετσι ο Holland ανέλαβε και τα φωνητικά και την κιθάρα. Δεν κυκλοφόρησαν κάποιο album, υπάρχουν όμως στο διαδίκτυο κάποια demos.

Μετά απο κάποιες αλλαγές στο Line-up το 1986 οι Manic Subsidal μετονομάστηκαν σε The Offspring

Μέχρι σήμερα το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 9 στούντιο albums




29/12/1975



Οι AC/DC κυκλοφορούν στην Αυστραλία , το δεύτερο στούντιο album τους,  με τίτλο "T.N.T."

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: