About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

CASAGRANDE: "Casagrande"

Ένας αλλά λέων! Αυτή θα ήταν η κατάλληλη έκφραση για να χαρακτηρίσει τον Simone Casagrande που στο ντεμπούτο του προσωπικού του σχήματος

 CASAGRANDE: "Casagrande"

Ένας αλλά λέων! Αυτή θα ήταν η κατάλληλη έκφραση για να χαρακτηρίσει τον Simone Casagrande που στο ντεμπούτο του προσωπικού του σχήματος που φέρει (τι άλλο) το όνομά του και κυκλοφορεί μέσω της γαλλικής Soman Records, παραδίδει μαθήματα DIY! Καταφέρνει πέρα από τη σύνθεση, επίσης να κάνει σχεδόν τα πάντα για το ομώνυμο άλμπουμ του που όχι μόνο είναι μια ποιοτική προσθήκη για όσους είναι λάτρεις του παραδοσιακού thrash, αλλά επίσης ανοίγει και άλλους δρόμους για το ιδίωμα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Simone είναι σίγουρα πολύ ώριμος μουσικός και έχει κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες εδώ και μια 20ετία για να κυκλοφορήσει ολοκληρωμένη δουλειά με μπάντες ή με project που ποτέ δεν τελεσφόρησαν.

Όλο αυτό το μεράκι και η εμπειρία όμως είναι «γραμμένα» σε κάθε πτυχή της πρώτης του δουλειάς σε τελική ανάλυση. Στη σύνθεση, στην όμορφη παραγωγή , στις σωστές και ωραίες εκτελέσεις και πάνω από όλα στα  υπέροχα κομμάτια με τα «Dying Forever», «Theories», «Gangstalker» να ξεχωρίζουν με βραχεία κεφαλή από τα υπόλοιπα!

Πρόκειται για μια δουλειά που μέσα σε ένα κυκεώνα από άλμπουμ και μετά από τόσες δεκαετίες τόσων αντιγράφων των Slayer, Sepultura και λοιπών ηρώων του είδους, μπορεί να σταθεί αυτόφωτη. Σίγουρα ο Simone έχει επηρεαστεί από τις προαναφερθείσες μπάντες, αλλά περνώντας ένα τεχνοκρατικό καθώς και σύγχρονο τόνο στις συνθέσεις, δείχνει ότι η αναζήτηση και η δημιουργία δεν έχουν τέλος και ένα εφευρετικό μυαλό μπορεί να πάει τα πράγματα παραπέρα. Έξυπνα και τεχνικά σόλο και ωραίες αλλαγές ρυθμών με χρωματικά περάσματα συμπληρώνουν το παζλ και δίνουν άλλη μια νότα πρωτοτυπίας στο σύνολο!

Οι συγκρίσεις σίγουρα δε μπορεί να αποφευχθούν και πολλοί θα πουν ότι οι Casagrande είναι ένα γνήσιο τέκνο της αμερικανικής σχολής, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Το δίχως άλλο, η ετυμηγορία είναι ξεκάθαρη ότι το έργο αυτό στέκεται συναρπαστικό και αρκετά πρωτότυπο και δηλώνει την ευφυΐα και την μουσική ικανότητα και αντίληψη του Casagrande.

Μην κάνετε το λάθος και δεν το τσεκάρετε!


Μάθετε περισσότερα για τους Casagrande στην συνέντευξη του Simone Casagrande στο bbr.

https://www.soundclick.com/casagrande 

https://www.soundcloud.com/casagrande7 

https://www.twitter.com/csgrndsmn 

https://www.instagram.com/csgrnsmn 

https://www.facebook.com/csgrndthrshr 

https://www.youtube.com/videoindipendente 

https://www.patreon.com/videoindipendente



'Αφροδίτη Κ.' στο bbr

Share
10 xronia bbr
Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: