About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 11 ΜΑΙΟΥ 2020

Σαν σήμερα πριν απο 39 χρόνια, έφυγε απο τη ζωή ο Bob Marley. Γενέθλια σήμερα για τους Eric Burdon, Matias Kupiainen (Stratovarius) και Christoph Schneider (Rammstein). Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το "Fear of the Dark" και οι Bathory το "Under the Sign of the Black Mark". Κυκλοφορίες ακόμα απο τους Rage ("Execution Guaranteed"), Accept ("Eat The Heat") και As I Lay Dying ("The Powerless Rise"). Κυκλοφορεί επίσης το "Woodstock: Music from the Original Soundtrack and More".
Σαν Σήμερα: 11 ΜΑΙΟΥ 2020

Σαν σήμερα πριν απο 39 χρόνια, έφυγε απο τη ζωή ο Bob Marley. Γενέθλια σήμερα για τους Eric Burdon, Matias Kupiainen (Stratovarius) και Christoph Schneider (Rammstein). Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το "Fear of the Dark" και οι Bathory το "Under the Sign of the Black Mark". Κυκλοφορίες ακόμα απο τους Rage ("Execution Guaranteed"), Accept ("Eat The Heat") και As I Lay Dying  ("The Powerless Rise"). Κυκλοφορεί επίσης το "Woodstock: Music from the Original Soundtrack and More".



11/05/1941


Eric Burdon

Γεννιέται στο Walker του Newcastle της Αγγλίας ο Eric Burdon (Eric Victor Burdon)

Το 1962 εντάχθηκε στους  Alan Price Combo, οι οποίοι λίγο αργότερα θα  μετονομαστούν σε Animals. Στα τέλη του 1966, μετά την  αποχώρηση των αρχικών μελών του συγκροτήματος καθώς και του ίδιου του Alan Price,  ο Burdon μαζί με τον Barry Jenkins, ανασχημάτισαν την μπάντα Eric Burdon and the Animals.

Τρία χρόνια αργότερα θα ενταχθεί στους War και θα κυκλοφορήσει μαζί τους δύο albums για να αποχωρήσει το 1971.  Μετά την αποχώρησή του απο τους War ο Burdon θα ακολουθήσει σόλο καριέρα ενώ το 1983 θα ακολουθήσει η επανένωση των Animals  η οποία ωστόσο θα κρατήσει για μόλις ένα χρόνο. Μέχρι και σήμερα ο Burdon στην σόλο καριέρα του έχει συνεργαστεί με πολλά ονόματα, ενώ το 1994 το όνομά του γράφτηκε στο Rock’n’Roll Hall of Fame μαζί με την αρχική σύνθεση των Animals.



11/05/1966


Christoph Schneider

Γεννιέται στο Ανατολικό Βερολίνο ο drummer των Rammstein, Christoph Schneider.

Στο σχολείο ξεκίνησε να μαθαίνει τρομπέτα αλλά η αγάπη του για τα τύμπανα είχε ως αποτέλεσα να παρατήσει το σχολείο στα 16 του χρόνια παρά τις αντιρρήσεις των γονιών του, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να αγοράσει το δικό του drum kit.

Αργότερα  δούλεψε ως drummer σε διάφορα τοπικά σχήματα όπως οι, Keine Ahnung, Frechheit, Die Firma και Feeling B και το 1994, σχημάτισε μαζί με τους Richard Kruspe και Oliver Riedel τους πρώιμους Rammstein,  στους οποίους παραμένει εως και σήμερα.



11/05/1970


Woodstock: Music from the Original Soundtrack and More

Κυκλοφορεί σε 3πλό LP το live album "Woodstock: Music from the Original Soundtrack and More" με κομμάτια ζωντανά ηχογραφημένα απο το το φεστιβάλ του Woodstock (15-18 Αυγούστου 1969). Μεταξύ άλλων το album περιλαμβάνει Canned Heat, Richie Havens, Country Joe & the Fish, Joan Baez, The Who, Joe Cocker,  Santana, Ten Years After, Jefferson Airplane, Jimi Hendrix κ.α.



11/05/1981


Bob Marley

Απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών, σε νοσοκομείο του Μαϊάμι της Φλόριντα μετά απο μάχη με τον καρκίνο, Bob Marley (Robert Nesta Marley).

 Ο άνθρωπος που έκανε γνωστή την reggae μουσική σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974 και μετά τη διάλυση τους συνέχισε ως Bob Marley  & The Wailers.

H μεταθανάτια συλλογή του "Legend" (1984) πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην ιστορία της reggae μουσικής, γίνοντας 3 φορές πλατινένια  —περισσότερα από 25 εκατομμύρια αντίτυπα—.

Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε.  το "Μετάλλιο Ειρήνης του Τρίτου Κόσμου".

Το όνομα του γράφτηκε το 1994 στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για τη συνολική του προσφορά στη μουσική.



11/05/1983


Matias Kupiainen

Γεννιέται στο Helsinki της Φινλανδίας ο κιθαρίστας και παραγωγός Matias Kupiainen.

Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε το 2002 στους  The Sinkage  και το 2006 έφτιαξε το δικό του project, τους Fist in FetusΤο 2008 μετά απο πρόταση που του έγινε σαν αντικαταστάτης του Timmo Tolki, βρίσκεται στους Stratovarius. Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή, το μιξάρισμα και την ηχοληψία.

Stratovarius - Halcyon Days [Official Music Video]


11/05/1987


Bathory - Under the Sign of the Black Mark

Κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ των Bathory, με τίτλο "Under the Sign of the Black Mark". Το άλμπουμ του σουηδικού συγκροτήματος θεωρείται ως ο πρώτος black metal δίσκος και αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο για την δημιουργία και ανάπτυξη του black metal είδους, ενώ επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη νορβηγική black metal σκηνή που εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο Quorthon για πρώτη φορά ταξίδεψε για να προωθήσει τη δισκογραφική του δουλειά, δίνοντας συνεντεύξεις και υπογράφοντας άλμπουμ σε Ευρώπη και Αμερική. Αυτός ήταν ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ο οποίος κυκλοφόρησε επίσημα και στο εξωτερικό, αφού τα πρώτα δύο άλμπουμ τους εξάγονταν από τα σκανδιναβικά κράτη προς τον υπόλοιπο κόσμο. 

Bathory - Under the Sign of the Black Mark [Full Album]

11/05/1987

Rage - Execution Guaranteed

Οι Rage κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο "Execution Guaranteed".


11/05/1989

Accept - Eat The Heat

Οι Accept κυκλοφορούν το όγδοο άλμπουμ τους, με τίτλο "Eat The Heat".
Πρόκειται για το πρώτο απο τα δύο άλμπουμ του συγκροτήματος χωρίς τον Udo Dirkschneider στα φωνητικά, [το δεύτερο ήταν το "Blood of the Nations" (2010)], υπήρξε ωστόσο η συνεισφορά του  με πλήθος φωνητικών στο κομμάτι "Turn the Wheel".

Αν και ο Jim Stacey παρουσιάζεται ως κιθαρίστας στη σύνθεση του άλμπουμ, στα credits αναφέρεται πως όλα τα κιθαριστικά μέρη του άλμπουμ παίχτηκαν απο τον Wolf Hoffmann.

Accept - Generation Clash [Official Music Video]

11/05/1992

Iron Maiden - Fear of the Dark

Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το "Fear of the Dark". Είναι το ένατο άλμπουμ του βρετανικού heavy metal συγκροτήματος και το τελευταίο με τον Bruce Dickinson, ο οποίος αποχώρησε μετά την περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ για να επικεντρωθεί στην προσωπική του καριέρα, μέχρι την επιστροφή του στους Iron Maiden το 1999.


11/05/2010


As I Lay Dying - The Powerless Rise

Οι As I Lay Dying κυκλοφορούν το πέμπτο τους άλμπουμ, με τίτλο "The Powerless Rise".



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: