About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι IN A TESTUBE στο bbr InQuiry

Οι Θεσσαλονικείς In a Testube με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, με τίτλο "Immigration Anthems" απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας ανέφερε το συγκρότημα στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί!
Οι IN A TESTUBE στο bbr InQuiry


Οι Θεσσαλονικείς In a Testube με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, με τίτλο "Immigration Anthems" απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας ανέφερε το συγκρότημα στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί!



Πως δημιουργήθηκαν οι In a Testube;
- Στις αρχές του 2000 το project έλαβε μορφή όταν ο Διονύσης (Κωνσταντινίδης, φωνητικά-κιθάρα) σε συνεργασία με τα πρώτα 2 συνιδρυτικά μέλη των IAT ηχογράφησαν το πρώτο demo.  Έκτοτε το γκρουπ στην πολύχρονη πορεία του σημαδεύτηκε απο αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, για να καταλήξει στην σημερινή του μορφή μετά απο 16 χρόνια ύπαρξης.

Πώς προέκυψε το όνομα;
- Στην αρχική της μορφή, η ονομασία προέκυψε απο πρόταση κοντινού φίλου των μελών του γκρουπ.  Θεωρήθηκε τόσο εύστοχη που διατηρήθηκε μέχρι σήμερα.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
- Ξεκινώντας με τον ήχο που προέκυψε απο τη σκηνή του Seattle στα τέλη της χιλιετίας - απο συγκροτήματα όπως Alice In Chains, Tool, Deftones - τα μέλη των IAT κατέληξαν μέσα απο την δική τους προοπτική να δημιουργήσουν το ηχόχρωμα που ήταν πάντα η υπογραφή τους, μουσικά.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
- Η ηχητική συνταγή των IAT ξεκινάει απο την alternative/grunge συνθετική ιδεολογία αλλά στέκεται περίτεχνα σε βαρύτερα κουρδίσματα όσον αφορά τα έγχορδα, πράγμα που πολλές φορές δημιουργεί μια ξεχωριστή ακουστική εμπειρία.  Με τους στίχους εστιάζουμε σε εικόνες, οι οποίες μπορεί να εκτείνονται ακόμα και στο μεταφυσικό ή το μετα-ανθρώπινο πλαίσιο (ακόμα και αυτό της επιστημονικής φαντασίας), αλλά θα ήταν απόλυτα δίκαιο να παραδεχτούμε και εμείς οτι καταλήγουν πάντα να λειτουργούν ανθρωποκεντρικά.  Όλα μας τα λόγια, όλες μας οι συνθέσεις και οι εικόνες που αναφέρουν, διέπονται απο ανθρώπινα συναισθήματα, όπως κι αν επιλέξουμε να τα περιγράψουμε λεκτικά.  Συνεπώς οι ανθρώπινες σχέσεις (μερικές φορές και υπο το πρίσμα της ιστορίας) καταλαμβάνουν και το κεντρικότερο μας πεδίο έμπνευσης.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
- Το "Across The Universe" των Beatles, ίσως και το "Three of a Perfect Pair" απο τους King Crimson

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
- Ομόφωνα νομίζω, Gojira, Meshuggah, Animals As Leaders, Plini, Vola, και φυσικά αρκετά ακόμα, και οι 4 μοιραζόμαστε μεγάλο φάσμα μουσικών προτιμήσεων.

In A Testube - Immigration Anthems
Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
- Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος καλλιτέχνης ή γκρουπ που να μας απογοήτευσε, ίσως μας στεναχωρεί το οτι οι Tool μας δημιουργούν αμφιβολίες για το αν θα προλάβουμε να ακούσουμε το επόμενο τους άλμπουμ πριν συμβεί κάτι φριχτό.  Αστειευόμαστε.  Ή και όχι.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
- 4 μουσικοί λένε κατά όχι ιδιαίτερα προσεγμένη σειρά: Maynard James Keenan, Trent Reznor, Devin Townsent, Fredrik Thordendal

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατι;
- Έχουμε κάνει διασκευή στο "Killer (Papa Was a Rolling Stone)" του Seal στο πρώτο μας LP. Είναι απο τα καλύτερα παραδείγματα που θα παραθέταμε, έτσι κι αλλιώς.  Παρόλα αυτά συμφωνούμε και στο οτι το μεγαλύτερο διασκευαστικό ενδιαφέρον, παρουσιάζει σε τεράστιο βαθμό  η δεκαετία των 60's

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
- Τα "exports" ελληνικών συγκροτημάτων είναι το δυνατότερο της χαρακτηριστικό τα τελευταία χρόνια.  Και αλήθεια όσο και να θέλουμε να το αποφύγουμε, η παρουσία και το buzz που παράγει ένα συγκρότημα στο εξωτερικό θα υποδείξει κατα πολύ και την μακροβιότητά του.  Η μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού ακροαστικού κοινού δεν δείχνει σημάδια μεταστροφής απο τα παραδοσιακά και παντοτινά του mainstream ακούσματα.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading; Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
- Κατά ιδιότητα, ναι, φυσικά και αμετάκλητα.  Αυτό που οι σημερινοί ακροατές μουσικής δυσκολεύονται - ακόμα και εκούσια - να πραγματοποιήσουν, είναι η λογική επιλογή του μέσου που θα αναδείξει και το συγκρότημα με την πιο προσεγμένη παραγωγή.  Το να ακούς τα πάντα σε δωρεάν αποκτηθέντα mp3, απο τη μία σίγουρα δεν βοηθάει τα αγαπημένα σου συγκροτήματα να επιβιώσουν (πόσο μάλλον να παίξουν στην πόλη σου…), απο την άλλη σου αφαιρεί την συνειδητοποίηση της αξίας μιας καλής, ποιοτικής παραγωγής. 

In a Testube

Την 1η Μαΐου αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της New Dream Records το πρώτο σας full length album με τίτλο «Immigration Anthems». Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
- Παρόλο που το "Immigration Anthems" είναι το πρώτο μας full length physical άλμπουμ, το "Eleven" αποτελεί την πρώτη κυκλοφορία του γκρουπ.  Το Immigration Anthems περιλαμβάνει συνθέσεις που ολοκληρώθηκαν μέσα στη δεκαετία που διανύθηκε απο το Eleven μέχρι και σήμερα.*

Πόσο καιρό διήρκεσε η διαδικασία δημιουργίας του album και πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα;
- 793 κυπελλάκια καφέ έκαστος, σχεδόν 2 χρόνια ενεργής ενασχόλησης, μία αλλαγή στο line-up που σήμανε δεύτερη ηχογράφηση των τυμπάνων στο μέσο της μίξης, 2 γέννες (δίδυμα αγόρια) και το ευχάριστο side-effect ήταν ένα στούντιο που στήθηκε για να υποστηρίξει τις ανάγκες μας όσον αφορά την παραγωγή του δίσκου.  Δεν θέλαμε να προσεγγίσουμε μία τυπική, καλογυαλισμένη, μοντέρνα παραγωγή τεράστιου κόστους, αλλά η προσπάθειά μας να πλησιάσουμε την χρήση αναλογικών μέσων απέβη καρποφόρα και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. 

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στο πλαίσιο της προώθησης του «Immigration Anthems»;
- Βρισκόμαστε στη διαδικασία να κλείσουμε μία σειρά εμφανίσεων σε όσα venues της χώρας χωρέσουν ιδανικά σε μία μίνι-τουρνέ για την παρουσίαση του "Immigration Anthems"

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Ο επίλογος δικός σας.
- Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και ευχόμαστε να ευχαριστηθείτε την επερχόμενη μας κυκλοφορία, όσο θα χαρούμε να δεχτούμε το feedback απ όλους σας!




In a Testube are:

Dennis Konstantinidis
Petros Kabanis
Panos Papadopoulos
Konstantinos Mentesidis


In A Testube On Line :


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: