About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 22 ΜΑΪΟΥ

Σαν Σήμερα: 22 ΜΑΪΟΥ: Γενέθλια σήμερα για τον Morrissey, ο οποίος γίνεται 58 χρόνων. Γενέθλια όμως και για τους Daniel Erlandsson (Arch Enemy) και Kenny Hickey (Type O Negative, Seventh Void). Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το εκπληκτικό "The Angel And The Dark River", ο Ozzy Osbourne το "Black Rain", οι Skyclad το "In the... All Together" και οι Primal Fear το "16.6 (Before the Devil Knows You're Dead)"
Σαν Σήμερα:  22 ΜΑΪΟΥ
Γενέθλια σήμερα για τον Morrissey, ο οποίος γίνεται 58 χρόνων. Γενέθλια όμως και για τους  Daniel Erlandsson (Arch Enemy) και Kenny Hickey (Type O Negative, Seventh Void). Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το εκπληκτικό "The Angel And The Dark River", ο Ozzy Osbourne  το "Black Rain", οι Skyclad το "In the... All Together" και οι Primal Fear το "16.6 (Before the Devil Knows You're Dead)"




22/05/1959



Morrissey

Γεννιέται στο Davyhulme της Αγγλίας, ο Morrissey (Steven Patrick Morrissey).

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1978  στο punk συγκρότημα The Nosebleeds που εκείνη την περίοδο περιλάμβανε στα μέλη του και τον κιθαρίστα Billy Duffy, γνωστός απο την θητεία του στους Cult. Την ίδια χρονιά, μετά την διάλυση της μπάντας, ο  Morrissey θα ακολουθήσει τον Duffy στους Slaughter & the Dogs, αντικαθιστώντας τον τραγουδιστη της μπάντας, Wayne Barrett οι οποίοι μετονομάτηκαν σε Studio Sweethearts, χωρίς τον Morrissey στην σύνθεση τους.

Την ίδια περίοδο ο Morrissey, θα αφήσει για λίγο την μουσική του καριέρα για να ασχοληθεί με την συγγραφή. Κυκλοφόρησε δύο βιβλία τα "The New York Dolls" (1981) και "James Dean is Not Dead" (1983). Προηγήθηκε το "Exit Smiling", ωστόσο αυτό κυκλοφόρησε αργότερα, το 1998.

Το 1982, μαζί με τον κιθαρίστα Johnny Marr, θα σχηματίσει τους The Smiths οι οποίοι παρά την συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία τους θα διαλυθούν  το 1987, λόγω προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών της μπάντας.

Εν συνεχεία ο  Morrissey θα ακολουθήσει επιτυχημένη σόλο καριέρα .


 

22/05/1966



Kenny Hickey

Γεννιέται στο Brooklyn, της Νέας Υόρκης ο κιθαρίστας των Type O Negative , Kenny Hickey (Kenneth Shaun Hickey).

To 1986 του ζητήθηκε να αντικαταστήσει τον Marc Piovanetti ο οποίος αποχώρησε απο τους Type O Negative, μιας και ήταν παιδικός φίλος και γείτονας των υπόλοιπων μελών της μπάντας.


Υπήρξε ενεργό μέλος της θρυλικής gothic metal μπάντας, μέχρι και την διάλυσή της το 2010 και τον θάνατο του Peter Steele.

Απο το 2003 είναι ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Seventh Void, που σχημάτισε μαζί με τον ντράμερ των Type O NegativeJohnny Kelly, ενώ παράλληλα είναι  touring guitarist των Danzig.




22/05/1976


Daniel Erlandsson

Γεννιέται στο Malmö της Σουηδίας ο ντράμερ των Arch Enemy, Daniel Erlandsson (Daniel John Erlandsson).

Ο Daniel, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του Adrian Erlandsson (At the Gates, The Haunted, Brujeria, Paradise Lost, Vallenfyre και πρώην Cradle of Filth), μεγάλωσαν στη Σουηδία και έπαιζαν ντραμς απο πολύ μικρή ηλικία. Ο Daniel μάλιστα στο site των Arch Enemy γράφει πως ο αδελφός του υπήρξε μεγάλη επιρροή για τον ίδιο όλα αυτά τα χρόνια και πως αν δεν ήταν αυτός ίσως σήμερα να μην έπαιζε ντραμς.

Στις πρώιμες συνεργασίες του Daniel Erlandsson υπήρξαν οι In Flames (για το άλμπουμ "Subterranean"), όπως επίσης και οι Eucharist, Liers in Wait, Diabolique, Armageddon, Revengia και The End, ενώ έπαιξε και στα reunion shows των Carcass την περίοδο 2007-2010, αφού ο αρχικός ντράμερ της ιστορικής grindcore μπάντας, Ken Owen, δεν ήταν εφικτό να παίξει λόγω επιπλοκών του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη το 1999.

Το 2012 εντάχθηκε Brujeria με το ψευδώνυμο 'El Clavador' στους οποίους παρέμεινε μέχρι το 2014.

Είναι ενεργό μέλος των Arch Enemy απο την ίδρυσή τους το 1996 μέχρι και σήμερα.




22/05/1995


My Dying Bride - The Angel And The Dark River


Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το τρίτο τους album. Ο λόγος για το αριστουργηματικό  "The Angel and the Dark River".



22/05/2007



Ozzy Osbourne - Black Rain

Κυκλοφορεί το δέκατο άλμπουμ του Ozzy Osbourne, με τίτλο "Black Rain".

Είναι το τελευταίο άλμπουμ με τους Zakk Wylde και  Mike Bordin και το πρώτο με τον μπασίστα Rob Nicholson. Ανέβηκε στο Νο.3 του Billboard 200, πουλώντας την πρώτη μόλις εβδομάδα 152,000 κόπιες . Πρόκειται για το πιο εμπορικό άλμπουμ του Ozzy μέχρι σήμερα, με συνολικές πωλήσεις πάνω απο 406,053 αντιτύπων στην Αμερική, γεγονός που το έκανε χρυσό.




22/05/2009


Primal Fear - 16.6 (Before the Devil Knows You're Dead)

Οι Primal Fear κυκλοφορούν το όγδοο άλμπουμ τους με τίτλο "16.6 (Before the Devil Knows You're Dead)". Είναι το πρώτο άλμπουμ των Γερμανών χωρίς τον κιθαρίστα Stefan Leibing και το πρώτο με τον νέο κιθαρίστα της μπάντας Magnus Karlsson.



22/05/2009


Skyclad - In the... All Together

Οι Skyclad κυκλοφορούν το δωδέκατο άλμπουμ τους, με τίτλο "In the... All Together"




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: