About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι SIMPLEFAST στο bbr InQuiry

Οι SIMPLEFAST στο bbr InQuiry:Γενικά η μουσική είναι θεραπεία για τη ψυχή των ανθρώπων επομένως γράφουμε για αυτά που νιώθουμε και αυτά που βιώνουμε
Οι SIMPLEFAST στο bbr InQuiry
"Γενικά η μουσική είναι θεραπεία για τη ψυχή των ανθρώπων επομένως γράφουμε για αυτά που νιώθουμε
 και αυτά που βιώνουμε"

Οι Simplefast με αφορμή το νέο τους άλμπουμ "Apocalypse" απαντούν στο bbr InQuiry. Μάθετε τα πάντα για την Αθηναϊκή μπάντα στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση!




Simplefast
Πως δημιουργήθηκαν οι Simplefast;
Σαν Simplefast υπάρχουμε από το 2011, από μια αγγελία που είχε βάλει ο κιθαρίστας μας  ο Έκτορας  για ντραμς και μπάσο. Έτσι μπήκαν στη μπάντα ο Στράτος (ντραμς) και ο Νικόλας (μπάσο) και μετά απο μερικές αλλαγές στο line-up καταλήξαμε από το 2013 μέχρι και σήμερα με το Φίλιππο Ρούσσο στη φωνή και το Νίκο Μαντά στη κιθάρα. 

Πώς προέκυψε το όνομα;
Θέλαμε κάτι που να είναι αντιπροσωπευτικό στο όραμα που έχουμε για το συγκρότημα. Και ύστερα από πολλές μπύρες και συζήτηση καταλήξαμε στο ότι αφού η μουσική που μας αρέσει είναι απλή και γρήγορη αποφασίσαμε να πούμε το συγκρότημα Simplefast.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Από επιρροές σε αυτό το συγκρότημα δεν υπάρχει φάσμα του ροκ και του μέταλ που να μην το αγγίζουμε. Αλλά σίγουρα οι βασικές μας επιρροές είναι κλασικοί γίγαντες του μέταλ, Metallica, Iron Maiden, Motorhead, αλλά μας αρέσει να έχουμε ανοικτούς τους ορίζοντες μας και νέες σχετικά μπάντες όπως οι Avenged Sevenfold έχουν παίξει και αυτές το ρόλο τους.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Η μουσική μας κινείται στα πλαίσια του Modern Metal, όπως το ορίζουμε εμείς αλλά σε συνδυασμό  με πολλά Thrash Metal και Speed Metal στοιχεία. Μας αρέσει η ταχύτητα (γέλια). Οι στίχοι αντιπροσωπεύουν στο μέγιστο και το πως εμπνεόμαστε.

Μας αρέσει να εκφράζουμε είτε προσωπικά αρνητικά συναισθήματα όπως φόβο, θλίψη, θυμό με τη μουσική μας, είτε και κοινωνικοπολίτικα και θρησκευτικά γεγονότα που συμβαίνουν. Γενικά η μουσική είναι θεραπεία για τη ψυχή των ανθρώπων επομένως γράφουμε για αυτά που νιώθουμε και αυτά που βιώνουμε.

Simplefast
Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Είναι τόσα πολλά που πραγματικά δεν γίνεται να ξεχωρίσεις κάποιο. Ίσως το Master Of Puppets. Εξ΄ άλλου μιλάμε για το καλύτερο μέταλ άλμπουμ όλων των εποχών.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Αυτό το καιρό πραγματικά ακούγεται το νέο μας άλμπουμ "Apocalypse" (γέλια), βλέπεις περάσαμε μισό χρόνο περίπου ηχογραφώντας το, άρα μας έμεινε η συνήθεια να το ακούμε συνέχεια για να δούμε ότι τα πάντα είναι ακριβώς όπως το θέλουμε.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Ίσως οι Linkin Park. Τεράστια απογοήτευση με το καινούριο τους δίσκο. Για ποπ συγκρότημα θα ταν super hit, αλλά όταν ξέρεις το παρελθόν και τις δυνατότητες τους απογοητεύεσαι με το τι έκαναν.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Πραγματικά λατρεύουμε πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες που δεν γίνεται να διαλέξεις έναν μόνο. Οπότε ας πούμε με όλους (γέλια).

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατι;
Σίγουρα κάποιο κλασικό ροκ κομμάτι θα ήταν απόλαυση να το φέρεις στην εποχή σου με πιο μοντέρνο ήχο και μια άλλη οπτική.

Simplefast
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Το τελευταίο καιρό υπάρχει μια άνθιση στο χώρο και στην υποστήριξη που λαμβάνουν οι μπάντες. Αυτό μας φαίνεται πολύ ευχάριστο και μακάρι να συνεχιστεί γιατί αυτό βοηθάει και τις μπάντες να μεγαλώνουν. Όσο να ναι άλλο είναι να παίζεις σε 10 και 20 άτομα και άλλο είναι να παίζεις σε 200-300 +. Πιστεύουμε ότι ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια πάει από το καλό στο καλύτερο.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Μια νέα μπάντα ίσως όχι γιατί κάπως πρέπει να επιβιώσει μέσα στην αρένα της μουσικής βιομηχανίας. Από την άλλη μπορεί να βοηθήσει γιατί ίσως έτσι τη μάθει περισσότερος κόσμος. Εξαρτάται καθαρά από το είδος και την επιρροή που μπορεί να ασκήσει ένα συγκρότημα. Πάντως μια καλή λύση είναι το Spotify, που και ο ακροατής απολαμβάνει δωρεάν την αγαπημένη του μουσική αλλά και ο καλλιτέχνης πληρώνεται.

Αυτό τον καιρό κυκλοφορεί μέσω της AMAdea Music το δεύτερο άλμπουμ σας με τίτλο «Apocalypse» . Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου το "Apocalypse" και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Μετά από 2μιση χρόνια που είχαμε κυκλοφορήσει το "Cursed", όλη αυτή την περίοδο μελετήσαμε πολύ για να ανακαλύψουμε το δικό μας ήχο και τη δική μας ταυτότητα και όταν μας ακούσει κάποιος να ξέρει ότι ακούει Simplefast.

Η εμπειρία του να κυκλοφορείς νέο δίσκο είναι συναρπαστική. Πολύ αγχωτική αλλά όταν βλέπεις τα πάντα ολοκληρωμένα και ξέρεις ότι είναι από δική σου προσπάθεια και από το μεράκι σου για τη μουσική, είναι κάτι το μοναδικό.

Πόσο καιρό διήρκεσε η δημιουργία του άλμπουμ και πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα;
Ξεκινήσαμε να γράφουμε μερικά από τα κομμάτια από τα μέσα του 2015, δηλαδή λίγο καιρό μετά από το "Cursed". To songwriting, επειδή θέλαμε να'μαστε προσεκτικοί διήρκεσε μέχρι και τον Οκτώβρη του 2016 και από το Νοέμβριο μέχρι και τέλη Μαρτίου ηχογραφούσαμε στο στούντιο. Νομίζουμε ότι το "Apocalypse", είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε και κάτι το οποίο θα απολαμβάνει πολύ και ο κόσμος και εμείς στα live.

Simplefast  - Apocalypse
Μετά το lyric video του «The Escape» και το πρόσφατο video clip του «Not Coming Home»,  να περιμένουμε και κάποιο άλλο video στο πλαίσιο της προώθησης του άλμπουμ; 
Το "Not Coming Home" ήταν ένα από τα κομμάτια που είχαμε ξεχωρίσει στις ηχογραφήσεις γιατί δείχνει μια πλευρά μας που δεν την είχαμε αναδείξει τα προηγούμενα χρόνια και για αυτό το λόγο το κάναμε και βίντεο κλιπ με τη βοήθεια του Σπύρου Στεριότη που ανέλαβε τη σκηνοθεσία. Έχουμε ετοιμάσει και σχεδιάσει πολλά πράγματα για τη προώθηση του "Apocalypse", αλλά το κάθε τι στην ώρα του.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Βεβαίως βεβαίως.  Τη Κυριακή 21 Μαΐου ξεκινήσαμε με το καλύτερο τρόπο το "Apocalypse Tour"  κάνοντας μια εμφάνιση στο Κύτταρο μαζί με Chronosphere, BioCancer, Exarsis και Fadom, που ήταν μοναδική. Μιλάμε για ένα γεμάτο μαγαζί που κόσμος και μπάντες τα έδωσαν όλα.  Σε λίγο καιρό θα αποκαλύψουμε τις ημερομηνίες για το ευρωπαϊκό και το ελληνικό tour που θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο. Οπότε για 1-2 χρόνια θα'μαστε σίγουρα στο δρόμο για περιοδεία για το "Apocalypse"

Ευχαριστούμε πολύ.  Ευχόμαστε τα καλύτερα! Ο επίλογος δικός σας.
Εμείς ευχαριστούμε πολύ. Η ευχή μας είναι ο κόσμος να συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική σκηνή και να είναι οι μπάντες ενωμένες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα μεταξύ μας.





Simplefast are:

Phil Roussos- Lead Vocals
Hector Stavrakas- Guitar/ Backing Vocals
Nick Mantas- Guitar/ Backing Vocals
Nikolas Tzanavaras- Bass
Stratos Midelias- Drums


Links:




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: