About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Hoi-Poi Farplane Wind: "Forever Knows Best" review

Οι Hoi-Poi Farplane Wind ξεκίνησαν στις αρχές του 2011 ως τριμελής cover band, με τον Κώστα Γραμμάδα στην κιθάρα και τα φωνητικά, τον Θοδωρή Δοδούση στο μπάσο και τον Αλέξανδρο Γραικό στα ντραμς.
Hoi-Poi Farplane Wind:  "Forever Knows Best" review

Οι Hoi-Poi Farplane Wind ξεκίνησαν στις αρχές του 2011 ως τριμελής cover band, με τον Κώστα Γραμμάδα στην κιθάρα και τα φωνητικά, τον Θοδωρή Δοδούση στο μπάσο και τον Αλέξανδρο Γραικό στα ντραμς.

Τον Αύγουστο του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Powerhouse Dynamics" και μετά από μία σειρά εμφανίσεων, την άνοιξη του 2014, εντάχθηκε στην μπάντα το τέταρτο μέλος της, ο Ανδρέας Αμπατζίδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πληκτρά και κιθαρίστα.

Ένα χρόνο αργότερα, οι Hoi-Poi Farplane Wind ηχογράφησαν το demo "Happen", ενώ ταυτόχρονα έκαναν και ανεξάρτητη έκδοση των δύο τους CD.

Το "Forever Knows Best" είναι ο τίτλος της πρώτης ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς των  Θεσσαλονικιών, οι ηχογραφήσεις του οποίου διήρκεσαν εννέα μήνες. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή, με το συγκρότημα να αναλαμβάνει εξολοκλήρου την ηχογράφηση, την μίξη, την παραγωγή και την σχεδίαση του εξωφύλλου του δίσκου.

Είναι 12 κομμάτια γεμάτα ενέργεια. Το πάθος και η αγάπη για αυτό που παίζουν είναι διάχυτα στο άλμπουμ και αυτό το εισπράττεις αμέσως. Οι ίδιοι οι Hoi-Poi Farplane Wind στο bbr InQuiry (συνέντευξη) χαρακτήρισαν την μουσική τους ως μια ενδιαφέρουσα μίξη ανάμεσα σε grunge, (post-)punk και alternative rock, και είναι ακριβώς έτσι!

Στον πυρήνα του, το άλμπουμ είναι ένα συνονθύλευμα κλασικών indie/grunge/post punk, και alternative rock ακουσμάτων, με απλές συγχορδίες, όμορφες μελωδίες και στίχους γραμμένους για την ερωτική σύγχυση αλλά και την ψευδοκατάθλιψη. Και αυτό είναι μόνο ο κορμός της μουσική τους μιας και τα τραγούδια ντύνονται απο όμορφα πλήκτρα,  χαρακτηριστικά φωνητικά -ιδανικά για το είδος-  και ωραία κιθαριστικά σημεία.

Ξεχώρισα το "The Cull" με την 'κρυφή' μελωδία πλήκτρων δύο περίπου λεπτά μετά το τέλος του, το "Asymptote Pt.2", το instrumental  "Needlepoint"και το εναρκτήριο "In A Way".


Το "Forever Knows Best" είναι ένα άλμπουμ που μπορείς εύκολα να αγαπήσεις.



"Forever Knows Best" tracklist:

In A Way
Happen
An Esper
Tickdown
Successor
Cells
Asymptote Pt.2
Thoughtful Presents
Barbs Of You
Needlepoint
Striations
The Cull


Hoi-Poi Farplane Wind are:

Κώστας Γραμμάδας: κιθάρα, φωνή
Θοδωρής Δοδούσης: μπάσο, φωνή
Ανδρέας Γαβριήλ Αμπατζίδης: κιθάρα, πλήκτρα
Αλέξανδρος Γραικός: τύμπανα


Official links:



'Δημήτρης Βασιλάς' for bbr

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: