About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι SMOLDERHAZE στο bbr

Οι Smolderhaze με αφορμή την συμμετοχή τους στα MMR Gigs απαντούν στις κοινές ερωτήσεις που ετοίμασε το bbr στις μπάντες που συμμετέχουν. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν οι Αθηναίες Alternative/ Nu Metallers!
Οι SMOLDERHAZE στο bbr

Οι Smolderhaze με αφορμή την συμμετοχή τους στα MMR Gigs απαντούν στις κοινές ερωτήσεις που ετοίμασε το bbr στις μπάντες που συμμετέχουν.

Διαβάστε όλα όσα μας είπαν οι Αθηναίες Alternative/ Nu Metallers!


Πείτε μας δυο λόγια για το συγκρότημα. Πώς δημιουργήθηκε και πώς προέκυψε το όνομα; 
Όλες μας μοιραζόμασταν ένα κοινό πάθος καιρό πριν τη δημιουργία της μπάντας. Περίπου το καλοκαίρι του 2016 η Ελεονώρα (μπασίστρια) λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος για να γίνει αυτό πράξη. Πιστεύουμε πως ήταν η σωστή στιγμή να συναντηθούν οι δρόμοι μας. Όταν το σχήμα πήρε μια μορφή, ξεκίνησε η αναζήτηση για ένα αντιπροσωπευτικό όνομα: θέλαμε μια σύνθετη λέξη, κάτι που θα είναι δικό μας, θα αφήνει μια ωραία εικόνα και θα αντιπροσωπεύει το πώς αισθανόμαστε για το συγκρότημα. Έτσι, καταλήξαμε στο Smolderhaze (smolder=σιγοκαίω, haze=ομίχλη). 

Η μουσική μας και η δημιουργία της μπάντας προκύπτουν ως έκφραση των όσων έχουμε να πούμε στον κόσμο: σαν μια φωτιά που σιγοκαίει χωρίς φλόγες, αλλά με καπνό αρκετό για τη δημιουργία μιας ομίχλης που θα μεταδώσει όσα αισθανόμαστε και μας απασχολούν, όσα μας.. «καίνε» και ήταν κρυμμένα. Η μπάντα είναι ενεργή σε live εμφανίσεις από τις αρχές του 2017. 

Ποια είναι η τρέχουσα σύνθεση της μπάντας; 
Η μπάντα αποτελείται από την Όλγα στα φωνητικά, τη Μαρία και τη Διονυσία στις κιθάρες, την Ελεονώρα στο μπάσο και την Ελένη στα ντραμς.  

Πώς θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και ποιες είναι οι επιρροές σας; 
Αν και είναι αρκετά νωρίς για να δώσουμε έναν πολύ ακριβή χαρακτηρισμό, η μουσική μας έχει στοιχεία nu και alternative metal, με κάποια covers μας να αγγίζουν το μοντέρνο hard rock. Όσον αφορά τις δικές μας δημιουργίες, συνήθως είναι εμπνευσμένες από συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις που ζούμε οι ίδιες. Μέσω της μουσικής μας, αποδίδουμε φόρο τιμής στις πιο έντονες εμπειρίες μας, μπορούμε να ξεσπάμε. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για όχι και τόσο ευχάριστες εμπειρίες, η μουσική είναι για μας ένας τρόπος να τις μετατρέπουμε σε κάτι θετικό. Μερικά συγκροτήματα από τα οποία επηρεαζόμαστε αρκετά είναι οι Korn, Disturbed, Shinedown, Halestorm, Papa Roach, Three Days Grace και άλλα. 

Ποια είναι η δισκογραφία του συγκροτήματος μέχρι στιγμής;  
Βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνθεσης δικού μας υλικού και σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε σύντομα το πρώτο μας single. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας! 

Αυτό τον καιρό σε τι φάση βρίσκεστε; 
Όντας ένα αρκετά νέο σχήμα, του οποίου το line up ολοκληρώθηκε μόλις λίγους μήνες πριν, βρισκόμαστε στη φάση όπου τα πράγματα έχουν αρχίσει και «τσουλάνε». Γράφουμε δικά μας κομμάτια, δενόμαστε μεταξύ μας, βελτιωνόμαστε, κατακτάμε στόχους και περνάμε όμορφα. Αργά και σταθερά χτίζουμε αυτό που αγαπάμε.  

Είστε ένα από τα 12 συγκροτήματα που συμμετέχουν στο MMR Gigs που λαμβάνει χώρα στο The Crow Club, 31 Μαρτίου, 28 Απριλίου και 26 Μαΐου. Πώς βλέπετε το όλο εγχείρημα στο οποίο οι μπάντες που λαμβάνουν μέρος είναι ταυτόχρονα παίκτες και συνδιοργανωτές; 
Είμαστε πολύ χαρούμενες που θα μπορέσουμε να μοιραστούμε τη σκηνή του Crow με τόσο αξιόλογες μπάντες και πάνω απ’ όλα, ανθρώπους πρόθυμους, που δεν φοβούνται να καινοτομήσουν! Είναι σίγουρο πως αυτή η εμπειρία θα μας χαρίσει πολλά μαθήματα και θα μας μείνει αξέχαστη. Ελπίζουμε να έχουμε μια καταπληκτική συνεργασία με όλους, όπως συμβαίνει ήδη στο πεδίο της συνδιοργάνωσης και της επικοινωνίας και τους ευχαριστούμε πολύ! Ως εγχείρημα είναι πρωτοποριακό για την ελληνική πραγματικότητα. Φέρνει τη μουσική κοινότητα πιο κοντά και ενισχύει τις σχέσεις και την υποστήριξη μεταξύ των μουσικών. Τα Mmr Gigs αποτελούν μια προσπάθεια να αλλάξουν τα ελληνικά δεδομένα, μια κίνηση που σίγουρα πρέπει να στηριχθεί!  

Ποια ημέρα εμφανίζεστε και ποια άλλα συγκροτήματα συμπληρώνουν το lineup της βραδιας; 
Εμφανιζόμαστε στο δεύτερο show, στις 28 Απριλίου, μαζί με τους Deejay Nic The Band, Perfect Denial και Wash Of Sounds, και αλήθεια ανυπομονούμε! Ας δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό! 

Τι να περιμένει ο κόσμος που θα παραβρεθεί στο event από εσάς και ποιο μήνυμα θα του στέλνατε; 
Θέλουμε να μοιραστούμε την ενέργειά μας μαζί σας! Μέσα από γνωστά αλλά και όχι-και-τόσο γνωστά κομμάτια, στοχεύουμε σε μια εμφάνιση που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα μεταδώσει πόσο καλά περνάμε παίζοντας μουσική. Ελπίζουμε να περάσετε κι εσείς εξίσου καλά! Ας δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια υπέροχη ανάμνηση, και για ακροατές, και για μουσικούς! 

Ευχαριστούμε πολύ. Ο επίλογος δικός σας. 
Πιστεύουμε ότι η μουσική είναι για να ενώνει, να φέρνει τον κόσμο κοντά. Αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε κλείνοντας είναι η ανάγκη να αντιμετωπίζεται ως τέτοια και σε επίπεδο ιδεών, αλλά και σε επίπεδο καθημερινών πρακτικών και στάσεων. Η ελληνική μουσική σκηνή χρειάζεται να στηρίζεται και να είναι ενωμένη. After all, music is sharing!  
Σας ευχαριστούμε όλους πολύ για τον χρόνο σας! Tα λέμε στα Mmr Gigs! 

Smolderhaze


Find Smolderhaze below:

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: