About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι ENTROPY DEVINE στο bbr

Οι Entropy Devine με αφορμή την συμμετοχή τους στο MMR Gigs που λαμβάνει χώρα στο The Crow Club στις 31 Μαρτίου, 28 Απριλίου και 26 Μαΐου, απαντούν στις κοινές ερωτήσεις που ετοίμασε το bbr σε όλα τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο καινοτόμο αυτό μουσικό project.
Οι ENTROPY DEVINE στο bbr

Οι Entropy Devine με αφορμή την συμμετοχή τους στο MMR Gigs που λαμβάνει χώρα στο The Crow Club στις 31 Μαρτίου, 28 Απριλίου και 26 Μαΐου, απαντούν στις κοινές ερωτήσεις που ετοίμασε το bbr σε όλα τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο καινοτόμο αυτό μουσικό project. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν οι Αθηναίοι metallers!



Πείτε μας δυο λόγια για το συγκρότημα. Πως δημιουργήθηκε και πως προέκυψε το όνομα;Οι Entropy Devine, σχηματίστηκαν πριν δυόμιση χρόνια περίπου από τον Κώστα και τον Βασίλη, φίλους και συνεργάτες σε διάφορες μπάντες πριν. Ο κινητήριος μοχλός της ιστορίας ήταν η κοινή ανάγκη για δημιουργία δικών τους συνθέσεων με βάση το metal. Το όνομα της μπάντας (‘νονός’ ήταν ο Κώστας) προέκυψε από την έννοια της εντροπίας φυσικά, που ως ‘αταξία’ ορίζει μουσικά το εύρος των διαφορετικών επιρροών που θέλουμε να ενσωματώσουμε στη μουσική μας. Για δεύτερο συνθετικό κρατήσαμε τη σανσκριτική ρίζα του divine, ως ‘devι’ (η ‘deva’) το οποίο και αναφέρονταν κατά βάση σε θηλυκές θεότητες ως επί το πλείστον.


Entropy Devine
Ποια είναι η τρέχουσα σύνθεση της μπάντας;
Constantina Adrastea, φωνητικά
Κώστας Καφαντάρης, κιθάρες
Αντρέας Αναστόπουλος, μπάσο
Χρήστος Αρμένης, πλήκτρα
Βασίλης Μανώλης, τύμπανα


Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και ποιες είναι οι επιρροές σας;Γενικά προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις ‘ταμπέλες’ μιας και κανείς από εμάς δε τα πάει καλά με αυτές. Χάρη συντομίας και μόνο αυτό που μπορώ να πω είναι πως η βάση μας είναι το metal. Στοιχεία και επιρροές υπάρχουν σχεδόν από όλο το φάσμα της. 

Από classic ως melodic, ακόμα και στοιχεία progressive ως κλασσικού rock των 70s μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα στη μουσική μας. Επιρροές αντίστοιχες…από Ιron Maiden, Judas Priest ως Fates Warning, Blue Oyster Cult και Therion. Στίχοι…μεγάλο θέμα. Κυρίως κοινωνικού προβληματισμού, ελαφρώς περί έρωτα-μίσους αλλά πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα σύγχρονα μα και διαχρονικά αδιέξοδά του.

Ποια είναι η δισκογραφία του συγκροτήματος μέχρι στιγμής;
Δεν υπάρχει κάποια επίσημη κυκλοφορία μας ακόμη.

Αυτό τον καιρό σε τι φάση βρίσκεστε;
Οι E.D. αυτό τον καιρό έχουν ολοκληρώσει τις συνθέσεις των κομματιών τους και ετοιμάζονται για την ηχογράφηση του πρώτου studio album τους. Θα προηγηθεί ένα single με αντίστοιχο video clip.

Entropy DevineΕίστε ένα απο τα 12 συγκροτήματα που συμμετέχουν στο MMR Gigs που θα λάβει χώρα στο The Crow Club, 31 Μαρτίου, 28 Απριλίου και 26 Μαΐου. Πως βλέπετε το όλο εγχείρημα στο οποίο οι μπάντες που λαμβάνουν μέρος είναι ταυτόχρονα παίκτες και συνδιοργανωτές;
Η ΜΜR είναι μια πραγματικά καινοτόμα προσπάθεια που βασίζεται στην αλληλεγγύη, τη κατανόηση και τη κοινή στοχοθέτηση αλλά όλα αυτά στη βάση της ισονομίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Τα MMR Gigs, είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των αξιών και της κοινής προσπάθειάς μας. Κάτι που ξεκίνησε από λίγους ρομαντικούς με όραμα μια ενωμένη ελληνική rock σκηνή και που μέρα τη μέρα γιγαντώνεται και αγκαλιάζει όλο και πιο πολλές μπάντες. Φυσικά και είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να δείξουμε σε όλους τι σημαίνει στη πράξη το Modern Mental Rebellion!

Ποια ημέρα εμφανίζεστε και ποια άλλα συγκροτήματα συμπληρώνουν το lineup της βραδιάς;Οι Entropy Devine εμφανιζόμαστε τη πρώτη από τις τρεις μέρες συνολικά των MMR Gigs, Παρασκευή 31 Μάρτη. Μαζί μας οι εκπληκτικοί Ηeavenblack, Sin By Four και Caught Art Delusion. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε βέβαια, η σειρά εμφάνισης θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη του κάθε gig και προκύπτει μετά από κλήρωση εκείνη την ώρα!

Τι να περιμένει ο κόσμος που θα παραβρεθεί στο event απο εσάς και ποιο μήνυμα θα του στέλνατε;Metal all the way!!!! Support the local scene….. νομίζω δε χρειάζεται κάτι περισσότερο

Ευχαριστούμε πολύ. Ο επίλογος δικός σας.H ελληνική σκηνή έχει απίθανες μπάντες αυτή τη στιγμή. Σε όποιο μουσικό ιδίωμα και ιδιαιτέρως στο rock. Είναι εκεί έξω, δίνουν τη ψυχή τους σε δύσκολους καιρούς. Ψάξτε τες, ανακαλύψτε τες, υποστηρίξτε τες !!!!!!

Ραντεβού στο Crow στις 31/3, 28/4, 26/5 .




Find Entropy Devine below
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: