About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: 31 χρόνια απο τον θάνατο του Phil Lynott (Thin Lizzy). Σαν σήμερα γεννήθηκε ο ηγέτης των Type O Negative, Peter Steele. Γενέθλια επίσης για τους David DeFeis (Virgin Steele), Bernard Sumner (Joy Division, New Order) και Michael Stipe (R.E.M.). Οι Doors κυκλοφορούν το παρθενικό τους ομώνυμο άλμπουμ και οι Judas Priest το Defenders of the Faith.
Σαν Σήμερα: 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

31 χρόνια απο τον θάνατο του Phil Lynott (Thin Lizzy). 
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο ηγέτης των Type O NegativePeter Steele. Γενέθλια επίσης για τους David DeFeis (Virgin Steele), Bernard Sumner (Joy Division, New Order) και Michael Stipe (R.E.M.). Οι Doors κυκλοφορούν το παρθενικό τους ομώνυμο άλμπουμ και οι Judas Priest το Defenders of the Faith.




04/01/1956



Bernard Sumner

Γεννιέται στην περιοχή  Salford του Μάντσεστερ της Αγγλίας ο τραγουδιστής, συνθέτης, κιθαρίστας, κιμπορντίστας, παραγωγός και συνιδρυτής των Joy Division ,  New Order,  και Electronic,  Bernard Sumner (Bernard Edward Sumner).

Μετά τον θάνατο του Ian Curtis, οι Joy Division θα μετονομαστούν το 1980 σε New Order με την προσθήκη του κιμπορντίστα Gillian Gilbert. Το 1989 μαζί με τον κιθαρίστα των Smiths, Johnny Marr, θα σχηματίσουν τους Electronic και το 2007 μετά την δεύτερη διάλυση των New Order μαζί με τους  Bernard Sumner και Phil Cunningham θα δημιουργήσει τους Bad Lieutenant.






04/01/1960



Michael Stipe

Γεννιέται στο Decatur της Georgia ο Αμερικανός τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός Michael Stipe (John Michael Stipe)

Ο Stipe ήταν ο τραγουδιστής και συνιδρυτής του εναλλακτικού ροκ συγκρότημα R.E.M.  από το σχηματισμό τους, το 1980, μέχρι τη διάλυσή τους το 2011.

Επιπλέον υπήρξε μέλος της ομάδας παραγωγής των ταινιών  "Being John Malkovich" και "Man on the Moon". Είναι ιδιοκτήτης δύο εταιριών παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, C-00 και Single Cell Pictures.




04/01/1961


David DeFeis

Γεννιέται στο Long Island της Νέας Υόρκης ο ηγέτης των Virgin SteeleDavid DeFeis.

Μεγάλος θαυμαστής της Ευρωπαϊκής κλασσικής μουσικής απο μικρός, ο DeFeis εισήχθη στην rock μουσική στα 9 του χρόνια ακούγοντας  το συγκρότημα Stalk, με τον αδελφό του Damon να παίζει πιάνο και την αδελφή του Danae, η οποία τώρα είναι σοπράνο, στα φωνητικά.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών ενώ στα έντεκα του χρόνια του και ξεκίνησε την καριέρα του στο τοπικό heavy metal συγκρότημα Phoenix. Στα 16 του θα γνωρίσει τον μέλλοντα συνεργάτη του Edward Pursino, σε μια οντισιόν για συναυλία με την τότε cover μπάντα του στους Black Sabbath, Mountain Ash.

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ο DeFeis μαζί με τους Jack Starr και Joey Ayvazian σχημάτισε τους Virgin Steele, ενώ το 1985 ο Edward Pursino θα αντικαταστήσει στις κιθάρες τον Starr.

Ο DeFeis ο οποίος είναι ο βασικός συνθέτης των Virgin Steele, είναι συλλέκτης σπαθιών. Έχοντας στην συλλογή του περισσότερα απο 20 σπαθιά, δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιεί κάποια απο αυτά στο στούντιο, για δημιουργήσει συγκεκριμένα εφέ σε κομμάτια του συγκροτήματος.

Τις δεκαετίες του '90 και '00 έγραψε μουσική για καλλιτέχνες βασισμένη στην τριλογία  "Ὀρέστεια" του Αισχύλου και τους μύθους που σχετίζονται με τον μεγάλο Τραγικό ποιητή.  Το 1999 έκανε πρεμιέρα στην Βαυαρία η "Κλυταιμνήστρα", η οποία θεωρείται η πρώτη metal όπερα.





04/04/1962



Peter Steele

Γεννιέται στο Brooklyn της Νέας Υόρκης ο τραγουδιστής, μπασίστας, συνιδρυτής και βασικός συνθέτης των Type O NegativePeter Steele (Peter Thomas Ratajczyk).

Το 1979 ο Steele, σχημάτισε την heavy metal μπάντα Fallout και τρία χρόνια αργότερα, μετά την διάλυση του συγκροτήματος, θα σχηματίσει τους thrash metallers, Carnivore.  Στους Carnivore ο Steele χρησιμοποιούσε καυστικούς στίχους μέσω των οποίων σχολίαζε πολιτικά, θρησκευτικά και κοινωνικά θέματα.

Το 1987 το συγκρότημα θα διαλυθεί και το 1990,  μαζί με  τους Josh Silver και Kenny Hickey ο Steele  θα σχηματίσει τους Type O Negative οπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του το 2010, συνθέτοντας και γράφοντας τους στίχους σχεδόν σε όλα τα κομμάτια της μπάντας, απο προσωπικά του βιώματα.

Το 2005 θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς και θα κυκλοφορήσουν διάφορες φήμες που είχαν να κάνουν με τον ενδεχόμενο θάνατό του, για ανίατη ασθένεια, και διάφορα άλλα, μέχρι που το 2006  σε συνέντευξή του στο  DVD "Symphony for the Devil", θα αναφέρει οτι είχε "φυλακιστεί" σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Αργότερα θα επιβεβαιώσει οτι έπασχε απο παράνοια λόγω της χρήσης ουσιών, και θα εμφανίζεται  στα live της μπάντας με ρούχα φυλακισμένου.

Στις 14 Απριλίου, ο Peter Steele ενώ ετοιμαζόταν να συνθέσει μουσική για επερχόμενο νέο άλμπουμ των Type O Negative, έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 48 ετών απο καρδιακή ανεπάρκεια (ανεύρυσμα αορτής).

Τα εναπομείναντα μέλη της gothic metal μπάντας αποφάσισαν να διαλύσουν τους Type O Negative, απο το να αντικαταστήσουν τον Steele, με τον Johnny Kelly να δηλώνει: "Ακόμα και αν υπάρχει κάποιος ο οποίος θα μπορούσε να πάρει την θέση του, δεν έχει σημασία. Δεν θα έχουμε πια κανένα ενδιαφέρον να συνεχίσουμε. Είναι αδύνατον, δεν έχουμε καν συζητήσει για κάτι τέτοιο. Όταν πέθανε ο Peter πέθαναν μαζί του και οι Type O Negative."

Ο Peter Steele, έμεινε στην ιστορία της μουσικής, για το ικανότατο παίξιμο του στο μπάσο, τα όμορφα, βαρύτονα φωνητικά του και την παράξενη αίσθηση χιούμορ που τον διέκρινε.




04/01/1967



The Doors - The Doors


Οι The Doors κυκλοφορούν το πρώτο τους album "The Doors" 

Το άλμπουμ επανεκδόθηκε σε μορφή CD στις 18 Ιουλίου 2000 από την EastWest με τις αρχικές, μη λογοκριμένες εκτελέσεις των "Break on Through" και "The End"

To album ανέβηκε στην 2η θέση του Billboard, ενώ μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω απο 20.000.000 αντίτυπα και έχει βραβευτεί με Grammy.





04/01/1984


Judas Priest - Defenders of the Faith

Οι Judas Priest κυκλοφορούν ο ένατο άλμπουμ τους, με τίτλο "Defenders of the Faith". Ο δίσκος έγινε πλατινένιος σε Αμερική και Καναδά.




04/01/1986



Phil Lynott

Ο Ιρλανδός  τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας, μπασίστας και  ιδρυτικό μέλος των Thin Lizzy και Skid Row,  Phil Lynott (Philip Parris Lynott) απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών σε νοσοκομείο του Σάλσμπουρι της Αγγλίας από πνευμονία και σήψη λόγω χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε εδώ  το αφιέρωμα του bbr στον τεράστιο Phil Lynott.







Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: