About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Απεβίωσε ανήμερα Χριστουγέννων ο George Michael

Μια ακόμα απώλεια για το 2016. Ο George Michael έχασε την ζωή του χθες 25 Δεκεμβρίου σε ηλικία 53 ετών, στον ύπνο του. Ο διάσημος τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός, πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του '80-'90 με τους Wham! ενώ στην συνέχεια ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα.
Απεβίωσε ανήμερα Χριστουγέννων ο George Michael

Μια ακόμα απώλεια για το 2016. Ο George Michael έχασε την ζωή του χθες 25 Δεκεμβρίου σε ηλικία 53 ετών, στον ύπνο του. Ο διάσημος τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός, πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του '80-'90 με τους Wham! ενώ στην συνέχεια ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα.

Η ειρωνεία της τύχης ήθελε τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω απο το πασίγνωστο τραγούδι "Last Christmas" (Wham!) να "φύγει" ανήμερα Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον μάνατζέρ του Michael Lippman. ο θάνατος μουσικού προήλθε απο καρδιακή ανεπάρκεια, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα

Η είδηση του θανάτου του έγινε απο τον μάνατζέρ του και έχει ως εξής:
"Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδερφός και φίλος, George, απεβίωσε ήσυχα στο σπίτι του κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η οικογένειά του παρακαλεί να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της αυτές τις δύσκολες και φορτισμένες συναισθηματικά ώρες. Δεν θα υπάρξει καμία άλλη δήλωση προς το παρόν"


Γεννήθηκε με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στις 25 Ιουνίου 1963. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια.

Η πρώτη του επιτυχία ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, που δημιούργησε το 1981 μαζί με τον Andrew Ridgeley. Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το "Fantastic" που έφτασε στο Νο. 1 στην Αγγλία το 1983, όπως και το επόμενο  "Make it Big" το 1984, που περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του "Careless Whisper", το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε περίπου 25 χώρες.

Ηχογράφησε επίσης με το supergoup  BandAid  το "Do They Know It's Christmas?". Μετά την διάλυση των  Wham! το 1986, ο George Michael ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος "Faith", που κυκλοφόρησε το 1987 και έγινε διαμαντένιος πουλώντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Στην 30ετή καριέρα του κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Grammy, τριών βραβείων Brit και τριών  American Music Awards, ενώ το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο George Michael ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα κομμάτια παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.

Το 1998, μετά τη σύλληψή του στις 7 Απριλίου για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσιες τουαλέτες στο Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Τα τελευταία χρόνια, είχε γίνει πρωτοσέλιδο για κατοχή ναρκωτικών, για επικίνδυνη οδήγηση.

Το τελευταίο του άλμπουμ ήταν το "Symphonica" (2014) και πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως δούλευε πάνω σε νέο άλμπουμ.







Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: