About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 18 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 18 Ιουλίου | 28 χρόνια απο τον θάνατο της Christa Päffgen, γνωστή σε όλους μας ως Nico. Γενέθλια σήμερα για τους Screamin' Jay Hawkins, Daron Malakian (System of a Down) και Jack Irons (Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam).
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 18 Ιουλίου
28 χρόνια απο τον θάνατο της Christa Päffgen, γνωστή σε όλους μας ως Nico.  
Γενέθλια σήμερα για τους Screamin' Jay Hawkins, Daron Malakian (System of a Down) και Jack Irons (Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam).





18/07/1929



Screamin' Jay Hawkins

Γεννιέται στο Cleveland του Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Jalacy Hawkins, γνωστός επι σκηνής με το όνομά Screamin' Jay Hawkins.

Ήταν γνωστός κυρίως για την δυνατή φωνή του, τις άγριες θεατρικές εκτελέσεις των τραγουδιών και τα μακάβρια σκηνικά και αξεσουάρ που χρησιμοποιούσε στις εμφανίσεις του.

Ο Hawkins βρέθηκε σε ορφανοτροφείο και υιοθετήθηκε σε ηλικία 18 μηνών. Έγινε στα 16 του πρωταθλητής πυγμαχίας, παντρεύτηκε έξι φορές κι υπολογίζεται οτι ήταν πατέρας 57 παιδιών. Απο αυτά αναγνώρισε τα 33 και συναντήθηκε το 2001 με τουλάχιστον 12 παιδιά του.

Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι “I Put a Spell on You” το 1956, το οποίο γράφτηκε στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll".

Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών, σε προάστιο του Παρισιού, μετά από εγχείρηση που υποβληθεί για ανεύρυσμα.




18/07/1962



Jack Irons


Γεννιέται στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ο drummer και ιδρυτικό μέλος των Red Hot Chili Peppers, Jack Irons (Jack Steven Irons).

Στο Γυμνάσιο έγινε φίλος με τους Hillel Slovak, Anthony Kiedis και Michael Balzary. Πολύ γρήγορα οι τέσσερις φίλοι θα σχηματίσουν τους punk/funkers  Anthym που το 1983 θα μετονομαστούν σε Red Hot Chili Peppers.

Ένα χρόνο αργότερα ο Irons μαζί με τον Slovak θα ενταχθούν στους What Is This?  αλλά το 1985 θα επιστρέψουν στους Red Hot Chili Peppers. Το 1988, μετά τον θάνατο του Slovak από υπερβολική δόση ηρωίνης, ο Irons θα αποχωρήσει απο την μπάντα και μαζί με τον Alain Johannes θα σχηματίσει τους Eleven.

Την ίδια περίοδο δυο φίλοι του, οι Stone Gossard και Jeff Ament, προσπαθούσαν να φτιάξουν μια μπάντα και βρισκόντουσαν σε αναζήτηση τραγουδιστή. Ζήτησαν την βοήθεια του Irons ο οποίος τους σύστησε τον Eddie Vedder κι έτσι δημιουργήθηκαν οι Pearl Jam. Του ζητήθηκε να ενταχθεί στην νέα μπάντα αλλά ο Irons αρνήθηκε, αφού είχε αφοσιωθεί στους Eleven.

Αργότερα, το 1995, όταν οι Pearl Jam βρέθηκαν χωρίς drummer, ο Irons δέχτηκε την πρόταση της μπάντας κυκλοφορώντας μαζί τους τρία στούντιο album. Το 1998, αποχώρησε απο το συγκρότημα για λόγους υγείας και ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στην πρώτη του προσωπική δουλειά η οποία και κυκλοφόρησε το 2004, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε ξανά με τους Eleven για την κυκλοφορία ενός album τους.

Υπήρξε επίσης μέλος των The Wallflowers και Mark Lanegan Band και θα συνεργαστεί επίσης με τους Spinnerette για την κυκλοφορία του Ep τους "Ghetto Love" (2008) και του album "Spinnerette" (2009).

Το 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του album "No Heads Are Better Than One" και ένα χρόνο αργότερα το "Blue Manatee".





18/07/1975





Γεννιέται στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια απο μετανάστες γονείς απο το Ιράν και το Ιράκ με αρμένικες ρίζες, ο Daron Malakian, [Daron Vartan Malakian (Տարոն Մալաքյան)].

Συμμαθητές του στο Rose and Alex Pilibos Armenian School που φοιτούσε, ήταν και οι  Shavo Odadjian και Ontronik "Andy" Khachaturian. Σε ένα στούντιο που έκανε πρόβες με διάφορες μπάντες θα γνωριστεί με τον Serj Tankian και σύντομα θα σχηματίσουν τους Soil  με τον Shavo Odadjian πίσω απο το μπάσο.

Λίγο αργότερα θα ενταχθεί στην μπάντα και ο John Dolmayan και θα μετονομαστούν σε  System of a Down σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Το 2006 η μπάντα αποφάσισε να κάνει παύση (μέχρι και το 2010 που θα επανενωθούν)  κι έτσι μαζί με τον Dolmayan θα σχηματίσουν το project Scars on Broadway.




18/07/1988


Nico


Απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών απο εγκεφαλική αιμορραγία, μετά απο ατύχημα που είχε με το ποδήλατό της κατα την διάρκεια διακοπών με τον γιο της Ari στην Ίμπιζα της Ισπανίας, η γερμανικής καταγωγής τραγουδίστρια, συνθέτης, μοντέλο και ηθοποιός, Nico (Christa Päffgen).

Ενώ έκανε ποδήλατο υπέστη καρδιακό επεισόδιο και πέφτοντας χτύπησε σοβαρά το κεφάλι της. Ένας διερχόμενος οδηγός ταξί την βρήκε αναίσθητη και την μετέφερε σε τοπικό νοσοκομείο. Η εσφαλμένη διάγνωση θερμοπληξίας, είχε  ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της λίγες ώρες αργότερα, τις 20:00 το απόγευμα. Μετά τον θάνατό της οι ακτινογραφίες έδειξαν οτι ο θάνατός της οφειλόταν σε σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία!

Η Nico ήταν γνωστή απο την συνεργασία της με τους Velvet Underground στα φωνητικά στο ντεμπούτο τους άλμπουμ "The Velvet Underground & Nico" (1967) αλλά και για την μετέπειτα σόλο καριέρα που ακολούθησε μέχρι το τέλος της ζωή της.

Συμμετείχε επίσης σε αρκετές ταινίες μεταξύ άλλων και των "La Dolce Vita" του Federico Fellini και "Chelsea Girls" του Andy Warhol.

Υπήρξε σημαντική επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως Siouxsie and the Banshees, Bauhaus, Stevie Nicks, Patti Smith, Morrissey, Björk κ.α.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: