About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

PACO DE LUCIA: Έφυγε απο τη ζωή...


Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, ένας απο τους καλύτερους κιθαρίστες παγκοσμίως και δεξιοτέχνης του φλαμένκο, ο Paco de Lucia. 

Ο θάνατός του, ανακοινώθηκε από το γραφείο του δημάρχου στο Algeciras, στη νότια Ισπανία, όπου και γεννήθηκε και οφείλεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη ο διάσημος Ισπανός κιθαρίστας, παίζοντας με τα παιδιά του σε παραλία του Κανκούν στο Μεξικό, οπου παραθέριζε με την οικογένειά του.

Ήταν από τους πρώτους που συνέδεσε την παραδοσιακή Ισπανική μουσική με την κλασσική και την jazz. Η τεχνική του ήταν μοναδική, ενώ η ταχύτητα με την οποία εκτελούσε τα picados έχει μνημονευθεί από πολλούς κιθαρίστες.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Francisco Sanchez Gomez και ήταν γιος του κιθαρίστα φλαμένκο Antonio Sanchez, ο οποίος ήταν τσιγγάνικης καταγωγής και της Πορτογαλίδα Lucia Gomes. Υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Paco de Lucia για να τιμήσει την μητέρα του.

Πιστεύεται ότι παίζει κιθάρα από την ηλικία των πέντε ετών, ενώ λέγεται οτι ο πατέρας του τον σταμάτησε απο το σχολείο προκειμένου να αφοσιωθεί στην μουσική, κάνοντας εξάσκηση για 12 ώρες την ημέρα.

Συνολικά κυκλοφόρησε 25 στούντιο album



R.I.P. Paco.....





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: