About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

79 χρόνια απο την γέννηση του Άρχοντα των πλήκτρων, Jon Lord. Γενέθλια επίσης για τους Mick Box (Uriah Heep) και Matthew Bellamy (Muse). Οι Suicidal Tendencies κυκλοφορούν το "Join the Army", οι Deicide το "Legion", οι Testament το "Demonic", οι Slayer το "Diabolus in Musica" οι Venom το "Hell" και οι Rolling Stones το "Some Girls".
Σαν Σήμερα: 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

79 χρόνια απο την γέννηση του Άρχοντα των πλήκτρων, Jon Lord
Γενέθλια επίσης για τους Mick Box (Uriah Heep) και Matthew Bellamy (Muse). Οι Suicidal Tendencies κυκλοφορούν το "Join the Army", οι Deicide το "Legion", οι Testament το "Demonic", οι Slayer  το "Diabolus in Musica" οι Venom το "Hell" και οι Rolling Stones το "Some Girls".


09/06/1941

Jon Lord

Γεννιέται στο Leicester της Αγγλίας o τεράστιος Jon Lord (Jonathan Douglas Lord) 

Διαβάστε περισσότερα για τη ζωή του μεγάλου αυτού μουσικού στο σχετικό αφιέρωμα του bbr για τον Jon Lord


09/06/1947

Mick BoxMick Box

Γεννιέται στο Walthamstow του Ανατολικού Λονδίνου, ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Uriah Heep, Mick Box (Michael Frederick Box).

Η μουσική καριέρα του Box ξεκίνησε με την ίδρυση των The Stalkers, το 1965, με τους οποίους έπαιζε σε διάφορα τοπικά κλαμπάκια. Αργότερα ο τραγουδιστής της μπάντας θα αποχωρήσει, στη θέση του θα έρθει ο David Garrick και το 1968 οι Stalkers θα μετονομαστούν σε Spice.

Το 1968 ο Box μαζί με τον Garrick ανάλαβαν την σύνθεση των κομματιών και αποκτώντας μεγαλύτερες μουσικές προσδοκίες αποφάσισαν να παραιτηθούν απο τις δουλειές τους και να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μουσική.

Σύντομα ο Box θα σχηματίσει με τον Garrick μια νέα μπάντα που θα την ονομάσουν Spice Τότε ο Garrick  αποφάσισε να αλλάξει το επώνυμό του σε Byron. Ύστερα απο αγγελία της μπάντας σε εφημερίδα, στο συγκρότημα θα ενταχθεί ο ντράμερ Alex Napier και την σύνθεση της μπάντας θα ολοκληρώσει ο μπασίστας  Paul Newton.

 Απο την πρώτη στιγμή οι Spice απέφευγαν να παίζουν διασκευές και πολύ σύντομα βρέθηκαν στα Lansdowne Studios στο Λονδίνο.Τότε αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομά τους σε Uriah Heep, όνομα που σύμφωνα με τον βιογράφο Kirk Blows, εμπνεύστηκαν απο τον ήρωα του Βρετανού συγγραφέα Charles Dickens, που εκείνη τη χρονιά, 1969,  συμπληρώνονταν 100 χρόνια απο τον θάνατό του.

Στη βιογραφία της μπάντας Wizards and Demons, The Uriah Heep Story του 2001, ο Dave Ling αναφέρει πως το συγκρότημα συνέχισε να παίζει με το παλιό του όνομα μέχρι και τον Φεβρουάριο του 1970 που εντάχθηκε ο Ken Hensley.

Ο Box είναι το μοναδικό σταθερό μέλος στην σύνθεση των Uriah Heep, απο τον σχηματισμό τους, το 1969, έως και σήμερα.


09/06/1978

Matthew Bellamy

Γεννιέται στο Cambridge της Αγγλίας ο μουσικός και τραγουδιστής, Matthew Bellamy (Matthew James Bellamy)

Υιός του κιθαρίστα των  The TornadosGeorge Bellamy, o Bellamy  στο Teignmouth Community School που φοιτούσε συμμετείχε σε μια μπάντα των Teignmouth και  Devon, τους Muse. Έκτοτε παραμένει ενεργό μέλος της μπάντας με καθήκοντα, τραγουδιστή, πιανίστα, κιθαρίστα και συνθέτη.


09/06/1978

Rolling Stones - Some Girls

Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το 14ο βρετανικό και 16ο αμερικάνικο άλμπουμ τους με τίτλο "Some Girls". Υπήρξε το τρίτο συνεχόμενο του συγκροτήματος που έφθασε ως την κορυφή του αμερικάνικου Billboard και την δεύτερη θέση των βρετανικών τσαρτ. Έχει βραβευθεί ως εξαπλά πλατινένιος δίσκος, όντας το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της μπάντας στις Ηνωμένες Πολιτείες.


09/06/1987

Suicidal Tendencies - Join the Army

Οι Suicidal Tendencies κυκλοφορούν το δεύτερο album τους, με τίτλο "Join the Army"

09/06/1992

Deicide - Legion

Οι Deicide κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο "Legion"


09/06/1997

Testament - Demonic

Κυκλοφορεί το έβδομο album των Testament, "Demonic"


09/06/1998

Slayer  - Diabolus in Musica

Οι Slayer κυκλοφορούν το έβδομο album τους με τίτλο "Diabolus in Musica"

09/06/2008

Venom - Hell

Κυκλοφορεί το δωδέκατο album των Venom, με τίτλο "Hell"


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: