About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

PEARL JAM: Στη δημοσιότητα το μή λογοκριμένο video του "Jeremy"

Για πρώτη φορά ύστερα απο 28 χρόνια δόθηκε στη δημοσιότητα το μή λογοκριμένο video του "Jeremy" των Pearl Jam.
PEARL JAM: Στη δημοσιότητα το μή λογοκριμένο video του "Jeremy"

Για πρώτη φορά ύστερα απο 28 χρόνια δόθηκε στη δημοσιότητα το μή λογοκριμένο video του  "Jeremy" των Pearl Jam.

Το "Jeremy" εμπεριέχεται στο εμβληματικό ντεμπούτο άλμπουμ των Pearl Jam με τίτλο "Ten" (1991) και η θεματολογία του είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του μαθητή Jeremy Wade Delle, ο οποίος στις 8 Ιανουαρίου του 1991 αυτοκτόνησε με περίστροφο μπροστά στους συμμαθητές του, λόγω του εκφοβισμού που βίωνε στο σχολείο.

Το video γυρίστηκε αρχικά το 1992 σε σκηνοθεσία τον Mark Pellington και στην μή λογοκριμένη εκδοχή του ο Jeremy, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Trevor Wilson, εμφανίζεται να βάζει το όπλο στο στόμα του.

Η εν λόγω σκηνή λογοκρίθηκε και κόπηκε, αφήνοντας να υπαινίσσεται η αυτοκτονία του πρωταγωνιστή, κερδίζοντας ωστόσο τον τίτλο του video της χρονιάς στα βραβεία του MTV το 1993.

Το video δόθηκε στη δημοσιότητα απο τους Pearl Jam, στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Ένοπλη Βία, σχολιάζοντας:

"Η αύξηση της ένοπλης βίας, από την κυκλοφορία του "Jeremy" έως σήμερα, είναι εντυπωσιακή. Δώσαμε στη δημοσιότητα τη μη λογοκριμένη εκδοχή του βίντεο η οποία δεν μπορούσε να προβληθεί το 1992 λόγω των κανόνων λογοκρισίας στην τηλεόραση. Μπορούμε να αποτρέψουμε τους θανάτους από όπλα, είτε από μαζικές ένοπλες επιθέσεις, είτε από απόγνωση, είτε από επιβολή του νόμου, είτε λόγω ατυχήματος."

Παράλληλα το συγκρότημα επανακυκλοφορεί το μπλουζάκι "Choices", που κυκλοφορεί από τις αρχές της δεκαετίας του '90 με τα έσοδά του να πηγαίνουν στο Vitalogy Foundation για τη στήριξη οργανισμών, που εργάζονται στην πρόληψη της ένοπλης βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πίσω μέρος του t-shirt αρχικά έγραφε "9 στα 10 παιδιά προτιμούν τις κηρομπογιές από τα όπλα", ενώ στην εκδοχή του "Choices 2020" διαβάζουμε "10 στα 10 παιδιά προτιμούν τις κηρομπογιές από τα όπλα".


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: