About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

25 χρόνια απο το θάνατο του τεράστιου Rory Gallagher. Μια απο τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στον χώρο του metal, ο King Diamond, γίνεται σήμερα 64 χρόνων. Ο ντράμερ των Echo & the Bunnymen, Pete de Freitas, χάνει τη ζωή του σε ηλικία 27 ετών. Οι Exciter κυκλοφορούν το "Heavy Metal Maniac", οι Blue Öyster Cult το "Cultösaurus Erectus", οι Grateful Dead το "Workingman's Dead" και οι Static-X το "Start A War".
Σαν Σήμερα: 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

25 χρόνια απο το θάνατο του τεράστιου Rory Gallagher. Μια απο τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στον χώρο του metal, ο King Diamond, γίνεται σήμερα 64 χρόνων. Ο ντράμερ των Echo & the Bunnymen, Pete de Freitas, χάνει τη ζωή του σε ηλικία 27 ετών. Οι Exciter κυκλοφορούν το  "Heavy Metal Maniac",  οι Blue Öyster Cult το "Cultösaurus Erectus",  οι Grateful Dead το "Workingman's Dead" και οι Static-X το "Start A War".


14/06/1956

King Diamond

Γεννιέται στην Κοπεγχάγη της  Δανίας μια απο τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στον χώρο του metal, με τεράστιο εύρος και απο τους πλέον επηρεάσιμους καλλιτέχνες, ο King Diamond (Kim Bendix Petersen).

Η πρώτη του μπάντα ήταν οι Brainstorm που σχημάτισε το 1974 μαζί με έναν συμμαθητή του, οπου θα παίζει κιθάρα και δύο χρόνια αργότερα θα υιοθετήσει το γνωστό σε όλους μας ψευδώνυμο,  King Diamond. Το 1979 εντάχθηκε στους Black Rose  οπου και ανέλαβε χρέη τραγουδιστή. Με την διάλυση του συγκροτήματος λίγο αργότερα, θα ενταχθεί στους Brats, που εκεί θα γνωρίσει τους Hank Shermann και Michael Denner με τους οποίους θα σχηματίσει τους Mercyful Fate το 1980. Απο τον πρώτο κιόλας χρόνο απέκτησαν μεγάλη αναγνωρισιμότητα, αλλά κάποιες διαφορές μεταξύ των μελών της μπάντας, οδήγησαν τον Diamοnd στο να αποχωρήσει και κατα συνέπεια να διαλυθεί η μπάντα.

Μετά την αποχώρησή του απο τους Mercyful Fate θα σχηματίσει ένα σόλο project με το όνομά του, μαζί με τους Hansen και Denner, το οποίο θα είναι πανομοιότυπο των Mercyful Fate

Στης αρχές του ΄90 οι Mercyful Fate θα επανενωθούν και θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 1999 άλλα πέντε album. Παράλληλα θα ασχοληθεί και με τους King Diamond τόσο με εμφανίσεις, όσο και με ηχογράφηση νέου υλικού και μέχρι το 2007 θα κυκλοφορήσει μαζί τους δώδεκα album, όλα concept εκτός απο δύο.

Το 2010 όντας φανατικός καπνιστής θα υποβληθεί σε σε τριπλό bypass και ένα χρόνο αργότερα άρχισε να επαναδραστηριοποιείται.

Το 2012, εμφανίστηκε στο Sweden Rock Festival, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση μετά τα προβλήματα με την υγεία του. 


14/06/1970

 Grateful Dead -  Workingman's Dead

Οι Grateful Dead κυκλοφορούν το πέμπτο τους album, με τίτλο "Workingman's Dead"



14/06/1980

Blue Öyster Cult - Cultösaurus Erectus

Οι Blue Öyster Cult κυκλοφορούν το έβδομο άλμπουμ τους με τίτλο "Cultösaurus Erectus"



14/06/1983

Exciter - Heavy Metal Maniac

Οι Καναδοί Exciter κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Heavy Metal Maniac".

Exciter - Heavy Metal Maniac - Remastered (Full Album)

14/06/1989

Pete de Freitas

Σκοτώνεται σε δυστύχημα που είχε με την μηχανή του ο 27χρονος drummer των Echo & the BunnymenPete de Freitas (Peter Louis Vincent de Freitas).

Εντάχθηκε στους Echo & the Bunnymen στο 1979 ηχογραφώντας μαζί τους τα πέντε πρώτα τους album. Το 1985 αποχώρησε προσωρινά απο την μπάντα για να σχηματίσει τους The Sex Gods. Το 1987 επέστρεψε στους Echo & the Bunnymen για την ηχογράφηση του πέμπτου τους album, όμως ως part-time μέλος.



14/06/1995

Rory Gallagher

Φεύγει απο την ζωή σε ηλικία 47 ετών, μετά απο μόλυνση που προήλθε απο την μεταμόσχευση ήπατος που είχε υποβληθεί, ένας απο τους σπουδαιότερους κιθαρίστες στην ιστορία της ροκ μουσικής, ο Rory Gallagher.

Διαβάσετε περισσότερα για την ζωή του μεγάλου αυτού μουσικού στο σχετικό άρθρο του bbr για τον Rory Gallagher.



14/06/2005

Static-x - Start A War

Κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ των Static-X με τίτλο "Start A War". Είναι το πρώτο άλμπουμ με τον ντράμερ Nick Oshiro και το δεύτερο και τελευταίο με τον κιθαρίστα Tripp Eisen. Σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή του πρώην κιθαρίστα των Static-X,  Koichi Fukudaν, και σύμφωνα με το συγκρότημα βοήθησε στην ολοκλήρωση των κιθαριστικών μερών τριών κομματιών που δεν είχαν ολοκληρωθεί κατα την αποχώρηση του Eisen.

Static-X - Start a War (Full Album)

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: