About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Έφυγε απο τη ζωή ο πρώην κιθαρίστας των UFO, Paul Chapman

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, ανήμερα των γενεθλίων του, ο αρχικός κιθαρίστας των UFO, Paul Chapman. Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε στη σελίδα του Ουαλού μουσικού στο facebook απο τον γιο του, χωρίς να γνωστοποιούνται τα αίτια του θανάτου του.
Έφυγε απο τη ζωή ο πρώην κιθαρίστας των UFO, Paul Chapman

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, ανήμερα των γενεθλίων του, ο αρχικός κιθαρίστας των UFO, Paul Chapman. Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε στη σελίδα του Ουαλού μουσικού στο facebook απο τον γιο του, χωρίς να γνωστοποιούνται τα αίτια του θανάτου του.

Ο Tonka, όπως ήταν το προσωνύμιό του, εντάχθηκε στους UFO το 1974 ως δεύτερος κιθαρίστας στα live της μπάντας. Αν και εκείνη την περίοδο δεν συμμετείχε στις ηχογραφήσεις, συμμετείχε στην περιοδεία και προώθηση του άλμπουμ "Phenomenon". Συμμετείχε ωστόσο σε πολλά κομμάτια στο BBC live sessions album που κυκλοφόρησε αργότερα. Αποχώρησε απο τους UFO το 1975 λόγω προσωπικών διαφορών με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και σχημάτισε τους Lone Star στους οποίους παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 1978.

Το 1977 επέστρεψε στους UFO αντικαθιστώντας τον Michael Schenker. Με τους θρυλικούς hard rockers ηχογράφησε τα "No Place To Run" (1980), "The Wild, The Willing And The Innocent" (1981), "Mechanix" (1982) και "Making Contact" (1983).

Αργότερα καταπιάστηκε με τους Waysted, σχήμα του  πρώην μπασίστα των UFO, Pete Way, ηχογραφώντας μαζί τους τα άλμπουμ "The Good The Bad The Waysted" και "Save Your Prayers", ενώ το 1993 σχημάτισε τους Ghost, με frontman τον επίσης Ουαλό Carl Sentance.

Αργότερα κυκλοφόρησε μέσω της δικής του δισκογραφικής, Paul Chapman Enterprises, το "Anthology Volume One" με κομμάτια που κάλυπταν την καριέρα του απο τους  Lone Star μέχρι και τους Ghost.

Αργότερα σχημάτισε τους  PCP (Paul Chapman Project) με τους οποίους ετοίμαζε την κυκλοφορία ενός άλμπουμ. Σε εκκρεμότητα έχει παραμείνει επίσης η κυκλοφορία του βιβλίου που έγραφε με τίτλο "Tonka Tales".

Συμμετείχε στους Σουηδούς Killer Beesind και στους Gator Country, ενώ έχει συνεργαστεί με τους Nazareth, με τον κιθαρίστα των Virgin Steele, Jack Starr, για το πρότζεκτ του Jack Starr, και με τους Skid Row αντικαθιστώντας το 1971 για μερικούς μήνες τον Gary Moore.

Τα τελευταία χρόνια ο Chapman δίδασκε μουσική στο στούντιό του, στην Μελβούρνη της Φλόριντα.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: