About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 2 ΜΑΙΟΥ 2020

Σαν Σήμερα: 2 ΜΑΙΟΥ 2020: Σαν σήμερα πριν απο 7 χρόνια έφυγε απο τη ζωή ο Jeff Hanneman (Slayer). Ο Lou Gramm (Foreigner) κλείνει σήμερα τα 60 του χρόνια. Οι Morbid Angel κυκλοφορούν το "Blessed Are The Sick", Οι Slaughter το "Fear No Evil" και οι Enslaved το "Ruun".
Σαν Σήμερα: 2 ΜΑΙΟΥ 2020

Σαν σήμερα πριν απο 7 χρόνια έφυγε απο τη ζωή ο Jeff Hanneman (Slayer). Ο Lou Gramm (Foreigner) κλείνει σήμερα τα 60 του χρόνια. Οι Morbid Angel κυκλοφορούν το "Blessed Are The Sick", Οι Slaughter το "Fear No Evil" και οι Enslaved  το "Ruun".



02/05/1960

Lou Gramm

Γεννιέται στο Rochester της Νέας Υόρκης ο  συνθέτης και τραγουδιστής των Foreigner Lou Gramm  (Louis Andrew Grammatico).

Η καριέρα του ξεκίνησε στους Black Sheep, αρχικά με καθήκοντα drummer και τραγουδιστή και στη συνέχεια frontman. Κυκλοφόρησαν  δύο album μέχρι που ο Gramm θα τραβήξει την προσοχή του κιθαρίστα Mick Jones ο οποίος ήταν γνωστός απο τους Spooky Tooth, και θα του προτείνει να γίνει τραγουδιστής στην νέα του μπάντα.

Ο  Gramm δέχτηκε και άλλαξε το όνομά του απο Louis Andrew Grammatico σε Lou Gramm. Το συγκρότημα ονομάστηκε Trigger για να μετονομαστεί λίγο αργότερα σε Foreigner. Ο Gramm  θα παραμείνει στους Foreigner ερμηνεύοντας και συνθέτοντας μεγάλες επιτυχίες της  μπάντας, μέχρι και την αποχώρησή του το 1989 για να σχηματίσει τους Shadow King. Πριν την αποχώρησή του απο τους Foreigner κυκλοφόρησε δυο σόλο δουλειές με μεγάλη επιτυχία.

Το 1994 θα επιστρέψει στους  Foreigner,  τρία χρόνια αργότερα όμως, στον Gramm θα διαγνωστεί καλοήθης όγκος στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση και να αποσυρθεί απο την μουσική για δυο χρόνια. Το 2003 θα αποχωρήσει ξανά απο τους  Foreigner για να σχηματίσει τους  Lou Gramm Band. Το 2012 θα αλλάξει όνομα στην μπάντα του σε Lou Gramm the voice of Foreigner, προωθώντας τραγούδια του, αλλά και επιτυχίες των Foreigner.



02/05/1991

Morbid Angel - Blessed Are The Sick

Οι Morbid Angel κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους "Blessed Are The Sick". Τα  "Unholy Blasphemies", "Abominations" και "The Ancient Ones" είναι επαναηχογραφημένα κομμάτια απο το ντέμο "Abominations of Desolation"  του 1986.



02/05/1995

Slaughter - Fear No Evil

Οι Slaughter κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Fear No Evil". Προηγήθηκαν προβλήματα και αντιπαραθέσεις της αμερικανικής glam metal μπάντας. Ο τραγουδιστής Mark Slaughter είχε χειρουργηθεί στις φωνητικές χορδές το 1992, ο κιθαρίστας Tim Kelly κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών και ο μπασίστας Dana Strum ανάρρωνε απο ένα άσχημο τροχαίο που είχε με τη μηχανή του που του προκάλεσε τραυματισμό στο χέρι.


02/05/2006

Enslaved - Ruun

Οι Enslaved  κυκλοφόρησαν το ένατο άλμπουμ τους, με τίτλο "Ruun". Το 2006 το άλμπουμ βραβεύτηκε με Spellemann, που είναι κάτι σαν τα νορβηγικά βραβεία Grammy, για το "μεγαλύτερο κατόρθωμα στο metal είδος.



02/05/2013


Έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 49 ετών ο κιθαρίστας, συνθέτης και συνιδρυτής των Slayer, Jeff Hanneman  (Jeffrey John Hanneman).

H αρχική αιτία θανάτου ήταν ηπατική ανεπάρκεια, ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα, ανακοινώθηκε ο θάνατός του προήλθε απο κίρρωση του ήπατος απο χρόνια χρήση αλκοόλ.

Στις αρχές του 2011, προσβλήθηκε απο νεκρωτική απονευρωσίτιδα. Μια σπάνια νόσο του συνδετικού ιστού του δέρματος, γρήγορα εξελισσόμενη , που κυριολεκτικά κατατρώει τη σάρκα από τα βαθιά στρώματα του δέρματος και των ιστών. Σύμφωνα με την μπάντα, η αρρώστια πιθανόν προήλθε από δάγκωμα αράχνης.

Λόγω της ασθένειάς του, αποσύρθηκε απο την ενεργό δράση των περιοδειών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ένα τοπικό νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του, στο Inland Empire της Southern California, μέχρι και τον θάνατό του!

Διαβάστε περισσότερα στο Αφιέρωμα του bbr στον Jeff Hanneman




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: