About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 18 ΜΑΙΟΥ 2020

Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια ο Ian Curtis (Joy Division) δίνει τέλος στη ζωή του. Τρία χρόνια απο τον θάνατο του Chris Cornell (Audioslave, Soundgarden). Γενέθλια για τους Billy Howerdel (A Perfect Circle, Ashes Divide), Rick Wakeman (Yes, Strawbs), Eduardo Falaschi (Almah, Angra), Ingo Schwichtenberg (Helloween) και Big Joe Turner. Οι Blind Guardian κυκλοφορούν το "Battalions of Fear", οι W.A.S.P. το "Helldorado" και οι U.D.O. το "Mastercutor".
Σαν Σήμερα: 18 ΜΑΙΟΥ 2020

Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια ο Ian Curtis (Joy Division) δίνει τέλος στη ζωή του. Τρία χρόνια απο τον θάνατο του Chris Cornell (Audioslave, Soundgarden). Γενέθλια για τους  Billy Howerdel (A Perfect Circle, Ashes Divide), Rick Wakeman (Yes, Strawbs), Eduardo Falaschi (Almah, Angra), Ingo Schwichtenberg (Helloween) και Big Joe Turner. Οι Blind Guardian κυκλοφορούν το "Battalions of Fear", οι W.A.S.P. το "Helldorado" και οι U.D.O. το "Mastercutor".




18/05/1911

Big Joe Turner

Γεννιέται στο Kansas του Missouri των ΗΠΑ ο μπλουζίστας και πρωτοπόρος του rock 'n' roll,  Big Joe Turner (Joseph Vernon Turner Jr.).

Ο 'Boss of the Blues' όπως επίσης είναι το παρατσούκλι του, ήταν από τους πρώτους που έκανε έκανε μίξη R&B με boogie-woogie, για να γεννηθούν τα  jump blues – το είδος που προμήνυε τη γέννηση του rock 'n' roll. Πολλοί καταξιωμένοι μουσικοί υποστηρίζουν ότι αν δεν υπήρχε αυτός δε θα υπήρχε το rock 'n' roll. 

Επηρέασε καλλιτέχνες όπως Elvis Presley και Little Richard, ενώ η αυθεντική εκτέλεση του “Shake, Rattle and Roll”, που ηχογραφήθηκε για την Atlantic Records το 1954, παραμένει ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της επανάστασης του rock and roll.

Η μακροχρόνια καριέρα του πέρασε από τις σημαντικότερες εξελίξεις της pop μουσικής του προηγούμενου αιώνα, αφού ξεκίνησε με τις big bands της εποχής του Swing, μέχρι το boogie-woogie, τα rhythm & blues και το rock and roll.




18/05/1949


Rick Wakeman

Γεννιέται στο προάστιο Northolt του Δυτικού Λονδίνου, ο μουσικός, συνθέτης και κιμπορντίστας Rick Wakeman (Richard Christopher Wakeman).

Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε πολύ νεαρή ηλικία και μεγαλώνοντας επέλεξε να φοιτήσει στο Royal College of Music, το οποίο ένα χρόνο αργότερα θα σταματήσει για να ασχοληθεί με με την μουσική του καριέρα. Πολύ σύντομα θα καθιερωθεί ως session καλλιτέχνης συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις για ονόματα όπως, Lou Reed, Black Sabbath, Al Stewart , David Bowie κ.α.

Το 1970 θα ενταχθεί στους Strawbs, ενω το 1971 θα ενσωματωθεί στους Yes, αντικαθιστώντας τον Tony Kaye στα πλήκτρα . To 1972 παράλληλα με τους Yes θα ασχοληθεί με την ηχογράφηση του προσωπικού του album "The Six Wives of Henry VIII",  και  το 1974 θα αποχωρήσει απο τους Yes για να ακολουθήσει σόλο καριέρα, και να ασχοληθεί με την σύνθεση soundtrack.

Το 1977 θα επιστρέψει στους Yes, συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις και περιοδείες τους, μέχρι και το 2008. Το 1982 και για τα επόμενα 8 χρόνια, θα παρουσιάζει την μουσική τηλεοπτική εκπομπή "Gastank"  και παράλληλα θα συμμετέχει και σε διάφορες άλλες τηλεοπτικές εκπομπές.



18/05/1965

Ingo Schwichtenberg
Γεννιέται στη Γερμανία ο drummer και συνιδρυτής των Helloween, Ingo Schwichtenberg. 

Γνωστός και ως "Mr. Smile" ψευδώνυμο που του έδωσαν τα υπόλοιπα μέλη των Helloween επειδή πολύ συχνά εμφανιζόταν χαρούμενος και χαμογελαστός, ο Schwichtenberg ξεκίνησε την καριέρα τους στους Gentry και Iron Fist.

Το 1984 μαζί με τους Kai Hansen, Markus Grosskopf και Michael Weikath θα σχηματίσουν τους Helloween, όνομα το οποίο εμπνεύστηκε ο ίδιος. Ο Schwichtenberg θα παραμείνει στην μπάντα μέχρι και το 1993 που θα απολυθεί, λόγω της έντονης δυσαρέσκειάς του για την κατεύθυνση που έπαιρνε ο ήχος του συγκροτήματος.

Μια ακόμα αιτία της απόλυσής του απο τους Helloween ήταν τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα τα οποία συνδυαστικά με την χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, επηρέαζε αρνητικά την απόδοσή του στην μπάντα.

Κατά την διάρκεια μίας συναυλίας στην Χιροσίμα, ο ντράμερ λιποθύμησε επί σκηνής και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο. Η γνωμάτευση έδειξε ότι υπέφερε από κληρονομική σχιζοφρένεια και αφού αρνούνταν να δεχθεί την φαρμακευτική περίθαλψη, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να του ζητήσουν να αποχωρήσει

Ο ίδιος δεν δεχόταν την κατάσταση του και δεν εμπιστευόταν τους ιατρούς, με αποτέλεσμα στις 8 Μαρτίου 1995 να οδηγηθεί στην αυτοκτονία, στα 29 του χρόνια, πέφτοντας μπροστά σε ένα διερχόμενο τραίνο.


18/05/1970

Billy Howerdel

Γεννιέται στο New Jersey ο κιθαρίστας, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, παραγωγός και συνιδρυτής των Perfect Circle και Ashes DivideBilly Howerdel.



18/05/1972

Eduardo Falaschi

Γεννιέται στο São Paulo της Βραζιλίας ο τραγουδιστής Eduardo Falaschi.

Είναι γνωστός για την συμμετοχή του στους Angra απο το 2001 μέχρι και το 2012 που αποχώρησε .

Πριν απο τους Angra συμμετείχε στους Mitrium και στους Symbols, ενώ απο το 2006 διατηρεί το project του Almah, με το οποίο έχει κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ και περιόδευσε σε όλο τον κόσμο.

Το 2017 ξεκίνησε σόλο καριέρα με την "Rebirth of Shadows Tour". Μια ιστορική περιοδεία στην οποία ερμήνευε γνωστά τραγούδια απο την περίοδο που ήταν τραγουδιστής των Angra.



18/05/1980

Ian Curtis

Αυτοκτονεί σε ηλικία 23 ετών, δι' απαγχονισμού στην κουζίνα του σπιτιού του στο Macclesfield,  ο μουσικός, τραγουδιστής και στιχουργός Ian Curtis (Ian Kevin Curtis)

Ο Curtis υπήρξε ο τραγουδιστής και ο στιχουργός των Joy Division απο  την ίδρυσή τους το 1976 εως και τον πρόωρο θάνατό του το 1980. Υπήρξε τεράστια επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως The Sisters of Mercy, The Cure, The Jesus & Mary Chain, Radiohead, U2  κ.α., Είχε ανεξίτηλη επίδραση στην  post punk μουσική και θα βάλει τα θεμέλια για το gothic rock της δεκαετίας του '80, του industrial και του alternative rock.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ian Curtis,  στο σχετικό αφιέρωμα του bbr  εδώ



18/05/1988

Blind Guardian - Battalions of Fear

Οι Blind Guardian κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους με τίτλο "Battalions of Fear".


18/05/1999

W.A.S.P. - Helldorado

Οι W.A.S.P. κυκλοφορούν το όγδοο άλμπουμ τους, με τίτλο "Helldorado". Η ιαπωνική έκδοση περιελάμβανε την karaoke μίξη των κομματιών "Don't Cry (Just Suck)" και "Dirty Balls".


18/05/2007

UDO-Mastercutor

Κυκλοφορεί το ενδέκατο άλμπουμ των U.D.O., "Mastercutor". Σύμφωνα με τον Udo Dirkschneider ο τίτλος αποτελεί συντόμευση των λέξεων "master executor"


18/05/2017

Chris Cornell

Αυτοκτονεί δια απαγχονισμού σε ηλικία 52 ετών ο τραγουδιστής των Audioslave και Soundgarden,   Chris Cornell. Κρεμάστηκε στο μπάνιο του δωματίου στο ξενοδοχείο που διέμενε λίγες μόλις ώρες μετά την εμφάνισή του με τους Soundgarden στο Detroit.

Η είδηση σόκαρε και βύθισε στο πένθος  τη διεθνή μουσική κοινότητα.

Ο Cornell γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '90 με τους Soundgarden. Κυκλοφόρησε μαζί τους έξι άλμπουμ με τα "Badmotorfinger" (1991), "Superunknown" (1994) και "Down on the Upside" (1996) να γίνονται πλατινένια. 

Μετά τη διάλυσή τους στα τέλη της δεκαετίας, μαζί με τα τα μέλη των Rage Against the Machine δημιούργησε το supergroup Audioslave ηχογραφώντας τρία άλμπουμ τα οποία επίσης γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. 

Το 1991 ηχογράφησε με τους Temple of the Dog το ομώνυμο άλμπουμ της μπάντας στο οποίο συμμετείχαν μέλη των Mother Love Bone -προς τιμήν του εκλιπόντος Andy Wood-, των Pearl Jam και των Soundgarden.

Κυκλοφόρησε πέντε προσωπικά άλμπουμ και το τελευταίο διάστημα ήταν ξανά ενεργός και με τις τρεις παραπάνω μπάντες.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: