About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Jeff Hanneman (1964-2013)

Jeff Hanneman: Ο σπουδαίος κιθαρίστας που συνέβαλλε καθοριστικά στην διαμόρφωση του ήχου των Slayer, γράφοντας τα περισσότερα απο τα γνωστά κομμάτια των θρυλικών thrash metallers.
Jeff Hanneman (1964-2013)

Jeff Hanneman: Ο σπουδαίος κιθαρίστας που συνέβαλλε καθοριστικά στην διαμόρφωση του ήχου των Slayer, γράφοντας τα περισσότερα απο τα γνωστά κομμάτια των θρυλικών thrash metallers.

Jeff Hanneman
Ο  Jeffrey John Hanneman γεννήθηκε στην πόλη Oakland της Καλιφόρνιας,  στις 31 Ιανουαρίου 1964 και μεγάλωσε στο Long Beach της  Καλιφόρνιας.

Ο πατέρας του, αν και Γερμανικής καταγωγής,  είχε πολεμήσει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Νορμανδία στο πλευρό των συμμάχων, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο Jeff  το 2009 στο περιοδικό Decibel, και τα αδέλφια του πολέμησαν στο Βιετνάμ.

Όπως είναι φυσικό, ο πόλεμος ήταν το κεντρικό θέμα της καθημερινής συζήτησης στην οικογένεια του μικρού Jeff ο οποίος μεγάλωσε σε μια εποχή που στην τηλεόραση κυριαρχούσαν οι πολεμικές ταινίες και τα πολεμικά παιχνίδια ήταν στο ζενίθ τους. Η ανατροφή του καθώς και το κλίμα της εποχής ώθησαν τον Jeff να ασχοληθεί με την πολεμική ιστορία που μέχρι και το τέλος της ζωής του, ήταν ένα απο τα μεγάλα ενδιαφέροντά του.

Η γνωστή του συλλογή με μετάλλια πολέμου ξεκίνησε όταν ο πατέρας του του έδωσε ορισμένα γερμανικά Ναζιστικά μετάλλια , κάποια απο αυτά απο νεκρούς Γερμανούς στρατιώτες στα πεδία μαχών. Το πιο πολύτιμο μετάλλιο της συλλογής του ήταν ο Σταυρός του Ιππότη, που αγόρασε απο οπαδό των Slayer για $1000. Πρόκειται για το υψηλότερο βραβείο της ναζιστικής  Γερμανίας για την αναγνώριση εξαιρετικής γενναιότητας σε μάχη.

Η ενασχόλησή του με τον Β. Παγκόσμιο πόλεμο και την ναζιστική Γερμανία φάνηκε και απο τους στίχους σε κομμάτια των Slayer. Γεγονός που οδήγησε το συγκρότημα πολλές φορές να κάνει δηλώσεις ενάντια στον ναζισμό τονίζοντας πως δεν ανέχεται τον ναζισμό και απλώς η μπάντα ενδιαφέρεται για το θέμα,  αναφέροντας την ιστορία ενός εκ των μεγαλύτερων εγκληματιών που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα.

Slayer
Το 1981, ο 17χρονος Jeff θα συναντηθεί με τον επίσης έφηβο Kerry King  σε μία οντισιόν.  Ο Jeff πλησίασε τον King και οι δύο κιθαρίστες άρχισαν να μιλούν και να παίζουν τραγούδια των Iron Maiden και Judas Priest .  Γρήγορα διαπίστωσαν οτι είχαν πολλά κοινά μουσικά ενδιαφέροντα  και  φιλοδοξίες. Τότε ο Jeff ρώτησε τον King  "Γιατί δεν ξεκινάμε το δικό μας συγκρότημα;", o King απάντησε "... fuck yeah!"  και κάπως έτσι  γεννήθηκαν οι Slayer.

Πολύ σύντομα στην μπάντα θα ενταχθεί και ο Dave Lombardo, και στη συνέχεια θα προσλάβουν τον χιλιανό μπασίστα και τραγουδιστή, Tom Araya, ο οποίος έπαιζε με τον King στο συγκρότημα Quits.

Ο Jeff είχε μεγάλη επιρροή στην μουσική κατεύθυνση των Slayer, αφού έχει συμβάλει τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά σε κάθε album του συγκροτήματος που καθιερώθηκε ως ένα από αυτά που οριοθέτησαν το thrash metal.

Έχει γράψει τα περισσότερα κομμάτια των Slayer συμπεριλαμβανομένων των "Raining Blood", "War Ensemble", "South of Heaven", "Seasons in the Abyss", "Angel of Death" κ.α. που έχουν πλέον γίνει ύμνοι για το θρυλικό thash metal συγκρότημα.


Jeff Hanneman
Αποτέλεσε το πιο πιο συνεπές μέλος της μπάντας και η αφοσίωσή του ήταν τέτοια που δεν αναμίχθηκε ποτέ με τίποτα άλλο μουσικά, ούτε καν με κάποιο δικό του project.

Στις αρχές του 2011, προσβλήθηκε απο νεκρωτική απονευρωσίτιδα (Νecrotizing Fasciitis). Μια σπάνια νόσο του συνδετικού ιστού του δέρματος, γρήγορα εξελισσόμενη, που κυριολεκτικά κατατρώει τη σάρκα από τα βαθιά στρώματα του δέρματος και των μαλακών ιστών. Σύμφωνα με φήμες προήλθε από δάγκωμα αράχνης.

Λόγω της ασθένειάς του, αποσύρθηκε απο την ενεργό δράση των περιοδειών. Έτσι για τις εμφανίσεις των Slayer, αντικαταστάθηκε το 2011 απο τον κιθαρίστα των ExodusGary Holt και αργότερα απο τον Pat O'Brien των Cannibal Corpse.

Το 2012 ο Araya ανακοινώνει οτι ο Jeff ανάρρωσε απο την ασθένεια, ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2013 ο Kerry King αποκάλυψε ότι τα προβλήματα υγείας του, επανήλθαν.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ένα τοπικό νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του, στο Inland Empire της Southern California, όπου και απεβίωσε στις 2 Μαΐου 2013, σε ηλικία 49 ετών.

Αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε νεφρική ανεπάρκεια, ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο θάνατος του Jeff προήλθε απο κίρρωση του ήπατος λόγω του χρόνιου εθισμού του στο αλκοόλ.



Jeff Hanneman

'Lv'  for bbr
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: