About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα - 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Σαν Σήμερα - 12 ΙΟΥΛΙΟΥ : Γενέθλια σήμερα για τους Eric Adams (Manowar), John Petrucci (Dream Theater) και Sharon den Adel (Within Temptation). Οι Amorphis κυκλοφορούν το "Tales From The Thousand Lakes", ο Alice Cooper το "The Last Temptation", οι Obituary το "Frozen in Time", οι Decapitated το "Carnival Is Forever" και Suicide Silence το "The Black Crown".
Σαν Σήμερα - 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
Γενέθλια σήμερα για τους Eric Adams (Manowar), John Petrucci (Dream Theater) και Sharon den Adel (Within Temptation). Οι Amorphis κυκλοφορούν το "Tales From The Thousand Lakes", ο Alice Cooper το "The Last Temptation", οι Obituary το "Frozen in Time", οι Decapitated  το "Carnival Is Forever" και Suicide Silence το "The Black Crown".




12/07/1954


Eric Adams

Γεννιέται στο Auburn της Νέας Υόρκης ο τραγουδιστής των Manowar, Eric Adams (Louis Marullo).

Η μουσική καριέρα του Adams ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 12 ετών, που το 1965 θα σχηματίσει την  δική του μπάντα, Meet the Kids, με την οποία μάλιστα κυκλοφόρησε κι ένα single το 1965 με τίτλο  "Lovin' Everyday" και ένα album το 1966 με τίτλο "Class of '66"

Στα 14 του θα ενταχθεί στους Jade που κιθάρα και φωνητικά είχε αναλάβει ο συμμαθητής του Joey DeMaio. Στην συνέχεια ο Eric Adams, όνομα που προέρχεται απο τα ονόματα των δυο γιων του, Eric και Adams θα ενταχθεί στους Looks ενώ θα συμμετέχει και στους Harlequin.

Το 1980 o Joey DeMaio μαζί με τον Ross The Boss θα σχηματίσουν τους Manowar. Αμέσως για τραγουδιστή θα προσλάβουν τον Adams, ο οποίος με το μεγάλο εύρος της φωνής του, που διευρύνεται σε πάνω απο έξι οκτάβες,  εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι ενεργό μέλος της μπάντας. Εκτός απο χρέη τραγουδιστή βοηθάει στις ηχογραφήσεις ως πρόσθετος drummer.

Ο Adams είναι αυτοδίδακτος και το μόνο μάθημα φωνητικών που έκανε ήταν όταν ένας δάσκαλος του έδειξε πως να χειρίζεται σωστά τις αναπνοές του.



12/07/1967


John Petrucci

Γεννιέται στο Kings Park του Long Island της Νέας Υόρκης ο κιθαρίστας, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος των Dream Theater, John Petrucci (John Peter Petrucci).

Σε ηλικία 18 ετών, θα φοιτήσει μαζί με τον συμμαθητή του John Myung στο μουσικό κολέγιο Berklee στη Βοστόνη. Εκεί θα γνωρίσουν τον Mike Portnoy και θα σχηματίσουν τους Majesty που σύντομα θα αλλάξουν το όνομα τους σε Dream Theater.

Ο Petrucci εκτός απο κιθάρα έχει συμβάλλει και στην παραγωγή όλων των album της μπάντας, ενώ συνθέτει και κάνει δεύτερα φωνητικά. Παράλληλα με τους Dream Theater, συμμετείχε και στο project Liquid Tension Experiment, μαζί με τους Mike Portnoy, Jordan Rudess  και Tony Levin οι οποίοι κυκλοφόρησαν δύο albums, ενώ έχει συνεργαστεί και με πολλούς καλλιτέχνες.

Το 2009 ο Joel McIver στο βιβλίο του "The 100 Greatest Metal Guitarists" τον έχει κατατάξει στην δεύτερη θέση μετά τον Dave Mustaine και έχει λάβει διάφορες διακρίσεις απο μουσικά περιοδικά, όπως το GuitarOne το οποίο τον συμπεριέλαβε στην λίστα "Top 10 Greatest Guitar Shredders of All Time" κ.α.


12/07/1974


Sharon den Adel

Γεννιέται στο Waddinxveen της Ολλανδίας η τραγουδίστρια των Within TemptationSharon den Adel (Sharon Janny den Adel).

Απο πολύ μικρή ηλικία, η Sharon έζησε σε τουλάχιστον δέκα διαφορετικές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ινδονησίας που έζησε εκεί μέχρι τα έξι της χρόνια. Ξεκίνησε να τραγουδά σε ηλικία 14 ετών σε διάφορες μπάντες ενώ στο Γυμνάσιο γνώρισε τον Robert Westerholt  οποίος την σύστησε στους Paradise Lost

Το 1996 μαζί με τον Westerholt θα σχηματίσουν τους The Portal που λίγο πριν την πρώτη τους ηχογράφηση θα μετονομαστούν σε Within Temptation. Εκτός απο τους Within Temptation η Sharon den Adel έχει συνεργαστεί με πληθώρα ονομάτων όπως Tarja Turunen, Armin van Buuren, After Forever, De Heideroosjes, Oomph!, Delain, Agua de Annique, Anneke van Giersbergen, Avantasia, Ayreon, Timo Tolkki κ.α.

Πριν γίνουν γνωστοί οι Within Temptation, η Sharon δούλευε σε μία εταιρία μόδας. Όταν, όμως, το συγκρότημα έγινε ευρέως γνωστό με τo single "Ice Queen", αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά της και να ασχοληθεί με τη μουσική. Ωστόσο, εξακολούθησε να χρησιμοποιεί τις γνώσεις της στη μόδα για τις ανάγκες του συγκροτήματος. Δημιουργεί τα σκηνικά, τα κοστούμια του συγκροτήματος για τις συναυλίες και διάφορα merchandise για τους Within Temptation.

Μαζί με τον Westerholt έχουν αποκτήσει 3 παιδιά.



12/07/1994


Amorphis - Tales From The Thousand Lakes

Οι Amorphis κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Tales From The Thousand Lakes". Η περιορισμένη έκδοση του άλμπουμ θα κυκλοφορήσει με την διασκευή του "Light My Fire" των Doors ως bonus track και το 2001 θα επανακυκλοφορήσει με bonus tracks κομμάτια απο το EP "Black Winter Day" μαζί με το "Light My Fire".



12/07/1994


Alice Cooper - The Last Temptation

Κυκλοφορεί το εικοστό άλμπουμ του Alice Cooper με τίτλο "The Last Temptation".




12/07/2005


Obituary - Frozen in Time

Κυκλοφορεί το έκτο άλμπουμ των Obituary με τίτλο "Frozen in Time". Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ της Αμερικανικής death metal μπάντας μετά απο οκτώ χρόνια σιωπής, αλλά και το τελευταίο με τον κιθαρίστα Allen West στην σύνθεσή της.




12/07/2011


Decapitated - Carnival Is Forever

Οι Decapitated κυκλοφορούν το πέμπτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Carnival Is Forever". Είναι το πρώτο άλμπουμ της Πολωνικής death metal μπάντας με τον τραγουδιστή Rafał "Rasta" Piotrowski και το μοναδικό με τους Filip "Heinrich" Hałucha (μπάσο) και Kerim "Krimh" Lechner (ντραμς)



12/07/2011


Suicide Silence - The Black Crown

Κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ των Suicide Silence, με τίτλο "The Black Crown". Πρόκειται για το τελευταίο άλμπουμ του deathcore συγκροτήματος με τον τραγουδιστή Mitch Lucker ο οποίος σκοτώθηκε την 1η Νοεμβρίου του 2012.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: