About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο ηγέτης των Behemoth, Adam "Negral" Darski, κλείνει σήμερα τα 41 του χρόνια. Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια απο τον θάνατο του πρωτοπόρου της soul, Ray Charles και 108 χρόνια απο τη γέννηση του σπουδαίου μπλουζίστα Howlin' Wolf. Γενέθλια επίσης για την Kim Deal (Pixies). Οι Candlemass κυκλοφορούν το εμβληματικό ντεμπούτο τους "Epicus Doomicus Metallicus", οι Pantera το παρθενικό τους άλμπουμ "Metal Magic", οι Carcass το "Swansong", οι Rainbow το "Straight Between the Eyes" και ο Bob Marley το τελευταίο άλμπουμ πριν το θάνατό του, το "Uprising".
Σαν Σήμερα - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο ηγέτης των Behemoth, Adam "Negral" Darski, κλείνει σήμερα τα 41 του χρόνια. Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια απο τον θάνατο του πρωτοπόρου της soul, Ray Charles και 108 χρόνια απο τη γέννηση του σπουδαίου μπλουζίστα Howlin' Wolf. Γενέθλια επίσης για την Kim Deal (Pixies). Οι Candlemass κυκλοφορούν το εμβληματικό ντεμπούτο τους "Epicus Doomicus Metallicus", οι Pantera το παρθενικό τους άλμπουμ "Metal Magic", οι Carcass το "Swansong", οι Rainbow το "Straight Between the Eyes" και ο Bob Marley το τελευταίο άλμπουμ πριν το θάνατό του, το "Uprising".




10/06/1910



Howlin' Wolf

Γεννιέται στο White Station του  Mississippi των ΗΠΑ, ένας απο τους σημαντικότερους μπλουζίστες ο Howlin' Wolf (Chester Arthur Burnett).

Ο  Wolf με την επιβλητική του παρουσία (1.97 ύψος και 136 κιλά) θα μείνει στην ιστορία σαν η πιο δυνατή και αξιομνημόνευτη φωνή του "κλασσικού" Chicago blues. Μαζί με τους Sonny Boy Williamson (Rice Miller), τον Little Walter Jacobs, και τον Muddy Waters, υπήρξε τεράστια επιρροή για την blues και rock μουσική.

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και αναγνωρίσεις, μεταξύ αυτών το 1980  γράφτηκε στο Blues Hall of Fame, το 1991 στο Rock and Roll Hall of Fame , το 1999 το τραγούδι του "Smokestack Lightning " κέρδισε το ειδικό βραβείο Chess στο Grammy Hall of Fame. το 2003 στο  Mississippi Musicians Hall of Fame κ.α.

Απο τα  τέλη της δεκαετίας το 60' άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του. Υπέστη πολλές καρδιακές προσβολές και το 1970 τα νεφρά του υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά απο  ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Απεβίωσε το 1976, σε ηλικία 65 ετών απο σοβαρές επιπλοκές του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε με τα νεφρά του.





10/06/1961



Kim Deal

Γεννιέται στο Dayton του Ohio,  η τραγουδίστρια, μπασίστρια, κιθαρίστρια και συνθέτρια Kim Deal (Kimberley Ann Deal).

Εντάχθηκε στους Pixies τον Ιανουάριο του 1986 με καθήκοντα μπασίστριας και δεύτερων φωνητικών, υιοθετώντας επι σκηνής το όνομα Mrs. John Murphy. Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album των Pixies  "Doolittle" το 1989, το συγκρότημα θα κάνει παύση και έναν χρόνο αργότερα, το 1990, η Deal θα σχηματίσει μαζί με τις Tanya Donelly και Josephine Wiggs το συγκρότημα The Breeders στο οποίο σύντομα θα ενταχθεί και η δίδυμη αδελφή της,  Kelley Deal.

Την ίδια χρονιά (1990) οι Pixies θα επανασυγκρωτηθούν. Η Deal ωστόσο ένιωθε ολοένα και περισσότερο απόμακρο τον frontman  Black Francis και τελικά η μπάντα το 1993 θα διαλυθεί. Με την διάλυση των Pixies, η Deal επικεντρώθηκε αποκλειστικά στους Breeders και θα κυκλοφορήσει μαζί τους το πλατινένιο "Last Splash" (1993).

Ένα χρόνο αργότερα η αδελφή της Deal θα εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης και η μπάντα θα προχωρήσει σε παύση.  Κατα την διάρκεια της οκταετής παύσης των Breeders  η Deal με το σκηνικό όνομα Tammy Ampersand θα σχηματίσει τους The Amps,με τους οποίους θα κυκλοφορήσει το 1995 το album "Pacer". To 2002 θα ακολουθήσει η επιστροφή της στους Breeders για την κυκλοφορία του τρίτου album τους "Title TK" και το 2004 θα ακολoυθήσει επανένωση με τους Pixies απο τους οποίους θα αποχωρήσει το 2013.

Τον Δεκέμβριο του 2012 έπαιξε ένα σόλο σετ στο φεστιβάλ All Tomorrow's Parties "Nightmare Before Christmas" το οποίο περιλάμβανε διάφορα νέα της κομμάτια. Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε το πρώτο της single "Walking with a Killer" και το 2013 εξέφρασε την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει κι άλλο σόλο υλικό.

Το 2013 η εταιρία 4AD κυκλοφόρησε επετειακή έκδοση του Last Splash των Breeders για τα 20 χρόνια απο την κυκλοφορία του, και οι Kim Deal, Kelley Deal, Josephine Wiggs και Jim Macpherson, επανενώθηκαν για μια επετειακή περιοδεία σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία. Το 2014 οι Breeders με το το ίδιο line up ανακοίνωσαν πως δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό.




10/06/1977



Adam "Negral" Darski

Γεννιέται στην πόλη Gdynia της Πολωνίας ο τραγουδιστής και ιδρυτής των BehemothAdam Darski (Adam Michał Darski). 

Σε ηλικία 14 ετών  σχημάτισε τους Behemoth με τους οποίους παραμένει μέχρι και σήμερα. Αργότερα υιοθέτησε το σκηνικό όνομα Negral, που είναι μια θεότητα των Βαβυλωνίων. Εκτός από τους Behemoth, υπήρξε τραγουδιστής και κιθαρίστας των Wolverine, το 1999, και κυκλοφόρησε μαζί τους ένα demo, ενώ έχει συνεργαστεί με Nile, Vader, Mastiphal, Mess Age, Hermh κ.α.

Το 2010 διαγνώστηκε με λευχαιμία και υπεβλήθη σε επιτυχή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Μαζί με τον John Porter ξεκίνησε το solo project με όνομα Me and That Man το οποίο εστιάζει στην country, blues και folk μουσική, και τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "Songs of Love and Death".





10/06/1980



Bob Marley & The Wailers - Uprising

Κυκλοφορεί το τελευταίο άλμπουμ του Bob Marley. Πρόκειται για το  "Uprising" των Bob Marley & The Wailers. Ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει ο θάνατος του.




10/06/1982


Rainbow - Straight Between the Eyes

Οι Rainbow κυκλοφορούν το έκτο τους άλμπουμ με τίτλο "Straight Between the Eyes". Ο τίτλος προήλθε απο μια φράση που χρησιμοποίησε ο Jeff Beck για να περιγράψει στον Blackmore τον Jimi Hendrix. Το κομμάτι "MISS Mistreated" ονομάστηκε έτσι για να αποφευχθεί η σύγχυση με το "Mistreated" των Deep Purple.




10/06/1983


Pantera - Metal Magic

Οι Pantera κυκλοφορούν το παρθενικό του άλμπουμ "Metal Magic".  Το εξώφυλλο του άλμπουμ χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα χειρότερα όλων των εποχών, με το Music Radar να το κατατάσσει 15ο στην λίστα με τα "20 χειρότερα εξώφυλλα όλων των εποχών




10/06/1986



Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus

Οι Candlemass κυκλοφορούν το εμβληματικό, ντεμπούτο album τους "Epicus Doomicus Metallicus". Η μπάντα πρωτοστάτησε στο doom metal και το έκανε γνωστό.




10/06/1996


Carcass - Swansong

Οι Carcass κυκλοφορούν το πέμπτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Swansong". Είναι το μοναδικό άλμπουμ της βρετανικής μπάντας με τον κιθαρίστα Carlo Regadas και το τελευταίο της άλμπουμ για 17 ολόκληρα χρόνια μέχρι την κυκλοφορία του "Surgical Steel" το 2013.





10/06/2004



Ray Charles

Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών από χρόνια ασθένεια στο συκώτι, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς του 20ου αιώνα, ο Ray Charles (Ray Charles Robinson). 

Γνωστός και ως "The Genius" ο Charles υπήρξε πρωτοπόρος της soul την δεκαετία του '50, συνδυάζοντας rhythm and blues, gospel και blues στην μουσική του.

Άρχισε να χάνει σταδιακά το φως του σε ηλικία τεσσάρων ετών απο γλαύκωμα και απο τα επτά του χρόνια έμεινε τυφλός.

Είναι δεύτερος στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους 100 Καλύτερους Τραγουδιστές Όλων των Εποχών, το 1981 κέρδισε κέρδισε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame , ένα χρόνο αργότερα κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική και το 1998 του απονεμήθηκε το Polar Music Prize.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: