About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Απεβίωσε ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac, Danny Kirwan

Ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac , Danny Kirwan, ο οποίος έπαιξε σε τέσσερα άλμπουμ της θρυλικής μπάντας, έφυγε απο τη ζωή την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, σε ηλικία 68 ετών ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο.
Απεβίωσε ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac, Danny Kirwan

Ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac , Danny Kirwan, ο οποίος έπαιξε σε τέσσερα άλμπουμ της θρυλικής μπάντας, έφυγε απο τη ζωή την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, σε ηλικία 68 ετών ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο.

Τα αίτια του θανάτου του κιθαρίστα δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ ο θάνατός του ανακοινώθηκε απο τον αρχηγό της μπάντας, Mick Fleetwood:
"Σήμερα ήρθε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Danny Kirwan στο Λονδίνο. Ο Danny υπήρξε τεράστια δύναμη στα πρώτα μας χρόνια. Η αγάπη του για την blues τον οδήγησε στο να ζητήσει το 1968 να ενταχθεί στους Fleetwood Mac, οι οποίοι έγιναν το μουσικό σπίτι του για πολλά χρόνια."
Ο Kirwan υπήρξε στην μπάντα απο το 1968 έως το 1972 και είχε σημαντική συνεισφορά στην σύνθεση και την ερμηνεία τραγουδιών στους δίσκους "Then Play On" (1969), "Kiln House" (1970), "Future Games" (1971) και "Bare Trees" (1972).

Στην εφηβεία του υπήρξε σεβαστός κιθαρίστας και λάτρης του Peter Green και λίγο πολύ χάραξε ο ίδιος  τον δρόμο του προς τους Fleetwood Mac. Σύμφωνα με τον Fleetwood, είχε "κατασκηνώσει" στο Nags Head στο Battersea όπου έπαιζαν και καθόταν πάντα στην πρώτη σειρά, θαυμάζοντάς τους.

Έπειτα οι Green και Fleetwood τον έπεισαν να αφήσει την μπάντα που έπαιζε και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν μαζί του ένα νέο συγκρότημα. Αποφάσισαν τότε να ενσωματώσουν το 18άχρονο ταλέντο στους Fleetwood Mac βάζοντας έτσι 3 κιθαρίστες στην σύνθεσή τους.

Fleetwood Mac

Ωστόσο ο αλκοολισμός του σε συνδυασμό με την έντονη προσωπικότητά του, οδήγησαν τον Kirwan εκτός συγκροτήματος κατα την διάρκεια της περιοδείας των Fleetwood Mac για την προώθηση του "Bare Trees" το φθινόπωρο του 1972. Λίγους μήνες μετά την απόλυσή του ο Kirwan προσπάθησε να κάνει σόλο καριέρα, αλλά τα τέσσερα άλμπουμ που κυκλοφόρησε δεν κατάφεραν να σημειώσουν επιτυχία και σύντομα εξαφανίστηκε απο το φως της δημοσιότητας. Οι επόμενες δεκαετίες βρήκαν τον μουσικό άστεγο και με ψυχολογικά προβλήματα.

Το 1993 σε συνέντευξή του ο κιθαρίστας αποκάλυψε πως ζούσε για πολλά χρόνια σε ξενώνα για άστεγους και εξέφρασε τη δική του οπτική γωνία για τα αίτια της απόλυσής του απο την μπάντα, σύμφωνα με την οποία χρειαζόταν να λείπει συνεχώς απο το σπίτι του απο τις πρώτες κιόλας περιοδείες των Fleetwood Mac και δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής, τις γυναίκες και τα πολλά ταξίδια.

Fleetwood Mac

Για την σπουδαία συνεισφορά του στους Fleetwood Mac, το όνομά του ήταν ανάμεσα στα οκτώ μέλη της μπάντας (μαζί με τους Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, Mick Fleetwood, Peter Green, John McVie, Christine McVie και Jeremy Spencer) που εισήχθησαν το 1998 στο Rock and Roll Hall of Fame. Ο Kirwan δεν παραβρέθηκε στην τελετή.

R.I.P. Danny ...


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: