About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα - 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σαν Σήμερα - 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Εννέα χρόνια απο τον θάνατο του Miika Tenkula (Sentenced). Οι Kiss κυκλοφορούν τον ομώνυμο παρθενικό τους δίσκο και οι Septic Flesh το "Sumerian Daemons". Σαν σήμερα γεννιέται ο Gar Samuelson (Megadeth) και ο Dennis DeYoung (Styx).
Σαν Σήμερα - 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εννέα χρόνια απο τον θάνατο του Miika Tenkula (Sentenced). Οι Kiss κυκλοφορούν τον ομώνυμο παρθενικό τους δίσκο και οι Septic Flesh το "Sumerian Daemons".  Σαν σήμερα γεννιέται ο Gar Samuelson (Megadeth) και ο Dennis DeYoung (Styx).




18/02/1947



Dennis DeYoung

Γεννιέται στο Chicago του Illinois ο κιμπορντίστας, τραγουδιστής και συνιδρυτής των Styx, Dennis DeYoung.

Ο DeYoung στα 14 του χρόνια, μαζί με τους γείτονες του, Chuck και John Panozzo, σχημάτισαν τους Tradewinds ενώ πολύ σύντομα στο συγκρότημα προστέθηκαν οι κιθαρίστες James Young και John Curulewski. Το 1968 το συγκρότημα μετονομάστηκε σε TW4 και το 1970 άλλαξε το όνομά του σε Styx.

Το 1984 μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Tommy Shaw,  ο DeYoung ξεκίνησε σόλο καριέρα. Τον Δεκέμβριο του 1989 η μπάντα επανενώθηκε, αλλά το 1992 το συγκρότημα θα διαλυθεί ξανά.

Το τρίτο reunion των Styx, έγινε το 1995, ωστόσο προέκυψαν προβλήματα λόγω μουσικών και προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών της μπάντας. Αυτά σε συνδυασμό με ένα σύνδρομο χρόνιας κόπωσης του DeYoung, που του προκαλούσε διαταραχή στο νευρικό σύστημα κάνοντας τον υπερβολικά ευαίσθητο στο φως και τον ήχο, οδήγησαν στην αντικατάσταση του απ’ τον  Lawrence Gowan, το 1999.




18/02/1958


Gar Samuelson

Γεννιέται στο Dunkirk της Νέας Υόρκης ο Gar Samuelson (Gary C. Samuelson). Ο Samuelson είναι γνωστός απο την θητεία του ως ντράμερ των Megadeth την περίοδο 1984-1987 συμβάλλοντας στην κυκλοφορία των δύο πρώτων άλμπουμ της μπάντας "Killing Is My Business... And Business Is Good!" και "Peace Sells... But Who's Buying".

Αν και λίγα πράγματα είναι γνωστά για την ζωή του Samuelson, ενός απο τους πιο επιδραστικούς ντράμερ του thrash metal, ξέρουμε πως μαζί με τον Chris Poland συμμετείχε σε μια jazz-rock μπάντα ονόματι The New Yorkers και πως νωρίτερα οι δυο τους έπαιζαν μαζί για πολλά χρόνια.

Το 1984 γνωρίστηκε με τους Dave Mustaine και Dave Ellefson και εντάχθηκε στους Megadeth. Σύντομα ακολούθησε και ο Poland δημιουργώντας έτσι την αρχική σύνθεση της μπάντας. Συμμετείχε στην σύνθεση των Megadeth μέχρι το 1987 που απολύθηκε λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά.

Χαρακτηριστικό ήταν το παίξιμο του που ήταν επηρεασμένο απο την πολυετή jazz εκπαίδευσή του και αυτό είναι ευδιάκριτο περισσότερο στα κομμάτια "These Boots", "Rattlehead" και "Killing Is My Business... and Business Is Good!".

Εν συνεχεία μαζί με τον αδελφό του Stew και τους Billy Brehme, Travis Karcher και Andy Freeman, σχημάτισε τους Fatal Opera οι οποίοι κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ, τα "Fatal Opera" (1995) και "Eleventh Hour" (1997).

Έφυγε απο την ζωή στις 14 Ιουλίου 1999, σε ηλικία 41 ετών απο κίρρωση του ήπατος. Το σώμα του αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του σκορπίστηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό. Στην τελετή δεν παραβρέθηκε ο Mustaine  ή κάποιο άλλο μέλος των Megadeth, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Ιουλίου 1999, αφιέρωσαν το "Peace Sells" στην μνήμη του κατα την διάρκεια της εμφάνισης της μπάντας στο Woodstock. Επίσης αφιερωμένη στην μνήμη του είναι και η remixed/remastered έκδοση του "Killing Is My Business...".



18/02/1974




Kiss- Kiss

Οι KISS κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο "KISS" σε λιγότερο από ένα χρόνο από την δημιουργία τους. Μεγάλο μέρος του άλμπουμ γράφτηκε απο τους Gene Simmons και Paul Stanley όντας μέλη του συγκροτήματος Wicked Lester .



18/02/2003




Septic Flesh - Sumerian Daemons

Οι Septic Flesh κυκλοφορούν το έκτο στούντιο album τους με τίτλο "Sumerian Daemons".
Πρόκειται για το τελευταίο άλμπουμ της Ελληνικής μπάντας πριν την διάλυσή της και τον επανασχηματισμό της το 2007.



18/02/2009



Miika Tenkula

Βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του απο καρδιακή προσβολή ο κιθαρίστας, συνθέτης και συνιδρυτής των Sentenced, Miika Tenkula.

Ο Tenkula, ίδρυσε τους Sentenced στα 16 του μαζί με τους Sami Lopakka, Vesa Ranta και Lari Kylmänen. Στα πρώτα 4 χρόνια του συγκροτήματος, εκτελούσε χρέη και τραγουδιστή.

Το 2004 οι Sentenced διαλύθηκαν, και η εξάρτηση του Tenkula στο αλκοόλ επιδεινώθηκε. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 18 Φεβρουαρίου 2009 θα βρεθεί νεκρός.  Η αυτοψία του 34χρονου μουσικού έδειξε οτι πέθανε απο καρδιακή προσβολή η οποία προκλήθηκε απο μια γενετική καρδιακή πάθηση απο την οποία έπασχε.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: