About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

MEDEN AGAN: "Catharsis" review

Οι Meden Agan που φέτος συμπληρώνουν 13 χρόνια ύπαρξης, κυκλοφόρησαν την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά, με τίτλο "Catharsis". Όσοι γνωρίζουν την ελληνική female fronted symphonic metal μπάντα ξέρουν πως το συγκρότημα δίνει μεγάλη βαρύτητα στη λεπτομέρεια και έχοντας ακούσει όλα τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει εως τώρα οι Meden Agan, η αλήθεια είναι πως ήμουν περίεργος και συνάμα ανυπόμονος για νέο τους μουσικό κάλεσμα και ανταμείφθηκα στο έπακρον.
MEDEN AGAN: "Catharsis" review

 Οι Meden Agan που φέτος συμπληρώνουν 13 χρόνια ύπαρξης, κυκλοφόρησαν την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά, με τίτλο "Catharsis". Όσοι γνωρίζουν την ελληνική female fronted symphonic metal μπάντα ξέρουν πως το συγκρότημα δίνει μεγάλη βαρύτητα στη λεπτομέρεια και έχοντας ακούσει όλα τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει εως τώρα οι Meden Agan, η αλήθεια είναι πως ήμουν περίεργος και συνάμα ανυπόμονος για νέο τους μουσικό κάλεσμα και ανταμείφθηκα στο έπακρον.

Το "Catharsis" αποτελεί την πρώτη δουλειά των Αθηναίων με την νέα τους τραγουδίστρια   Δήμητρα Παναρίτη, η οποία αντεπεξήλθε πλήρως στις απαιτήσεις των γυναικείων φωνητικών του άλμπουμ, που ήθελαν εξαιρετική ερμηνεία και δυναμισμό. Η εξαιρετική φωνή της Δήμητρας έδεσε άψογα με αυτήν του Άρη Νικολέρη δημιουργώντας άψογες εναλλαγές γυναικείων και καθαρών αντρικών φωνητικών που διανθίζουν τις άρτια δομημένες ορχηστρικές συνθέσεις του συγκροτήματος.

Έχοντας γνῶθι σαὐτόν οι Meden Agan γνωρίζουν σε βάθος τις δυνατότητές τους προσφέροντάς μας ένα εκπληκτικό άλμπουμ, χωρίς υπερβολές (Μηδὲν  Ἄγαν) και περιττά στοιχεία,  δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια, τόσο στιχουργικά, όσο μουσικά και θεματολογικά.

Το "Catharsis" βασίζεται στο πρώτο μυθιστόρημα του Umberto Eco, "Το Όνομα του Ρόδου" με τους symphonic metallers να προσπαθούν να αποδώσουν το σπουδαίο αυτό βιβλίο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ο οποίος επισφραγίζεται με μια αψεγάδιαστη παραγωγή την ςπιμέλεια της οποίας ανέλαβε ο Jens Bogren (Opeth, Dimmu Borgir, Sepultura, Arch Enemy, At The Gates, Katatonia, Soilwork, Moonspell, Kreator,  Dark Tranquillity, Paradise Lost, Amon Amarth κ.α.).

Ο διάδοχος του "Lacrima Dei" (2014) με τις όμορφες χορωδίες, τα προσεγμένα ορχηστρικά περάσματα, τις δυναμικές κιθάρες, την απύθμενη ενέργεια και τις αξιοθαύμαστες συνθέσεις, σίγουρα αποτελεί μια αξιόλογη δουλειά που δεν περνάει απαρατήρητη.

Ποικιλόμορφο, ατμοσφαιρικό, δυναμικό symphonic metal με ωραίες μελωδίες, εκπληκτικά φωνητικά και ενδιαφέροντες στίχους το "Catharsis" μας δίνει ένα ποιοτικό, καλοδουλεμένο αποτέλεσμα το οποίο σε παρασέρνει στην απαράμιλλη ομορφιά του.

Δεν μένει παρά να  προτρέψω τους φίλους του symphonic metal (και όχι μόνο) να ακούσουν το νέο πόνημα των Meden Agan και να εξερευνήσουν τη μουσική τους.


"Catharsis" tracklist:

01. Catharsis (Intro)
02. The Purge
03. Cleanse Their Sins
04. No Escape
05. Whispers In The Dark
06. Shrine Of Wisdom
07. Veil Of Faith
08. Salvation
09. A Curse Unfolding
10. Lustful Desires
11. Weaver Of Destiny


Find Meden Agan below:




'Δημήτρης Βασιλάς'  for bbr

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: