About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Τα ΑΓΟΡΙΑSTONILIO στο bbr

Τα ΑΓΟΡΙΑSTONILIO στο bbr: "Αυτό που κάνουμε, το ονομάζουμε ΠΑΡΚΙΝ που με λίγα λόγια σημαίνει, μη μπαίνεις κάτω από ταμπέλες, αφέσου ελεύθερος και κάνε ότι θέλεις..."
"Αυτό που κάνουμε, το ονομάζουμε ΠΑΡΚΙΝ που με λίγα λόγια σημαίνει, μη μπαίνεις κάτω από ταμπέλες, αφέσου ελεύθερος και κάνε ότι θέλεις..."

Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ των Αγοριαstonilio με τίτλο "Ο αυτοκράτορας της μπούρδας", το bbr άδραξε την ευκαιρία και μίλησε με το συγκρότημα και σας μεταφέρει την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.


Πως δημιουργήθηκαν τα  αγόριαstonilio;
Η πρωτοβουλία της ίδρυσης του συγκροτήματος ξεκίνησε από τον κιθαρίστα και βασικό συνθέτη της μπάντας Socos.

Με τον τραγουδιστή, Μαρίνο Τζιάρο, είχε και έχει μια μακρόχρονη μουσική και φιλική σχέση. Ο Μαρίνος, αποτελεί τον βασικό του μουσικό συνοδοιπόρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων, έχουν συνεργαστεί στους Socos & The Live Project Band, αλλά και στην κυκλοφορία "Το πρώτο απ’ το δεύτερο και το δεύτερο απ’ το τρίτο…" (μελοποιημένα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου). 

Όσο για τον Κυριάκο Βοργιά, ήταν ο μπασίστας των Live Project Band την περίοδο του album "Αντάρτικο Πόλεων".

Έτσι, όταν ο Socos αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο μουσικό σχήμα, ήταν οι πρώτοι που απευθύνθηκε καθώς ήταν ήδη συνεργάτες του. Την ομάδα συμπλήρωσε ο drummer Ντίνος Ξαρχάκος, ο οποίος είχε γνωρίσει τον Soco, μέσα από την σχέση του Socos με τους μη ενεργούς πλέον progressive-death metallers Sacram, στους οποίους ήταν μέλος.



Αλήθεια πώς προέκυψε το όνομα;
Θέλαμε να τρολλάρουμε λίγο! Ψάχναμε ένα όνομα το όποιο θα ερχόταν σε αντιδιαστολή με τα συναισθήματα που προκαλεί ο ήχος μας. Μετά από πολλές αποτυχημένες ιδέες και πολύ γέλιο, καταλήξαμε στο αγόριαstonilio.


Πως θα περιγράφατε τη μουσική σας σε κάποιον που δεν σας ξέρει;
Αυτό που κάνουμε, το ονομάζουμε ΠΑΡΚΙΝ που με λίγα λόγια σημαίνει, μη μπαίνεις κάτω από ταμπέλες, αφέσου ελεύθερος και κάνε ότι θέλεις...
Αν πρέπει όμως ντε και καλά να δώσουμε 2~3 μουσικούς όρους, θα λέγαμε κάτι σαν punk ολίγο metal disco και όρεξη για πολύ πειραματισμό.

Ποιες οι μουσικές σας επιρροές;
Πολλές και διάφορες. Ο καθένας στη μπάντα ακούει πραγματικά τα δικά του. Υπάρχουν μπάντες που ο ένας λατρεύει και ο άλλος δεν έχει ακούσει ούτε ένα κομμάτι. 

Τι να σου πω τώρα? Επιγραμματικά θα σου πω: κλασσική μουσική, Pink Floyd, Prodigy, Abba, Tool, Metallica, Queens of the Stone Age έως και Black Metal. Νομίζω ότι όλα αυτά, άθελα μας βγαίνουν και ως επιρροές όταν συνθέτουμε ένα καινούριο κομμάτι.


Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Επειδή η ερώτηση είναι υποθετική, θα απαντήσω με το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, ανεξάρτητα με το αν είναι απίθανο. Με την μεγαλύτερη μπάντα του ευρύτερου σκληρού ήχου που έβγαλε ποτέ αυτός ο πλανήτης. Τους Metallica! Τώρα αν αυτό είναι εφικτό, είναι άλλο θέμα. James? Lars? Ακούει κανειιιις??? Χαχα

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Τα πράγματα στην ελληνική σκηνή πάνε από το καλό στο καλύτερο. Το θετικότερο όλων είναι ότι ο κόσμος πλέον παρακολουθεί ενεργά την σκηνή και δεν υπάρχει πια το παλιό φαινόμενο όπου 2~3 μπάντες μπορούσαν να γεμίσουν ένα μαγαζί τύπου Gagarin και μετά το χάος. Αυτό δεν μπορεί παρά μόνο άνοδο να φέρει σε μια σκηνή, έστω και μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα.

Αγοριαstonilio - Ο Αυτοκράτορας της Μπούρδας
Πρόσφατα κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ο αυτοκράτορας της μπούρδας». Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
«Ο αυτοκράτορας της μπούρδας» είναι η δεύτερη μας δουλειά όπως σωστά είπες. Ουσιαστικά το album ήταν έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό, αλλά έπρεπε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα  από την κυκλοφορία της πρώτης μας δουλειάς.

Το album αποτελείται από 8 κομμάτια που το καθένα έχει κάτι διαφορετικό να πει. Θα λέγαμε ότι είναι πιο άμεσο και πιο ώριμο από τον προκάτοχο του «Paranoika - Παρανόικα», καθώς τα μέλη της μπάντας έχουν δέσει και δεθεί μεταξύ τους.

Κυκλοφορεί από την B-otherside σε βινύλιο. Φυσικά, όποιος επιθυμεί να το ακούσει free, μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν από την σελίδα μας στο bandcamp ή να το ακούσει online από το κανάλι μας στο youtube.

Πόσο καιρό διήρκεσε η δημιουργία του και πόσο ικανοποιημένοι είστε με το αποτέλεσμα;
Η ηχογράφηση πήρε περίπου ένα χρόνο. Μεσολάβησαν μεγάλα κενά από στάδιο σε στάδιο. Οι λόγοι ήταν ως επί το πλείστον οικονομικοί. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε κατά το ήμισυ live στο προσωπικό studio των αγόριαstonilio. Η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε στα Artracks Recording Studios από τον Αλέξη Μπόλπαση και μιξαρίστικε από τον Γιώργο Πρινιωτάκη

Γενικά στις ηχογραφήσεις μας ζητάμε αυτό το χαμένο feeling που υπήρχε στους παλιούς δίσκους, όπου η μπάντα έμπαινε, έπαιζε και έγραφε. Χωρίς πολλά - πολλά. Άκουγες μπάντα… όχι κομπιούτερ…Πιστεύω ότι το πετύχαμε.

Μέσα απο τον «Αυτοκράτορα της μπούρδας» έχουμε δει το video για το κομμάτι  «Κυνήγι». Ποιοι συνέβαλλαν στη δημιουργία του; Είναι στους στόχους σας κάποιο νέο video/lyric video;
Σωστά. Και όχι μόνο! Μήνες πριν την κυκλοφορία του album, είχαμε κυκλοφορήσει video clip για την «Κάτω Πλευρά», οπού απεικόνιζε την αυθεντική ιστορία της κοκκινοσκουφίτσας.  Ξέρεις, στην αυθεντική-πρώτη εκδοχή του παραμυθιού δεν υπήρχαν «καλοί» κυνηγοί και το παραμύθι δεν είχε happy end.
Όσον αφορά το «Κυνήγι», το video γυρίστηκε στο studio μας και το concept ήταν χοντρά-χοντρά η απεικόνιση της μπάντας μέσα από το μικρόφωνο του Μαρίνου.

Χαίρομαι που με ρωτάς για τους επόμενους στόχους όσον αφορά τα video, καθώς έχουμε σχεδόν έτοιμο ένα νέο clip το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φεβρουάριο. Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι για αυτή τη δουλειά! Μιλάμε για υπερπαραγωγή! Το video γυρίζεται εδώ και πάρα πολλούς μήνες και έχει συμμετάσχει και βοηθήσει πάρα πολύς κόσμος. Πραγματικά ανυπομονούμε να κυκλοφορήσει!!

Γενικά η μπάντα είναι πολύ τυχερή σε αυτό το κομμάτι, καθώς ο Socos ασχολείται πολύ σοβαρά με αυτό το κομμάτι και έτσι μπορούμε να τα γυρνάμε μόνοι μας. Μπορούμε λοιπόν να έχουμε πολλά και καλά video clip, χωρίς να στενάζουμε ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο.
Μαζί με το καινούριο video clip που θα κυκλοφορήσει η μπάντα θα έχει 8 video clip μέσα από 2 albums. Δεν το λες και άσχημα. Και φυσικά δεν σταματάμε! Θα γυρίσουμε κι άλλα!




Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Ναι αρκετές. Η πιο κοντινή είναι αυτή την Κυριακή 28/01 στο Bad Tooth στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα είναι σίγουρα κλεισμένη στις 28 Απρίλη μια συναυλία στα Χανιά στο «Στοά 60». Μιας που θα φτάσουμε ως εκεί κάτω, κοιτάμε να δώσουμε τουλάχιστον άλλες 1~2 συναυλίες.
Από εκεί και πέρα είμαστε σε επαφή με πολλές επαρχιακές πόλεις και πολλά festival, αλλά επειδή δεν έχει κλείσει οριστικά κάτι, δεν θα αναφερθούμε συγκεκριμένα.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα των «αγόριαstonilio»;
Τα αγόρια δουλεύουν πυρετωδώς και έχουν σχεδόν έτοιμο το 3ο album. Επειδή όμως μόλις κυκλοφόρησε το 2ο, θα κοιτάξουμε να παίξουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη μπορούμε. Όταν χορτάσουμε από live, θα ξαναμπούμε στο studio.

Ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα! Ο επίλογος δικός σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία! Υγεία, καύλα και επανάσταση! Keep ΠΑΡΚΙΝ!


Αγοριαstonilio are:

Μαρίνος Τζιάρος: Vocals
Socos: Guitar
Κυριάκος Βοργιάς: Bass
Ντίνος Ξαρχάκος: Drums

Find Αγοριαstonilio below:



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: