About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

REFLECTION: Δείτε το νέο τους lyric video για το κομμάτι "Bleed Babylon Bleed"

Ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σήμερα, 19 Μαΐου, και οι Reflection παρουσίασαν το lyric video του "Bleed Babylon Bleed". Το κομμάτι προέρχεται απο το ομότιτλο πέμπτο άλμπουμ της Ελληνικής μπάντας που κυκλοφορεί απο τον Απρίλιο και αναφέρεται στην γενοκτονία των Ποντίων.
REFLECTION: Δείτε το νέο τους lyric video για το κομμάτι "Bleed Babylon Bleed"

Ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σήμερα, 19 Μαΐου, και οι Reflection παρουσίασαν το lyric video του "Bleed Babylon Bleed". Το κομμάτι προέρχεται απο το ομότιτλο πέμπτο άλμπουμ της Ελληνικής μπάντας που κυκλοφορεί απο τον Απρίλιο και αναφέρεται στην γενοκτονία των Ποντίων.


Σε ανακοίνωσή τους οι metallers ανέφεραν:
"Το 'Bleed Babylon Bleed' είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο τραγούδι που αποτίει φόρο τιμής στους Ποντίους και τον ξεριζωμό των Ελλήνων προγόνων μας πριν απο ενενήντα χρόνια απο τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Είναι μια σκόπιμη επιστροφή στις ρίζες μας, με την ποντιακή λύρα να εμφανίζεται πολύ καιρό μετά το πρώτο μας EP 'Sire of the Storm'. Η 'Βαβυλώνα'  παρά τους διάφορους θρησκευτικούς συνειρμούς είναι το αρχέτυπο της αυτοκρατορίας, ένα κομμάτι όνειρο που κρατά ο καθένας μέσα του και ένα σύμβολο μιας ευημερούσας και πολιτισμένης κοινωνίας. Η δική μας Βαβυλώνα είναι μια γή που εγκαταλείφθηκε απο το Θεό για να καεί  απο τους Τούρκους, αλλά παραμένει το λαμπρότερο ρουμπίνι στο στέμμα του ελληνικού πολιτισμού.  Μια γη που οι Πόντιοι θα ονειρευόμαστε πάντοτε, επειδή το 'πάντοτε' είναι συνυφασμένο με την μοίρα μας. Μπορεί να αιμορραγούμε, αλλά ποτέ δεν θα εκπνεύσουμε."


Ο ο Ποντιακής καταγωγής κιθαρίστας και ιδρυτής των Reflection, Στάθης Παυλάντης, δήλωσε στη σελίδα της μπάντας στο facebook:

"Γιατί πάντα θα υπάρχει γενοκτονία. Παρελθόν παρόν μέλλον!
Η "Ματωμένη Βαβυλώνα" είναι γύρω μας, μερικές φορές ακόμη και μέσα μας. Πολύ διαφορετική στον κάθε ένα, αλλά τόσο ίδια ταυτόχρονα.

Συρία, Αρμενία, Παλαιστίνη, Πόντος του '22, Ελλάδα του '40, Ελλάδα του 2017...

Θέλω να  ευχαριστήσω τα μέλη της μπάντα μου που με βοήθησαν να ολοκληρώσω αυτό το τραγούδι, καταθέτοντας την ψυχή τους.

Παππού, γιαγιά, αυτός είναι ο φόρος τιμής μου...
Στάθης Παυλάντης"



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: