About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι SCARS OF TEARS στο bbr InQuiry

Οι SCARS OF TEARS στο bbr InQuiry: "Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πέραν των προσδοκιών μας -τουλάχιστον στο ξεκίνημα- και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την στήριξή του. Είναι η κινητήρια δύναμη μας και νιώθουμε ευλογημένοι για την αγάπη που παίρνουμε."
Οι SCARS OF TEARS στο bbr InQuiry
"Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πέραν των προσδοκιών μας -τουλάχιστον στο ξεκίνημα- και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την στήριξή του. Είναι η κινητήρια δύναμη μας και νιώθουμε ευλογημένοι για την αγάπη που παίρνουμε."

Με αφορμή το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Just Dust" οι Scars Of Tears απάντησαν στις ερωτήσεις του bbr. Διαβάστε όλα όσα μας ανέφερε το συγκρότημα απο την Καστοριά στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.




Πως δημιουργήθηκαν οι Scars Of Tears;
Οι Scars Of Tears δημιουργήθηκαν το 2010, όταν κάποιες μουσικές ιδέες, αντιλήψεις και βιώματα που υπήρχαν, θέλαμε να εκφραστούν με γυναικεία φωνητικά.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Η λέξη Scars υπήρχε στο μυαλό μας αρκετό καιρό. Πιστεύοντας ότι οι μεγαλύτερες και πιο έντονες στιγμές που ζούμε, σημαδεύονται με δάκρυα είτε χαράς ,είτε λύπης. Τα ενώσαμε και προέκυψε το όνομά της μπάντας.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι επιρροές μας είναι κυρίως απ’τον χώρο της rock και metal μουσικής, όμως προσπαθούμε να βάζουμε και κάποια δικά μας στοιχεία στη σύνθεση. Η μοναδικότητα είναι μεγάλο ζήτημα για την κάθε μπάντα, είναι αρκετά σημαντικό ο ακροατής να μπορεί να σε αναγνωρίσει π.χ μέσω ενός κομματιού στο ραδιόφωνο, χωρίς να έχει ακούσει πιο πριν για το ποιας μπάντας το κομμάτι είναι.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Επειδή δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες, πιστεύουμε ότι η μουσική μας δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ενταγμένη σε ένα είδος. Κακά τα ψέματα, οι στίχοι των περισσότερων κομματιών περιστρέφονται γύρω από συγκεκριμένα θέματα, ανθρώπινες σχέσεις, έρωτες, πολιτικοκοινωνικά δρώμενα. Στο καινούριο μας album οι στίχοι περιστρέφονται κυρίως γύρω από την κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε αδύναμους και ισχυρούς, την κοινωνική ανισότητα και την παρότρυνση στον άνθρωπο να παλεύει για τα όνειρά του ενάντια σε όλα τα εμπόδια που συναντά στην πορεία του. Η έμπνευση προέρχεται από την καθημερινότητα, από αυτά που βλέπουμε, ακούμε και ζούμε, από αυτά που μας θλίβουν αλλά και πιο σπάνια οι στίχοι αποτελούν φανταστικές ιστορίες.

Scars Of Tears
Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Υπάρχουν πολλά album που μας έχουν στιγματίσει και είναι αξιοζήλευτα. Π.χ ο τρόπος που αποτύπωσαν την μουσική οι Tool είναι κάτι που πραγματικά θαυμάζουμε.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Ακούμε αρκετά πράγματα αυτή την περίοδο και έχουμε σκαλώσει παραπάνω με το τελευταίο album των Opeth.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Καταρχάς να πούμε ότι είμαστε φαν του πειραματισμού και μας αρέσει η αλλαγή -όχι του είδους απαραίτητα- αλλά του ύφους από album σε album. Θεωρούμε υγιές, ένας δημιουργός που γράφει για πολλά χρόνια με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να θελήσει κάποια στιγμή να πειραματιστεί και να πάει σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια. Αυτό που μας χαλάει είναι όταν ένα group μεταβεί σε ένα στυλ που δεν του ταιριάζει για εμπορικούς σκοπούς και μόνο. Και μετά την επέλαση του YouTube αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό πλέον.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε να συνεργαστούμε με όλα αυτά τα ονόματα που εκτιμάμε και θαυμάζουμε σαν καλλιτέχνες. Έχουμε ήδη κάνει δύο όμορφες συνεργασίες με τον Ευθύμη Καραδήμα των Nightfall και την Ηλιάνα Τσακιράκη των Enemy Of Reality. Ευελπιστούμε και σε άλλες μελλοντικές συνεργασίες.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Από το ξεκίνημά μας στα live μας παρουσιάζουμε αρκετά κομμάτια που ανήκουν σε άλλο είδος μουσικής, τα οποία τα φέρνουμε στα μέτρα μας, καθώς μας αρέσει πολύ αυτή η διαδικασία. Επίσης στο καινούριο μας album, το “Just Dust”, έχουμε κάνει μια διασκευή σε ένα pop κομμάτι της δεκαετίας του 90’, το “Wait” της Maggie Reilly.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η ελληνική σκηνή δεν σταμάτησε ποτέ να παράγει και να δημιουργεί όμορφες μουσικές. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον οι δισκογραφικές εταιρίες με στόχο μόνο να προωθήσουν τα συγκροτήματα, χωρίς να τους αδειάσει το πορτοφόλι. Οι ελληνικές μπάντες, και κυρίως αυτές που έχουν αγγλόφωνο στίχο, στρέφονται προς δισκογραφικές του εξωτερικού.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Υπάρχει θετικό και αρνητικό αντίκτυπο σε όλο αυτό. Το θετικό είναι ότι η μουσική σου μπορεί να φτάσει στην άλλη άκρη του κόσμου άμεσα, ενώ το αρνητικό είναι ότι δεν αμείβονται οι δημιουργοί των κομματιών.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο full-length album σας «Just Dust». Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Το “Just Dust” είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο album μας το οποίο κυκλοφορεί από την αμερικάνικη Sliptrick Records. Το συγκεκριμένο album έχει ένα χαρακτηριστικό ύφος αρκετά διαφορετικό απ το πρώτο μας. Έχει μια ταυτότητα και κάθε ένα κομμάτι του άλμπουμ κρύβει μια διαφορετική ιστορία από πίσω.

Scars Of Tears - Just Dust
Πόσο καιρό διήρκεσε η διαδικασία δημιουργίας του album και πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα;
Περίπου ένας χρόνος χρειάστηκε για να καταλήξουμε σε αυτά τα 12 κομμάτια και περίπου δύο μήνες χρειάστηκαν για την ηχογράφηση, η οποία έγινε στο Voodoo project studio στη Θεσσαλονίκη με ηχολήπτη τον Αλέξανδρο Λυκοστράτη. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών, με το ηχητικό αποτέλεσμα και την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πέραν των προσδοκιών μας -τουλάχιστον στο ξεκίνημα- και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την στήριξή του. Είναι η κινητήρια δύναμη μας και νιώθουμε ευλογημένοι για την αγάπη που παίρνουμε.

Στις 19 Απριλίου θα γίνει στο Silver Dollar η ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ. Τι να περιμένει ο κόσμος που θα έρθει στο live και ποιο μήνυμα θα του στέλνατε;
Στις 19 Απριλίου θα γίνει η παρουσίαση του “Just Dust” μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης και στο ιστορικό stage του Silver Dollar. Κάθε φορά που ερχόμαστε Θεσσαλονίκη, το κοινό μας αγκαλιάζει και εμείς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα δυνατό live που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Σας περιμένουμε να περάσουμε όμορφα.

Συμπεριλαμβάνονται άλλες εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Υπάρχουν αρκετές εμφανίσεις στα πλάνα μας οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν. Στόχος είναι η συμμετοχή μας σε αρκετά καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ελλάδας και σε ένα της Βουλγαρίας, τον χειμώνα λέμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και στην Βόρεια Ευρώπη.

Ευχαριστούμε πολύ.  Ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και τη στήριξή σας, τα καλύτερα έρχονται. Πάρτε θέση. 




Scars Of Tears are:

Charitini Anastasiadou (Vocals)
Babis Stefanidis (Guitar, Vocals)
Petros Nikolaou (Guitar)
Salagiannis Thanasis (Bass)
Polyzos Christos (Drums)
Petros Nikolaou (Guitar)


Find Scars Of Tears below:



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: