About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι CARNAL GARDEN στο bbr InQuiry

Οι CARNAL GARDEN στο bbr InQuiry: Οι Carnal Garden με αφορμή την κυκλοφορία του full length album τους με τίτλο "Where They Are Silent", απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν οι Αθηναίοι death metallers στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση!
Οι CARNAL GARDEN στο bbr InQuiry


Οι Carnal Garden με αφορμή την κυκλοφορία του full length album τους με τίτλο "Where They Are Silent", απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν οι Αθηναίοι death metallers στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση!



Πως δημιουργήθηκαν οι Carnal Garden;
Οι Carnal Garden ξεκίνησαν ουσιαστικά ως ένα προσωπικό project γύρω στο 2012. Για να φτάσουμε στο 2015 μετά από αλλαγές μελών, ήχου κλπ να ηχογραφήσουμε το πρώτο EP μας “On The Final Day” με τον Κώστα από Abyssus στα φωνητικά. Το παζλ ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα όταν κάναμε στην άκρη τα προγραμματισμένα τύμπανα με τη βοήθεια του Δημήτρη από Blessed By Perversion και ηχογραφήσαμε τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο “Where They Are Silent” που κυκλοφορεί από την Eclectic Productions.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Το όνομα προέκυψε από μία ταινία που πέτυχα κατά τύχη ένα βράδυ στην τηλεόραση. Ο κεντρικός χαρακτήρας, ένας serial killer, σκότωνε ανυποψίαστες γυναίκες και στη συνέχεια βύθιζε τα πτώματά τους σε μία λίμνη όπου και τα διατηρούσε σαν έπαθλα φροντίζοντάς τα. Κάτι σαν ένας σαρκικός κήπος.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Σίγουρα δεν μπορούμε να αρνηθούμε τα πολλά στοιχεία από τη σκανδιναβική και την αμερικάνικη σκηνή. Μιας και γράφω τη μουσική το rock & roll των Σουηδών και το groove των Αμερικάνων είναι δύο τεράστιες σχολές για’μένα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει έναν όμορφο συνδυασμό και των δύο, δημιουργώντας  - στο μέτρο του δυνατού – ένα προσωπικό και χαρακτηριστικό ήχο. 

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Όπως είπα και νωρίτερα, η μουσική μας είναι ένας συνδυασμός διάφορων ήχων. Το προφανές και εύκολο για μια πρώτη ιδέα, είναι το old school death metal. Από εκεί και πέρα κάποιος μπορεί να βρει διάφορα στοιχεία στον ήχο μας. Από κλασικά death metal σημεία, μέχρι punk ξεσπάσματα και heavy metal.

Οι στίχοι μας έχουν να κάνουν με διάφορα θέματα. Εξαρτάται πιο πολύ από το ποιος τους γράφει. Μιας και τους μοιραζόμαστε με τον Κώστα, οι δικοί μου έχουν  περισσότερα horror στοιχεία όπως undead, serial killers κλπ, ενώ οι δικοί του είναι πιο κοινωνικοπολιτικοί και έχουν να κάνουν ακόμα και με το περιβάλλον. Η έμπνευση νομίζω μπορεί να έρθει από παντού. Από τις ταινίες που βλέπουμε, όπως και την καθημερινότητά μας. Μια ματιά στις ειδήσεις πολλές φορές είναι αρκετή.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Είναι τόσα πολλά, χαχαχα! Θα μπορούσα να σου αναφέρω σχεδόν ολόκληρες δισκογραφίες από αγαπημένες μπάντες. Σίγουρα πάντως θα ήθελα να είχα γράψει τις μελωδίες του “Override Of The Overture” των Dismember.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Νομίζω ότι είμαι σε μία φάση που τα ηχεία μου δεν ξέρουν κατά που να πρωτοκάνουν. Από τη μία ξανακούω αρκετά πολλά κλασικά διαμάντια από τη δισκοθήκη μου όπως Judas Priest, Dismember, Obituary, In Flames και άλλα. Από την άλλη ακούω αρκετά funk/jazz, κάποιους καλλιτέχνες από ηλεκτρονική μουσική, καθώς και πάρα πολύ κλασικό southern rock όπως Skynyrd και Allman Brothers.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Δυστυχώς αυτό είναι πολύ εύκολη απάντηση. Οι Six Feet Under hands down. Ενώ έχουν να καυχιούνται για τρομερούς δίσκους για σχεδόν μία δεκαετία, πιάνοντας και το “Bringer Of Blood” χαριστικά γιατί τους έχω αδυναμία, μετά άρχισε ο κατήφορος. Ακόμα περιμένω κάθε κυκλοφορία με ανυπομονησία ελπίζοντας σε comeback, αλλά μέχρι και το “Torment” ήταν απογοητευτικό για την κλάση τους.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Μπορώ να σκεφτώ διάφορους αλλά θα κρατήσω τη σκέψη μου κρυφή. Ίσως να ετοιμάσουμε και καμιά έκπληξη στην επόμενη κυκλοφορία.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο τον δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Καλή ερώτηση γιατί πραγματικά θα μπορούσα να διαλέξω το οτιδήποτε, όσο άσχετο κι αν είναι. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο κατά νου αυτή τη στιγμή αλλά μη σας κάνει εντύπωση αν ακούσετε τους Carnal Garden να διασκευάζουν ποπ. Χαχαχαχα!

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Με τεράστια ευχαρίστηση μπορώ να πω καλύτερα από ποτέ. Είναι νομίζω τα χρόνια στα οποία για πρώτη φορά δεν υστερούμε σε καμμία σκηνή. Από ακραίο death metal μέχρι stoner και post είμαστε πιστόλια! Τρομερές συνθέσεις, δυνατές παραγωγές και ακόμα πιο δυνατά live.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Κάποτε τύπωνες promo/demo, κάτι το οποίο κόστιζε λεφτά και είχε περιορισμένη διανομή. Πλέον μπορείς ο ίδιος να ανεβάζεις τη δουλειά σου, να τη διανέμεις δωρεάν και να μη σε περιορίζει τίποτα στο που μπορεί να φτάσει. Αν με ρωτάς για το παράνομο downloading, και πάλι δε με ενοχλεί τόσο. Όποιοι πραγματικά γουστάρουν θα το αγοράσουν. Και αυτοί είναι που πραγματικά θα το γουστάρουν και θα το λιώσουν. Αυτοί είναι και οι ακροατές στους οποίους απευθυνόμαστε.

Αυτό τον καιρό κυκλοφορεί το πρώτο σας full length album με τίτλο «Where They Are Silent» . Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Το “Where They Are Silent” δουλεύτηκε αρκετά γιατί από τη μία έγινε από εμάς με περιορισμένο εξοπλισμό, γνώσεις και εμπειρία, από την άλλη το κάναμε με τη ησυχία μας χωρίς καμμία πίεση χρόνου κλπ. Ο ήχος του συγκριτικά με το EP είναι αρκετά πιο ωμός και old school, αλλά συνθετικά νομίζω πως έχουμε εξελιχθεί. Τα κομμάτια έχουν περισσότερα μελωδικά περάσματα και το tempo έχει ανέβει λιγάκι χωρίς να χάνουμε την αίσθηση του groove. Νομίζω ο κόσμος θα το γουστάρει.

Πόσο καιρό διήρκεσε η διαδικασία δημιουργίας του και πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα;
Όπως είπα και νωρίτερα μας πήρε λίγο παραπάνω από όσο φανταζόμασταν. Φανταστείτε ότι ο Δημήτρης μπήκε αφού είχα ξεκινήσει να δουλεύω το mixing του δίσκου και με τα φυσικά πλέον τύμπανα η διαδικασία ξεκίνησε πάλι από την αρχή. Όλα βέβαια βοήθησαν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Τώρα, ως τελειομανής ποτέ δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Πολλές φορές με χαλάνε πράγματα στον ήχο, μέχρι και στα riffs. Πιο σωστά θεωρώ πως θα μπορούσα να τα κάνω καλύτερα. Όσον αφορά τη συνάρτηση μεταξύ budget/εξοπλισμού/εμπειρίας και αποτελέσματος θεωρώ πως κάναμε αρκετά καλή δουλειά. Αυτό βέβαια θα το κρίνει ο κόσμος και όχι εμείς.

Θα ακολουθήσει κάποιο video clip ή lyric video;
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για κάτι τέτοιο. Θα φανεί στην πορεία. Δουλεύουμε διάφορες ιδέες γενικά.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στο πλαίσιο της προώθησης του άλμπουμ;
Οι Carnal Garden είναι περισσότερο στουντιακό project. Από την μέρα που φτιάχτηκαν δεν υπήρχε τέτοιος σκοπός και αυτό δεν έχει αλλάξει. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε σχέδιο για full live band αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

Ευχαριστούμε πολύ.  Ο επίλογος δικός σας.
Εμείς ευχαριστούμε. Εσάς για το χρόνο σας και όσους αφιέρωσαν λίγο από τον δικό τους για να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη. Ελπίζουμε να γουστάρετε το “Where They Are Silent”! Cheers!



Carnal Garden are:

Kostas Analytis - Vocals
John "Weedow" Dafopoulos - Guitar, Bass
Dimitris Miglis - Drums


Links:




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: