About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

37 χρόνια απο τον θάνατο του Bon Scott! Ο "πατέρας του heavy metal" και "κινητήριος μοχλός" των Black Sabbath, Tony Iommi γίνεται σήμερα 69 ετών. Γενέθλια επίσης για τους Thomas Such (Sodom), Frank Watkins (Obituary, Gorgoroth), Burton C. Bell (Fear Factory), Todd La Torre, Andy Powell (Wishbone Ash) και Doug Aldrich.
Σαν Σήμερα: 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

37 χρόνια απο τον θάνατο του Bon Scott! Ο "πατέρας του heavy metal" και "κινητήριος μοχλός" των Black SabbathTony Iommi γίνεται σήμερα 69 ετών. Γενέθλια επίσης για τους Thomas Such (Sodom), Frank Watkins (Obituary, Gorgoroth), Burton C. Bell (Fear Factory), Todd La Torre, Andy Powell (Wishbone Ash) και Doug Aldrich

Ο Bruce Dickinson κυκλοφορεί το "Skunkworks" και οι Watain το "Sworn to the Dark".



19/02/1948


Tony Iommi


Γεννιέται στο Birmingham, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους κιθαρίστες και ιδρυτικό μέλος των Black Sabbath,  ο Tony Iommi (Anthony Frank Iommi).

Ο "πατέρας του heavy metal" και "κινητήριος μοχλός" των Black Sabbath,  το απόλυτο μουσικό είδωλο, για τους λάτρεις του είδους, αρχικά ήταν δεξιόχειρας  αλλά  αναγκάστηκε να παίζει με το αριστερό μετά το ατύχημα που είχε – όταν ακόμη δούλευε σε εργοστάσιο στο Birmingham-, που του στοίχισε δύο ακροδάχτυλα (του μεσαίου δαχτύλου και του παράμεσου του δεξιού του χεριού). Ο χαρακτηριστικός ήχος που δημιούργησε οφείλεται σε κάποιο βαθμό και σε αυτό.

Η πρώτη του μπάντα ήταν οι Pursuers. Στη συνέχεια εντάχθηκε στους The Rockin’ Chevrolets, στους The Birds και στους The Bees, ενώ στα τέλη του 1965 έγινε μέλος των The Rest οπου και γνώρισε τον ντράμερ Bill Ward.

Τον Ιανουάριο του 1968 εντάχθηκε στους Mythology με τον Ward να ακολουθεί, ένα μήνα αργότερα. Το συγκρότημα διαλύθηκε το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς και ο Iommi μαζί με τον Ward, τον παλιό του συμμαθητή Ozzy Osbourne, τους κιθαρίστες Geezer Butler και Jimmy Phillips, και τον σαξοφωνίστα Alan "Aker" Clarke σχημάτισαν τους The Polka Tulk Blues Band, όνομα εμπνευσμένο απο μια συσκευασία πούδρας. Το συγκρότημα μετονομάστηκε σε σε Polka Tulk και λίγο αργότερα, με την αποχώρηση των Phillips και Clarke, θα μείνει με τέσσερα μέλη.

Στα τέλη του 1968 δέχθηκε πρόταση να γίνει μέλος των Jethro Tull αντικαθιστώντας το Mick Abrahams, όμως ένα χρόνο αργότερα και έχοντας γράψει το "Nothing Is Easy", το οποίο συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ "Stand Up" (1969) θα αποχωρήσει απο την μπάντα για μα επιστρέψει στους Polka Tulk.

Οι Polka Tulk θα αλλάξουν το όνομά τους σε Earth και θα ξεκινήσουν πρόβες σε έντονους ρυθμούς. Επειδή όμως υπήρχε ένα άλλο συγκρότημα με το ίδιο όνομα, αποφάσισαν να ονομάσουν την μπάντα "Black Sabbath" απο την ομώνυμη ταινία τρόμου, του 1963, του Boris Karloff .

Ο Iommi είναι το μοναδικό σταθερό μέλος των Black Sabbath απο την δημιουργία τους εως και σήμερα. Το 2007 μια απο τις επιτυχημένες συνθέσεις της μπάντας, με τον Ronnie James Dio στα φωνητικά,  επανενώθηκε και με το όνομα Heaven and Hell κυκλοφόρησαν το ζωντανά ηχογραφημένο "Live from Radio City Music Hall" και δυο χρόνια αργότερα το "The Devil You Know" (2009).

Κυκλοφόρησε 3 προσωπικά album, τα "Iommi" (2000) "The 1996 DEP Sessions" (2004) και "Fused" (2005).  Το 2011 κυκλοφόρησε και την αυτοβιογραφία του με τίτλο "Iron Man: My Journey through Heaven and Hell with Black Sabbath"






19/02/1950


Andy Powell

Γεννιέται στην περιοχή Stepney του Ανατολικού Λονδίνου, ο κιθαρίστας, συνθέτης και συνιδρυτής των Wishbone AshAndy Powell (Andrew Powell).

Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα απο τα 11 και αργότερα αδυνατώντας να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει καινούργια κιθάρα έφτιαξε μόνο του μια κιθάρα τύπου Les Paul και άρχισε να παίζει σε τοπικές μπάντας όπως οι The Dekois και The Sugar Band.

Το 1969 ανταποκρίθηκε σε μια αγγελία που είχαν δημοσιεύσει σε εβδομαδιαία μουσική εφημερίδα οι Martin Turner και Steve Upton μέσω της οποίας αναζητούσαν κιθαρίστα. Οι Martin Turner και Steve Upton μη μπορώντας να αποφασίσουν ανάμεσα στον Powell και τον Ted Turner, αποφάσισαν να σχηματίσουν τους Wishbone Ash με δυο κιθαρίστες.

Σοφή κίνηση αφού οι δύο κιθαρίστες αναγνωρίστηκαν ως 'Οι δύο απο τους δέκα σημαντικότερους κιθαρίστες στην ιστορία του rock' απο το περιοδικό Traffic το 1989.

 Εκτός απο τους Wishbone Ash ο Powell έχει συνεργαστεί με George Harrison, Ringo Starr, Kashif, Cilla Black, Stewart Copeland, Renaissance κ.α.





19/02/1963


Thomas Such

Γεννιέται στο Gelsenkirchen της Γερμανίας ο μπασίστας, τραγουδιστής και συνιδρυτής των Sodom, Thomas Such.

Ο Such ο οποίος είναι γνωστός με το σκηνικό όνομα Tom Angelripper, είναι ο βασικός συνθέτης της μπάντας και έχει ηχογραφήσει μπάσο και φωνητικά σε όλες τις στούντιο κυκλοφορίες των Sodom απο το 1982 που σχημάτισε την μπάντα μαζί με τους Frank "Aggressor" Testegen και Rainer "Bloody Monster" Focke μέχρι και σήμερα.

Έχει επίσης μια μπάντα που έχει ονομάσει Onkel Tøm Angelripper με την οποία παίζει metal διασκευές σε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, παραδοσιακά τραγούδια κτλ και παράλληλα συμμετείχε στο project του κιθαρίστα των Sodom στις περιοδείες Alex KraftDesperados, που αργότερα διασπάστηκε και ονομάστηκε Dezperadoz, οπου όμως κατα καιρούς ο Such συμβάλλει με την συμμετοχή του, όπως επίσης συμβάλει και σε διάφορα άλλα sideprojects οπως στους Bassinvaders και Die Knappen.




19/02/1964



Doug Aldrich

Γεννιέται στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας ο κιθαρίστας Doug Aldrich.

Ο γνωστός για την συμμετοχή του στις μπάντες Whitesnake, Dio, Lion, Hurricane, House of Lords, και Bad Moon Rising κιθαρίστας, σχημάτισε το 1998 μαζί με τον Keith St. John τους Burning Rain.

Πρόσφατα (2016) αντικατέστησε τον Richard Fortus στους The Dead Daisies ο οποίος αποχώρησε για την επανένωση των Guns N' Roses.




19/02/1968


Frank Watkins

Γεννιέται ο μπασίστας Frank Watkins.

Ο γνωστός για την συμμετοχή του στους Obituary και αργότερα στους Gorgoroth μπασίστας, έπαιζε μουσική απο τα 12 του χρόνια.

Ξεκίνησε το 1985 με την συμμετοχή του στους Sacrosanct και ένα χρόνο αργότερα στους Bad Rep.

Το 1989 εντάχθηκε στους Obituary και συμμετείχε σεε όλες τις κυκλοφορίες της μπάντας εκτός απο το ντεμπούτου της "Slowly We Rot". Το 2007 εντάχθηκε στους Gorgoroth υιοθετώντας το σκηνικό όνομα Bøddel που στα Νορβηγικά σημαίνει 'Δήμιος' και συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του "Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt".

Την ίδια χρονιά ίδρυσε την εταιρία Back From the Dead Productions με σκοπό να καταρτίζει, να μανατζάρει και να συμβουλεύει μπάντες στο να έχουν μια θετική καριέρα στην μουσική βιομηχανία.

Ο Watkins έφυγε απο τη ζωή στις 18 Οκτωβρίου 2015 ύστερα απο άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 47 ετών.




19/02/1969


Burton C. Bell

Γεννιέται στο Houston τουTexas τραγουδιστής και συνιδρυτής των Fear Factory, Burton C. Bell (Burton Christopher Bell).

Η πρώτη του μπάντα ήταν οι Hate Face. Το 1989 μετά την διάλυση των Hate Face, ο συγκάτοικός του Dino Cazares τον γνώρισε στον ντράμερ Raymond Herrera. Στις 31 Οκτωβρίου 1990 οι Bell, Cazares, Herrera και Romero τζάμαραν για πρώτη φορά όλοι μαζί και σχηματίστηκαν οι Fear Factory.

Μέχρι την προσωρινή διάλυση της μπάντας το 2002, οι Fear Factory κυκλοφόρησαν τέσσερα στούντιο άλμπουμ. Δυο χρόνια αργότερα θα ακολουθήσει η επανένωση του συγκροτήματος με τον Christian Olde Wolbers να αναλαμβάνει καθήκοντα πλέον κιθαρίστα (απο μπάσο) και με τον Byron Stroud στο μπάσο. Κυκλοφόρησαν δυο άλμπουμ και ακολούθησε μια περίοδος αδράνειας της μπάντας μέχρι και το 2009.

Εκτός απο τους Fear Factory οπου ο Bell είναι το μοναδικό σταθερό μέλος, το 2002 σχημάτισε  μαζί με τον John Bechdel τους Ascension of the Watchers με τους οποίους κυκλοφόρησε το 2005 το ψηφιακό EP "Iconoclast" και το full length album "Numinosum" το 2008.




19/02/1974


Todd La Torre

Γεννιέται στο St. Petersburg της Florida των ΗΠΑ ο Todd La Torre.

Έμαθε να παίζει ντραμς σε πού μικρή ηλικία και στα 14 του ξεκίνησε να παίζει ως ντράμερ στην μπάντα του Γυμνασίου Seminole που ήταν μαθητής αλλά και σε άλλες τοπικές μπάντες. Λίγο αργότερα θα παίζει κιθάρα, μπάσο και θα τραγουδάει ηχογραφώντας δικά του κομμάτια.

Όταν τελείωσε το σχολείο, έπαιξε σε διάφορες hard rock και heavy metal μπάντες έχοντας καθήκοντα ντράμερ μέχρι τα 24 του χρόνια. Σε ηλικία 35 χρόνων άρχισε την καριέρα του ως τραγουδιστής, αρχικά στους Crimson Glory (2010–2013), το 2012 στους Rising West και την ίδια χρονιά στους Queensrÿche στους οποίους παραμένει μέχρι και σήμερα.  Το 2013 ο ίδιος δήλωσε οτι εξακολουθεί να αισθάνεται ως ένας ντράμερ που του αρέσει να τραγουδάει.




19/02/1980


Bon Scott

 Ο  Bon Scott (Ronald Belford Scott),  απεβίωσε σε ηλικία 33 ετών στο Λονδίνο από αναρρόφηση.

Μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ του Λονδίνου, ο Scott λιποθύμησε και ο φίλος του Alister Kinear τον άφησε να κοιμηθεί μέσα στο αυτοκίνητο του στην οδό 67 Overhill Road του ανατολικού Dulwich.

Τo επόμενο απόγευμα βρέθηκε αναίσθητος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King’s College όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτωνThe Spektors, The Valentines και Fraternity μέχρι το 1974 που εντάχθηκε στους AC/DC αντικαθιστώντας τον τραγουδιστή Dave Evans. Στους AC/DC παρέμεινε μέχρι και τον θάνατο του μένοντας στην ιστορία ως ένας απο τους σπουδαιότερους frontman όλων των εποχών.



19/02/1996


Bruce Dickinson - Skunkworks

Ο Bruce Dickinson κυκλοφορεί το "Skunkworks".

Αρχικά ο Dickinson το προόριζε ως ντεμπούτο άλμπουμ ενός ομώνυμου σχήματος που θα δημιουργούσε, ωστόσο η δισκογραφική εταιρία αρνήθηκε να το κυκλοφορήσει με οποιοδήποτε άλλο όνομα εκτός απο Bruce Dickinson.



19/02/2007


Watain - Sworn to the Dark

Οι Watain  κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Sworn to the Dark"



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: