About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

OCEAN MIND: "Underwater" review

Οι OCEAN MIND μας παρουσίασαν πρόσφατα το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "UNDERWATER". Γνωστοί πια σ' όλους μας για τον ιδιαίτερο ήχο τους και τις ξεχωριστές εμφανίσεις τους μας πιστοποιούν ακόμα μια φορά, ότι το να δημιουργήσουν μια νέα δισκογραφία είναι κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερα προσωπικός στόχος, αφού το αποτέλεσμα εξηγεί την σκληρή δουλειά που έδωσαν.
OCEAN MIND: "Underwater" review

Οι OCEAN MIND μας παρουσίασαν πρόσφατα το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "UNDERWATER".

Γνωστοί πια σ' όλους μας για τον ιδιαίτερο ήχο τους και τις ξεχωριστές εμφανίσεις τους, μας πιστοποιούν ακόμα μια φορά ότι το να δημιουργήσουν μια νέα δισκογραφία είναι κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερα προσωπικός στόχος, αφού το αποτέλεσμα εξηγεί την σκληρή δουλειά που έδωσαν.

Και λέω σκληρή δουλειά γιατί και σε σχέση και με τις προηγούμενες δισκογραφίες τους  παραδέχονται ότι ήθελαν το κάτι παραπάνω. Kαι το πιο σημαντικό, μιλάμε για διπλό cd και σχεδόν 2 ώρες μουσική.

Ήχος Progressive, hard rock, blues μας ξαφνιάζουν και μας τραβούν το ενδιαφέρον από το 1ο τραγούδι μέχρι και το τελευταίο.

Δεν είναι και εύκολη η μετάβαση και το ρίσκο για το UNDERWATER όταν στο προηγούμενο άλμπουμ συνεργάστηκαν με τον παραγωγό των TOOL και KORN, Lee Popa, και ίσως να δικαιολογεί και την αξιόλογη σκληρή  δουλειά τους στο νέο άλμπουμ, όπως ανάφερα πιο πάνω.

Διασκευή το House of The Rising Sun, που δεν μας θυμίζει σε καμία περίπτωση το αυθεντικό αλλά μας ξαφνιάζει που ένα Ελληνικό σχήμα τόλμησε, ή μάλλον ρίσκαρε, μια τέτοια κίνηση. Αξίζει να το ακούσετε και να πείτε τη γνώμη σας, είμαι σίγουρος ότι ο καθένας θα έχει μια διαφορετική άποψη.

Gypsy Son, ναι μας θυμίζει Deep Purple, αλλά μας αρέσει, και υπάρχει πολύ δυναμική  σ΄αυτό το τραγούδι. You ain't shinning  προσωπικά πιστεύω είναι σαν να βγήκε απο το πρώτο τους άλμπουμ μιας και είναι και από τα αγαπημένα μου από τότε, έχοντας στοιχεία από ήχο ψυχεδελικού rock 1970.

 Chained εδώ έχω να πω ότι τ΄άκουσα 3 φορές γιατί μου έκανε ένα κλικ . Αν θέλετε να αγαπήσετε μια νέα μπαλάντα επιλέξτε το Erased, ταξιδιάρικο  και θα σας καθηλώσει, θα σας θυμίσει κάτι απο Pink Floyd.

Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να γράψω, το σίγουρο είναι ότι αξίζει να προμηθευτείτε το cd έτσι και αλλιώς, και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Η ενορχήστρωση τους δικαιώνει και επιβεβαιώνει πόσο το δούλεψαν και πόση ποιότητα έβγαλαν. Με γοητεύει να βλέπω και ν' ακούω Ελληνικά σχήματα που δεν φοβούνται να ρισκάρουν και να παρουσιάσουν τις δικές τους επιρροές σωστά μελετημένες, και ταυτόχρονα να παρουσιάζουν και τον δικό τους ήχο σαν κάτι νέο και ξεχωριστό.

Δύο CD με ποικιλία στον ήχο με τραγούδια άλλα μικρά σε χρόνο αλλά σε μεγαλύτερης διάρκειας, με απίστευτους ρυθμούς κιθάρας ηλεκτρικής ή ακουστικής, με ήχους από pop, psychedelic, classic rock, hard rock, blues, και ναι ξεκινήστε ένα μουσικό ταξίδι μαζί τους γιατί αξίζει να κάνετε βουτιά κάτω από το νερό...με αυτό το εκπληκτικό άλμπουμ.


"Underwater" tracklist:


CD1:
01.The Man Who Couldn’t Be Touched By Time
02.Ether
03.Underwater
04.House Of The Rising Sun
05.Breakloose In The Summer
06.Mushroom Fever
07.You Ain’t Shining
08.Chained (Part 1 - Part 9)

CD2:
01.Third Eye Effect
02.Gypsy Son
03.Luz Control
04.Stripped
05.Someone Who Cares
06.Lonesome Traveller
07.Erased
08.Bowshot (Part 1 - Part 10)

Official links




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: