About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι SYNTELEIA στο bbr InQuiry

Οι SYNTELEIA στο bbr InQuiry: "Είναι πολύ εντυπωσιακό πως κανένα mainstream media δεν αντιλαμβάνεται (ή δεν θέλει να αντιληφθεί) ότι η ελληνική metal σκηνή είναι το μόνο σταθερά ανοδικό, ιδιαίτερα ποιοτικό, με πολυπληθές και συνεχώς αυξανόμενο κοινό, και απολύτως αναγνωρίσιμο προϊόν αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας."
Οι SYNTELEIA στο bbr InQuiry
"Είναι πολύ εντυπωσιακό πως κανένα mainstream media δεν αντιλαμβάνεται (ή δεν θέλει να αντιληφθεί) ότι η ελληνική metal σκηνή είναι το μόνο σταθερά ανοδικό, ιδιαίτερα ποιοτικό, με πολυπληθές και συνεχώς αυξανόμενο κοινό, και απολύτως αναγνωρίσιμο προϊόν αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας."

Οι Αθηναίοι black metallers Synteleia απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί!

Πως δημιουργήθηκαν οι Synteleia;
Οι Synteleia είναι το αποτέλεσμα προσπαθειών δύο πολύ πιστών fans της ελληνικής Black Metal σκηνής των αρχών 90s που, μετά από αρκετά χρόνια, ωρίμασαν οι συνθήκες για να εκφράσουμε την εκτίμηση και την προσήλωσή μας στον ιδιαίτερο αυτό ήχο. Drakon Hesperion (κιθάρα) και Nyctelios (φωνητικά), μετά από μερικά cover κομματιών της εποχής, το καλοκαίρι του 15 προχωρήσαμε στην δημιουργία νέων δικών μας συνθέσεων και, με την προσθήκη των Septis, Amdusias και Oort, καταλήξαμε στη σύσταση ολοκληρωμένης μπάντας.  

Πώς προέκυψε το όνομα;
Αν και η μουσική μας είναι σαφώς επηρεασμένη από ήχους του παρελθόντος,  το όνομα Synteleia εμπερικλείει τόσο την χαοτική κοσμική διάσταση της θεματολογίας που χρησιμοποιούμε όσο και την ανησυχία και τους φόβους για την σημερινή –τραγική–  γήινη πραγματικότητα. Πρόκειται για μια εσχατολογική προσέγγισή της, “υπό το άοκνο βλέμμα των Μεγάλων Παλαιών”. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Είμαστε σύγχρονοι της εποχής δημιουργίας της σκηνής, ως μαθητές τότε, και ως fans-followers μετέπειτα.  Η επιρροή των τότε συγκροτημάτων ήταν και είναι για εμάς καταλυτική καθώς το ειδικό βάρος και η ποιότητά τους αναγνωρίζεται και σήμερα, σε αυξανόμενο μάλιστα βαθμό. Οι Rotting Christ είναι πλέον μία μπάντα παγκόσμιας επιρροής, και το ίδιο ισχύει και για τους Varathron. Επίσης, σημαντικά στοιχεία έχουμε αντλήσει και από την ατμόσφαιρα που είχε ο πρώιμος ήχος των Horrified, Thou Art Lord και Necromantia.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Η μουσική μας ξεκινά από τις πρώιμες ρίζες της ελληνικής Black Metal σκηνής του τέλους 80s και των αρχών 90s. Στιχουργικά κινούμαστε στη μυθολογία Cthulhu του H.P. Lovecraft, με αρκετές προσωπικές δόσεις αφήγησης, άλλοτε ονειρικών, άλλοτε εφιαλτικών εσχατολογικών καταστάσεων. Oι εμπνεύσεις για να εκφράσουμε τα συναισθήματα απόγνωσης, εσωστρέφειας και απελπισίας που υπάρχουν στην μουσική μας, είναι στις μέρες μας άπειρες...

SYNTELEIA
Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Χωρίς περιστροφές, θα αναφερθούμε στην χρυσή εποχή των Rotting Christ, τότε που ότι έγραφαν ήταν αριστούργημα. Χαρακτηριστικό το Visions of the Dead Lovers, κατά τη γνώμη μας το καλύτερό τους, που αντιπροσωπεύει πλήρως την εποχή με την απαράμιλλη ατμόσφαιρα και το μοναδικό συναίσθημα. Δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα τέτοιο κομμάτι, θα μπορούσαμε όμως να γράψουμε άπειρα για αυτό.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται από τα ακουστικά σας; 
Παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της ελληνικής σκηνής σε όλα τα είδη, όχι μόνο Black. Ithaqua και Ceades Cruenta, Soulskinner είναι μερικά από τα συγκροτήματα που εξερευνούμε τον τελευταίο καιρό. Επίσης, με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την νέα κυκλοφορία των Aherusia αλλά και των Deviser, που ηχογραφούν αυτό το διάστημα, ενώ μας χαροποιεί ιδιαίτερα το δυναμικό comeback των Acid Death. Εξαιρετικά, τέλος, τα κομμάτια από το νέο split Funeral Storm/Celestial Rite.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Απογοήτευση μόνο ως προς το γεγονός ότι δεν συνέχισαν την παρουσία τους στην δισκογραφία και τις συνθέσεις κάποιες παλιές μπάντες όπως Horrified, Tatir και Fiendish Nymph. Στο διεθνές σκηνικό, απογοητευόμαστε όταν μεγάλες μπάντες διαλύονται ή χάνουν ιστορικά μέλη τους, π.χ. οι Sepultura δεν ήταν ποτέ ίδιοι μετά την αποχώρηση των αδερφών Cavalera, ενώ παρακολουθούμε με λύπη το split-up των Morbid Angel αυτό τον καιρό. 

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλες τις μπάντες της σκηνής είτε για κάποιο live, είτε για guest, είτε για split. Εξερευνούμε επίσης και την πιθανότητα συνεργασίας με λυρικό καλλιτέχνη για πέρασμα σε ένα από τα κομμάτια μας.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Η ελληνική μουσική ιστορία (δημοτική, παραδοσιακή) βρίθει τόσο από λυρικά όσο και από μεγαλοπρεπή /πομπώδη ακούσματα. Σίγουρα θα μας ενδιέφερε να προσαρμόσουμε τέτοια στοιχεία στην μουσική μας. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να ασχοληθούμε κάποια στιγμή με μία διασκευή από ένα ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι αλλά δεν είναι της στιγμής. 

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Είναι πολύ εντυπωσιακό πως κανένα mainstream media δεν αντιλαμβάνεται (ή δεν θέλει να αντιληφθεί) ότι η ελληνική metal σκηνή είναι το μόνο σταθερά ανοδικό, ιδιαίτερα ποιοτικό, με πολυπληθές και συνεχώς αυξανόμενο κοινό, και απολύτως αναγνωρίσιμο προϊόν αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας. Προφανώς και η σκηνή είναι στο καλύτερό της επίπεδο, με εξαιρετικές μπάντες και εκπληκτικούς μουσικούς. 

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Εμείς οι μεταλλάδες ανέκαθεν ήμασταν λάτρεις του έντυπου-χειροπιαστού, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Η σκηνή που ακολουθούμε καθιερώθηκε με το ταχυδρομείο, ούτε καν με το τηλέφωνο. Η σημερινή πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική αλλά θεωρούμε ότι προσαρμόζονται όλοι: Κοινό, εταιρίες κ.λπ.

Synteleia - Astral Blasphemies
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας demo «Astral Blasphemies» Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
To demo ηχογραφήθηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια rehearsal και αυτό συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί πιο ρεαλιστικό feeling στην όλη προσπάθεια (παρά τα όποια λάθη). Αποτελείται από 4 εντελώς νέες συνθέσεις που, ενώ αναπαράγουν πιστά την ατμόσφαιρα της εποχής, ενέχουν και πρωτότυπα στοιχεία. Το riffing είναι κλασικό και εναλλάσσεται συνεχώς η ταχύτητά του, τα solos σχετικά μικρά, δεν υπάρχουν εισαγωγές και δίνουμε μεγάλη έμφαση στην έκφραση και το συναίσθημα. 

Σε δημιουργικό/στιχουργικό επίπεδο, η κεντρική ιδέα είναι ότι ο άνθρωπος είναι απελπιστικά μικρός και ζει ευτυχισμένος στην άγνοιά του, απέναντι στο Κοσμικό Κακό που καραδοκεί ξεχασμένο σε άλλες, αστρικές διαστάσεις -εξου και ο τίτλος “Astral Blasphemies”- και αναμένει την επίκλησή Του για να επανακυριαρχήσει στο αντιληπτό από τους ανθρώπους σύμπαν. 

Να περιμένουμε full-length κυκλοφορία εντός του 2017;
Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις πρόβες για τα νέα κομμάτια ενώ υπάρχουν και άλλα σε πιο αρχικό στάδιο. Πιστεύουμε στα μέσα του 2017 να μπούμε στο studio για τις ηχογραφήσεις και την επεξεργασία. 

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδια σας;
Στις 21/1 συμμετέχουμε στο τριήμερο festival “Extreme Assault vol.2”  που γίνεται στο Modu με παρουσία νέων σχημάτων (όπως εμείς) αλλά και καθιερωμένων συγκροτημάτων όπως οι Soulskinner, Verdict Denied κ.λπ. Επίσης, τους επόμενους μήνες σχεδιάζονται πολλά live στην επαρχία, όπου υπάρχει πολύ φανατικό κοινό της σκηνής, και θα θέλαμε πολύ να συμμετέχουμε.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη.  Ο επίλογος δικός σας.
Γουστάρουμε πολύ για το κύμα που έχει δημιουργηθεί με νέες μπάντες στο χώρο και την συνεχή τους παρουσία σε festival στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στηρίζουμε τη σκηνή και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στο πνεύμα που δημιούργησαν –και ακόμα δημιουργούν– τα ιερά τέρατα του χώρου.   


Synteleia are:

Nyctelios - Vocals
Drakon Hesperion - Guitars
Septis - Bass
Amdusias - Guitars/Keys
Oort - Drums
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: