About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν σήμερα φεύγει απο την ζωή ο Midnight

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο τον θάνατο του Midnight, την φωνή των τριών πρώτων άλμπουμ των Crimson Glory.
Σαν σήμερα φεύγει απο την ζωή ο Midnight

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο τον θάνατο του Midnight, την φωνή των τριών πρώτων άλμπουμ των Crimson Glory.

Ο Midnight, κατά κόσμον John Patrick Jr. McDonald, γεννήθηκε στο St. Petersburg της Florida των ΗΠΑ στις 29 Απριλίου 1962.


Crismon Glory
Το 1982 συναντιέται τυχαία με τον παλιό του συμμαθητή, Jeff Lords και εντάσσεται στους Pierced Arrow, οι οποίοι άλλαξαν το όνομα τους σε Beowulf και λίγο αργότερα σε Crimson GloryΤο πρώτο τους άλμπουμ "Crimson Glory" κυκλοφόρησε το 1986, για να ακολουθήσουν τα "Transcendence" (1988) και "Strange and Beautiful" (1991), δίσκοι που καθιέρωσαν το συγκρότημα ως ένα από τα σπουδαιότερα της progressive / power metal σκηνής, με την φωνή του Midnight να προκαλεί μέχρι και σήμερα ανατριχίλα. 

Μετά την κυκλοφορία του 3ου album της μπάντας ("Strange and Beautiful" - 1991), ο Midnight θα αποχωρήσει απο το συγκρότημα και μερικούς μήνες αργότερα οι Crimson Glory θα διαλυθούν. Ο Midnight  κατά τη δεκαετία του '90, έμεινε έξω από τα μουσικά δρώμενα για επτά χρόνια. Ένας απο τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό ήταν και η γέννηση των κορών του, αφού όπως ο ίδιος είχε δηλώσει ήθελε να περάσει χρόνο μαζί τους.


Midnight
Τα τέλη της δεκαετίας θα τον βρουν να ηχογραφεί για μήνες ένα άλμπουμ αποτελούμενο απο έξι τραγούδια, η αρχική κασέτα του οποίου χάθηκε δυστυχώς όταν μετακόμισε απο την Florida στο Texas. Για να ανακάμψει απο αυτό το τεράστιο πλήγμα, συνεργάστηκε με την ελληνική εταιρία Black Lotus Records το 2000 για την κυκλοφορία ενός χαμηλού προϋπολογισμού EP με τίτλο"Songs from the Attic", το οποίο επανακυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα (2001) υπό τον τίτλο "M" με την συμμετοχή του Bobby Kovacs στις κιθάρες και παραγωγή του Tim Fredenburg. Μία σπάνια πλέον κυκλοφορία αφού τυπώθηκαν μόλις 500 αντίτυπα τα οποία διανεμήθηκαν μέσω του προσωπικού του διαδικτυακού φόρουμ.

To 2002 θα συνεργαστεί με τους Genius: A Rock Opera ως guest για την κυκλοφορία του "Episode 1: A Human into Dreams' World" με το ψευδώνυμο 'Maindream'.

Το 2005 βρίσκει τον Midnight να κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ "Sakada" 
και να κάνει μια μίνι Ευρωπαϊκή περιοδεία η οποία αποτελούταν και απο ακουστικές εμφανίσεις. Την ίδια χρονιά οι Crimson Glory ανακοίνωσαν την επανένωσή τους με την αρχική τους σύνθεση, μέλος της οποίας ήταν και ο Midnight ο οποίος θα ενταχθεί ξανά στην μπάντα, και θα ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις του "Metatron, Lucifer and the Divine Chaos" (που αργότερα ονομάστηκε Divine Chaos), ενώ παράλληλα θα κάνουν περιοδεία, σταθμός της οποίας ήταν και η Ελλάδα. 


Το 2007 θα ζητηθεί στον Midnight να αποχωρήσει απο τους Crimson Glory λόγω προβλημάτων στην συμπεριφορά του.

Midnight
Λίγο μετά την απόλυσή του, ο Midnight θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Matt LaPorte και Lee Harrison (Monstrosity, Terrorizer) και ηχογράφησαν μαζί, παράλληλα με το νέο περιορισμένης κυκλοφορίας (100 κόπιες μόνο) προσωπικό album του Midnight,  "All Souls Midnight", υλικό για 20 κομμάτια διασκευών με τίτλο"Covers", ένα 3-CD σετ 36 κομματιών με τίτλο "M2 - Descending Into Madness" και ένα DVD με 24 κλιπάκια απο τις τελευταίες ηχογραφήσεις με τίτλο "A Strange Tea Party". Όλα αυτά παραμένουν μέχρι και σήμερα ακυκλοφόρηταΆλλοι μουσικοί που συμμετείχαν σε αυτές τις ηχογραφήσεις ήταν οι Phil Anderson, John Zahner, Chris Tripp,  Ronnie Dee και Jerry Outlaw.

Το 2008 θα συνεργαστεί με τον Jon Oliva (Savatage) για την επανακυκλοφορία του "Painted Skies".

Στις 08 Ιουλίου 2009, ο Midnight σε ηλικία 47 ετών θα αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του St. Petersburg της Florida από ανεύρυσμα στο στομάχι. Στο πλευρό του την ύστατη αυτή ώρα βρισκόταν η μητέρα του, μια απο τις κόρες του και ένας απο τους δυο αδελφούς του.





"Lv" for bbr
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: