About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι STRAIN OF CHAOS στο bbr InQuiry

Μέσα στον απόλυτο "βυθό" που ο καθένας μπορεί να βιώσει, ακόμα κι όταν όλα φαίνονται σκοτεινά και μάταια, τίποτα δεν έχει τελειώσει όσο είμαστε ζωντανοί. | Ο τραγουδιστής και συνιδρυτής των Αθηναίων Symphonic/Gothic Metallers Strain Of Chaos, Στέφανος Αφουξενίδης, απαντά στην καθιερωμένη μας ανάκριση. Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και μάθετε τα πάντα για την ελληνική μπάντα.
Οι STRAIN OF CHAOS στο bbr InQuiry
"Μέσα στον απόλυτο "βυθό" που ο καθένας μπορεί να βιώσει, ακόμα κι όταν όλα φαίνονται σκοτεινά και μάταια, τίποτα δεν έχει τελειώσει όσο είμαστε ζωντανοί."

Ο τραγουδιστής και συνιδρυτής των Αθηναίων Symphonic/Gothic Metallers Strain Of Chaos, Στέφανος Αφουξενίδης, απαντά στην καθιερωμένη μας ανάκριση. Διαβάστε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη και μάθετε τα πάντα για την ελληνική μπάντα.



Πως δημιουργήθηκαν οι Strain Of Chaos;
Οι Strain Of Chaos ιδρύθηκαν τα τέλη του 2007 ως μια αρχική ιδέα των Στέφανου Αφουξενίδη και Δημήτρη Σγαρδέλη, ωστόσο είναι ενεργοί από τα τέλη περίπου του 2012. Αρχικά, το σχήμα είχε διαφορετικές βλέψεις σε ό,τι αφορά τον ήχο, ενώ αργότερα μετουσιώθηκε σε πιο ατμοσφαιρικό και συμφωνικό metal. Η μπάντα έχει αλλάξει αρκετές φορές μέλη μέσα στην διάρκεια δράσης της, ενώ την παρούσα σύνθεση αποτελούν οι: Στέφανος Αφουξενίδης (Φωνητικά), Εύα Μίχου (Φωνητικά),  Δημήτρης Σγαρδέλης (Πλήκτρα), Παντελής Αγγελίδης (Lead Κιθάρα), Μίνος Φυλακτός (Rhythm Κιθάρα), Κωνσταντίνος Μπίτος (Μπάσο), Ευγένιος Μπονταρένκο (Ντραμς).

Πως προέκυψε το όνομα;
To "Strain Of Chaos" ήταν μια ονομασία η οποία δεν προέκυψε παρά πριν τα μέσα του 2009. Πριν απ' αυτό υπήρξαν διάφορα άτυπα labels για το σχήμα, χωρίς ιδιαίτερη σημασία αναφοράς. Στην ουσία αυτό που αντικατοπτρίζει το σημερινό όνομά μας, είναι ένα μήνυμα, με βαθύτερες κοινωνικές αλλά και συναισθηματικές εκφάνσεις, το οποίο θα μπορούσε να συνοψιστεί σε μία φράση: "Μέσα σε οτιδήποτε σκοτεινό και χαώδες, πάντα μπορεί να υπάρξει κάτι αρμονικό και όμορφο".

Strain Of Chaos
Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Σημαντικότερη επιρροή πολλών εκ των μελών της μπάντας, υπήρξαν, όπως σχεδόν σε κάθε symphonic μπάντα, οι Nightwish. Άλλες επιρροές που μπορεί κανείς να ακούσει μέσα στα κομμάτια μας είναι σίγουρα οι Sonata Arctica, οι Epica, οι Moonspell, ακόμα και ψήγματα των Dream Theater. Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος έχει έρθει σε live μας και μας έχει πει "Η μουσική σας μας θυμίζει πολύ την τάδε μπάντα" (που πολλές φορές ούτε την είχαμε ακούσει ξανά!). Επειδή λοιπόν αν και το metal έχει εκατοντάδες υποείδη, τα περισσότερα είναι μεταξύ τους συγκοινωνούντα δοχεία, έτσι ο καθένας εκλαμβάνει διαφορετικά τόσο τα μηνύματα, όσο και τις επιρροές και τον ήχο μας, σύμφωνα με τις δικές του εμπειρίες και ακούσματα. Ίσως αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ σύνθεσης και ακρόασης είναι και η ομορφιά της μουσικής και της τέχνης εν γένει.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Αν και δεν αρέσκομαι προσωπικά στο να βάζω ετικέτες, η μουσική μας κυμαίνεται σε γενικά πλαίσια γύρω από το symphonic/gothic είδος με αρκετές επιρροές και από άλλα υποείδη. Όσον αφορά στους στίχους, τα κομμάτια που ετοιμάζουμε για τον πρώτο μας δίσκο, έχουν ως concept παραμυθικές ιστορίες, μέσα από τις ακραίες και σουρεαλιστικές σκηνές των οποίων όμως κρύβεται ένα ιδιαιτέρως
ρεαλιστικό και προσγειωμένο νόημα.  Η έμπνευση προέρχεται συνήθως από προσωπικά βιώματα, ψυχικές και συναισθηματικές αναταραχές και εμπόδια, ενώ δεν λείπουν οι φορές που τα παραπάνω συνδυάζονται και με κάποιο ερέθισμα από βιβλία, ταινίες  κλπ.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε  γράψει;
"Illumination Theory" - Dream Theater
"White Pearl, Black Oceans" - Sonata Arctica

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας;
Πολύ Dream Theater. Προσωπικά μιλώντας. Και αρκετή κλασσική μουσική επίσης!

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Ομολογώ πως κάποιους από εμάς δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα ο τελευταίος δίσκος των Nightwish με τίτλο "Endless Forms Most Beautiful". Ενδεχομένως να μην του δώσαμε και την απαραίτητη προσοχή. Εξαιρούμε κομμάτια όπως το "Τhe Greatest Show On Earth" που ίσως αφήνει ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερά τους έπη όλων των εποχών, και 2-3 ακόμα δυνατά κομμάτια. Φυσικά, ένας μέτριος δίσκος δεν σημαίνει ότι απογοητευτήκαμε πλήρως από μία μπάντα, η οποία παραμένει το διαχρονικό σημείο αναφοράς μας.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Θα ήθελα προσωπικά πολύ να βρεθώ μια μέρα στην ίδια σκηνή με τους Nightwish.

Strain Of Chaos
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η ελληνική σκηνή έχει πάρα πολύ καλές και δουλεμένες μπάντες. Αυτό που επί της ουσίας λείπει είναι η κρατική μέριμνα. Πραγματικά, έχει κανείς την αίσθηση ορισμένες φορές ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα που "πουλάει" κατ' αυτό τον τρόπο το επιστημονικό και καλλιτεχνικό της έμψυχο δυναμικό. Ελάχιστη προσοχή και μηδενική χρηματοδότηση για το οτιδήποτε είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που έχουμε συναντήσει, με συνέπεια να έχουμε δει εξαιρετικές μπάντες, με τις οποίες είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε, να θάβονται κάτω από την underground σκηνή για πολλά χρόνια. Αυτοί οι οποίοι κατ' εμέ κρατούν αυτή τη στιγμή τα ηνία της ελληνικής metal σκηνής  και την προβάλλουν όπως της αρμόζει στο εξωτερικό είναι οι Rotting Christ.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Μέχρι ενός σημείου, ναι! Τα πρώτα 1-2 single που βγάζει κάθε μπάντα θα έπρεπε να είναι ελεύθερα για downloading, ώστε να μπορεί ο ακροατής να κρίνει αν αυτό που ακούει είναι ικανοποιητικό. Από εκεί και έπειτα όμως, όταν μια μπάντα βγάζει έναν πρώτο δίσκο, θα έπρεπε όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά και έχουν την οικονομική ευρωστία, παρά τους δύσκολους καιρούς, να κάνουν τον κόπο να αγοράσουν τον δίσκο. Οι μπάντες που δεν απαρτίζονται ή υποστηρίζονται από πλούσιους χορηγούς, συνήθως έχουν βρεθεί σε σημείο πολύ παραπάνω από τις οικονομικές δυνατότητές τους για την ηχογράφηση και έκδοση ενός album. Αν δεν βοηθηθούν ή τουλάχιστον αν δεν καλύψουν αυτή την επένδυση, σίγουρα δεν θα ξαναβγάλουν δίσκο. Αν όμως εμείς, ως ακροατές επιβραβεύσουμε μια αξιόλογη προσπάθεια, και αντί του download επιλέξουμε την αγορά, το κέρδος θα είναι αμοιβαίο: και θα έχουμε στα χέρια μας κάτι πιο ποιοτικό και αυθεντικό, και θα έχουμε εμμέσως συμβάλει στην ανέγερση μιας ολόκληρης σκηνής νέων καλλιτεχνών.

Μέχρι στιγμής έχετε κυκλοφορήσει το single «Astral Nightmare». Σε τι στάδιο βρίσκεται η μπάντα αυτή την στιγμή; Να περιμένουμε σύντομα κάποιο νέο υλικό;
Το «Astral Nightmare» δεν είναι παρά ένα εισαγωγικό κομμάτι (για την ακρίβεια το no.2) του επερχόμενου μας δίσκου που θα τιτλοφορείται ως "A Winter's Dreamworld". Τα recording sessions για το album έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ενταθούν κατά τη θερινή περίοδο, όμως η έκδοσή του μπορεί να αργήσει αρκετά καθότι θέλουμε να είναι κάτι επίσημο. Το concept του album αυτού θα είναι κάποιες ξεχωριστές ιστορίες, οι οποίες αποτελούν όνειρα ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση για έναν ολόκληρο χειμώνα. Μέσα από αυτά τα σκοτεινά και ορισμένες φορές φρικαλέα όνειρα ― ή μάλλον εφιάλτες ― τόσο ο πρωταγωνιστής, όσο και ο ακροατής, ο οποίος ενδόμυχα μπαίνει στην θέση του πρώτου, βομβαρδίζεται με μηνύματα και καλείται να επανεκτιμήσει το βαθύτερο νόημα της ζωής. Θα τα καταφέρει όμως ο πρωταγωνιστής να το πράξει, ώστε να ξυπνήσει απ' αυτόν τον λήθαργο και τελικά να ταξιδέψει "πέρα απ' τον φόβο του"; Το αφήνουμε στην δική σας ακρόαση.


Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Ίσως στο An Club το 2015 στα πλαίσια του "Battle Of The Bands". Πολύς κόσμος, φοβερή ατμόσφαιρα, ιστορικός χώρος και τεράστια σκηνή. Μερικά πολύ ωραία live έχουμε κάνει επίσης και στο ιδιαίτερα αγαπητό σε εμάς Ghost House.


Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Βεβαίως. Δράττομαι  της ευκαιρίας να πω ότι σας προσκαλούμε όλους σε ένα δυνατό live στο Remedy Live Club (Ηράκλειο) την Κυριακή, 15 Μαΐου όπου παίζουμε μαζί με τους "The Hidden Heroes 66" και "Cloud9". Εκεί θα παρουσιάσουμε αρκετά από τα κομμάτια που πρόκειται να ακούσετε στον επερχόμενο δίσκο. Μην το χάσετε!

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας
Θα θέλαμε να κλείσουμε με το μήνυμα που επιδιώκουμε να περάσουμε μέσα από το επερχόμενο μας album, και γενικά μέσα από την ύπαρξή μας ως μουσική οντότητα.
Μέσα στον απόλυτο "βυθό" που ο καθένας μπορεί να βιώσει, ακόμα κι όταν όλα φαίνονται σκοτεινά και μάταια, τίποτα δεν έχει τελειώσει όσο είμαστε ζωντανοί. Ξεπεράστε τα τείχη, βρείτε το προσωπικό σας ξέφωτο και φέρτε τον «ονειρόκοσμο» σας στην πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε πολύ για αυτή την συνέντευξη.


STRAIN OF CHAOS - "Astral Nightmare"

Strain Of Chaos lineup:

Στέφανος Αφουξενίδης (Φωνητικά), 
Εύα Μίχου (Φωνητικά),  
Δημήτρης Σγαρδέλης (Πλήκτρα), 
Παντελής Αγγελίδης (Lead Κιθάρα), 
Μίνος Φυλακτός (Rhythm Κιθάρα), 
Κωνσταντίνος Μπίτος (Μπάσο), 
Ευγένιος Μπονταρένκο (Ντραμς)


web:


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: