About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 6 Φεβρουαρίου

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν απο τον θάνατο του Gary Moore. Γεννιέται ο Bob Marley, ο άνθρωπος που θα κάνει την reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Γενέθλια επίσης για τον Axl Rose. Την τελευταία τους πνοή αφήνουν οι Falco και Carl Wilson (The Beach Boys). Ο John Lennon κυκλοφορεί το Instant Karma
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 6 Φεβρουαρίυ
Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν απο τον θάνατο του Gary Moore
Γεννιέται ο Bob Marley, ο άνθρωπος που θα κάνει την reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Γενέθλια επίσης για τον Axl Rose. Την τελευταία τους πνοή αφήνουν οι Falco και Carl Wilson (The Beach Boys). Ο John Lennon κυκλοφορεί το Instant Karma 


06/02/1945



Bob Marley

Γεννιέται στο Saint Ann Parish της Τζαμάικα ο άνθρωπος που έκανε την reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και ακτιβιστής Bob Marley (Robert Nesta Marley).

Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974 και μετά τη διάλυση τους, ακολούθησε σόλο καριέρα, ως Bob Marley  & The Wailers, η οποία κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Exodus" το 1977, που δημιούργησε την παγκόσμια φήμη του. 

Τον Ιούλιο του 1977, διαγνώστηκε κακόηθες μελάνωμα στα πόδια του για το οποίο πίστευε ο ίδιος ότι ήταν τραύμα από το ποδόσφαιρο. Αρνήθηκε τον ακρωτηριασμό, αναφέροντας ότι η επέμβαση θα επηρέαζε τον χορό του αλλά και επειδή σύμφωνα με την πίστη των Ρασταφαριανών το σώμα πρέπει να είναι "ολόκληρο". Απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών απο μετάσταση του μελανώματος σε πνεύμονες και εγκέφαλο.

Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε.  το "Μετάλλιο Ειρήνης του Τρίτου Κόσμου".

Η μεταθανάτια συλλογή του "Legend" (1984) πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην ιστορία της reggae μουσικής (περισσότερα από 12.000.000) .

Το όνομα του γράφτηκε το 1994 στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για τη συνολική του προσφορά στη μουσική.




06/02/1962



Axl Rose

Γεννήθηκε στο Lafayette της Indiana, ο τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος των Guns N’ Roses, Axl Rose (William Bruce Rose, Jr.)

Στην πρώιμη καριέρα του συμμετείχε στους Rapid Fire, L.A. Guns και Hollywood Rose, ώσπου τον Μάρτιο του 1985 μαζί με τον κιθαρίστα  Tracii Guns, ο οποίος αργότερα αποχώρησε και αντικαταστάθηκε απο τον Slash,  σχημάτισε τους Guns N' Roses.

Τις χρονιές 1996 και 1997, οι Slash, Matt Sorum, Duff McKagan αποχωρούν και η μπάντα έμεινε με τους Dizzy Reed και Axl Rose για να επιστρέψουν πρόσφατα και οι Guns N’ Roses με το κλασσικό τους πλέον lineup θα εμφανιστούν τον ερχόμενο Απρίλιο στο T-Mobile Arena.




06/02/1970



John Lennon - Instant Karma

Ο John Lennon κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το τραγούδι "Instant Karma". Το κομμάτι γράφτηκε και κυκλοφόρησε μέσα σε 10 ημέρες και μαζί με τα "Imagine" και "Give Peace a Chance", γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.



06/02/1998



Carl Wilson

Απεβίωσε απο καρκίνο στον πνεύμονα, ο τραγουδιστής, κιθαρίστας, συνθέτης και ιδρυτικός μέλος των The Beach Boys, Carl Wilson (Carl Dean Wilson).

Ο Wilson ήταν μέλος στους Beach Boys απο την ίδρυσή τους το 1961 μέχρι τις αρχές του ’80, που κυκλοφόρησε δυο σόλο album. Το 1988 εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.



06/02/1998




Falco (Johann Hans Hölzel)

O Αυστριακός μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής Falco (Johann Hans Hölzel) λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση των 41ων γενεθλίων του (19 Φεβρουαρίου), υπέκυψε στα τραύματά του που προκλήθηκαν όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με λεωφορείο μεταξύ του Villa Montellano και  Πουέρτο Πλάτα στον Άγιο Δομίνικο που παραθέριζε.

Γεννήθηκε στη Βιέννη, όπου και σπούδασε μουσική στο Ωδείο της πόλης. Πριν τη διεθνή του καριέρα, ήταν μπασίστας στο hard rock συγκρότημα Drahdiwaberl. Ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που προσπάθησαν να ενσωματώσουν τη ραπ μουσική στην ευρωπαϊκή ροκ και ποπ. Το σε ρυθμό ραπ τραγούδι του "Rock Me Amadeus" (εμπνευσμένο από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Amadeus) από το album του "Falco 3", έγινε κορυφαία διεθνής επιτυχία το 1986.

Έχει πουλήσει συνολικά  20 εκατομμύρια άλμπουμ και 15 εκατομμύρια singles, που αυτό τον κάνει τον καλύτερο σε πωλήσεις Αυστριακό τραγουδιστή όλων των εποχών.




06/02/2011



Gary Moore

Απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών στον ύπνο του, από καρδιακή προσβολή, κατά την διάρκεια διακοπών του στην Εστεπόνα της νότιας Ισπανίας,  ο μεγάλος μουσικός, τραγουδιστής, συνθέτης και κιθαρίστας Gary Moore (Robert William Gary Moore)

Γεννήθηκε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας στις 4 Απριλίου 1952.  Σε ηλικία δεκαέξι ετών άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική σαν μέλος του συγκροτήματος Skid Row. Το 1974 ενσωματώθηκε στους Thin Lizzy αλλά αποχώρησε μετά από λίγους μήνες για να επιστρέψει το 1977 για δύο ακόμη χρόνια.

Από το 1973 ακολουθούσε παράλληλα και επιτυχημένη σόλο καριέρα,  οπου μοιράζεται τη σκηνή με μπλουζ και ροκ μουσικούς, όπως ο BB King, Albert King, Colosseum II, George Harrison, Greg Lake, κ.α.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: