About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 15 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα πριν απο 18 χρόνια φεύγει ο Junior Wells. Γενέθλια σήμερα για την φωνή των Venom, Conrad Lant ή αλλιώς ... 'Cronos', τον Ronnie Van Zant των Lynyrd Skynyrd και τον κιθαρίστα των Tool, Adam Jones. Κυκλοφορίες επίσης απο Bolt Thrower, Edguy, Accept και Who.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 15 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα πριν απο 18 χρόνια φεύγει ο Junior Wells.
Γενέθλια σήμερα για την φωνή των Venom,  Conrad Lant ή αλλιώς ... 'Cronos',
τον Ronnie Van Zant των Lynyrd Skynyrd και τον κιθαρίστα των Tool, Adam Jones.
Κυκλοφορίες επίσης απο Bolt Thrower, Edguy, Accept  και Who.



15/01/1948



Ronnie Van Zant

Γεννιέται στο Jacksonville της Φλώριντα των ΗΠΑ ο τραγουδιστής, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος των Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant (Ronald Wayne Van Zant).

Ο  Ronnie Van Zant είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του τραγουδιστή και ιδρυτή των 38 Special, Donnie Van Zant και του τωρινού τραγουδιστή των Lynyrd Skynyrd, Johnny Van Zant.

Πριν ασχοληθεί με την μουσική φιλοδοξούσε να γίνει μποξέρ και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπέιζμπολ. Του είχε περάσει απο το μυαλό να γίνει και οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτων, μέχρι που το καλοκαίρι του 1964 μαζί με τους συμμαθητές και φίλους του  Gary Robert Rossington, Allen Collins, Larry Junstrom και Bob Burns, σχημάτισαν την μπάντα The Noble Five, την οποία στη συνέχεια μετονόμασαν σε The One Percent πριν πάρει το τελικό όνομα Lynyrd Skynyrd

Το τελικό όνομα της μπάντας το εμπνεύστηκαν απο τον καθηγητή γυμναστικής που είχαν  Leonard Skinner, ο οποίος αποδοκίμαζε συνεχώς τους μαθητές (αγόρια) με μακριά μαλλιά.

Ο Ronnie Van Zant συμπεριλαμβάνεται στους νεκρούς του αεροπορικού δυστυχήματος της 20ης Οκτωβρίου 1977,  κατα την μεταφορά της μπάντας στην Λουιζιάνα για μια εμφάνισή τους. Εκτός απο τον Ronnie Van Zant, στο δυστύχημα σκοτώθηκαν επίσης τα μέλη της μπάντας Steve Gaines, Cassie Gaines, ο assistant road manager Dean Kilpatrick, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας επέζησαν αν και όλα τους τραυματισμένα σοβαρά.



15/01/1962



Conrad Lant (Cronos)

Γεννιέται στο Λονδίνο ο μπασίστας και τραγουδιστής Conrad Lant (Conrad Thomas Lant) γνωστός σε όλους ως "Cronos". 

Ο Cronos είναι θείος της Δούκισσας της Αγγλίας, Kate Middleton και συγκεκριμένα αδερφός της μητέρας της.

Η πρώτη του συμμετοχή σε συγκρότημα ήταν σε αυτό του σχολείου του, ενώ το 1978, εντάχθηκε σαν κιθαρίστας στους Guillotine.  Το 1979 γνώρισε τον Mantas (Jeffrey Dunn), ο οποίος εκείνη την περίοδο σχημάτιζε τους Venom και μετά απο συζήτηση που είχαν ανακάλυψαν οτι έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Έτσι ο Mantas του πρότεινε να γίνει κιθαρίστας της μπάντας.

Το 1980 και μία εβδομάδα πρίν απο μια εμφάνιση των Venom, ο μπασίστας τους αποχώρησε και έτσι συμφώνησαν να παίξει ο Cronos μπάσο προκειμένου να μπορέσει να γίνει η συναυλία, αφού δεν προλάβαιναν να προσλάβουν νέο μπασίστα.  Παρέμεινε μπασίστας σε όλη την πορεία του συγκροτήματος, και απο το 1981 που αποχώρησε και ο τραγουδιστής Clive Archer, ο Cronos ανέλαβε χρέη και τραγουδιστή.

Το 1988 ο Cronos αποχώρησε απο τους Venom για να κάνει σόλο καριέρα, ενώ περιστασιακά συμμετείχε και σε άλλα συγκροτήματα (Cronos, Enthroned, Cradle of Filth, Warpath, Massacre και Necrodeath) και παράλληλα ξεκίνησε να αναλαμβάνει την παραγωγή album συγκροτημάτων.

Το 1995, ο Cronos επέστρεψε στους Venom και πλέον αποτελεί το μοναδικό εναπομείναν ιδρυτικό μέλος της μπάντας.



15/01/1965




Adam Jones

Γεννιέται στο Park Ridge του Ιλινόις ο μουσικός, εικαστικός, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Tool,  Adam Jones (Adam Thomas Jones)

Στο γυμνάσιο, έπαιζε βιολί και μετά συνέχισε παίζοντας ακουστικό μπάσο σε μια ορχήστρα για τρία χρόνια. Εκτός από κλασσική μουσική, έπαιξε μπάσο στους Electric Sheep και την ίδια περίοδο ξεκίνησε να μαθαίνει μόνος του κιθάρα. Πήρε υποτροφία για ένα κολέγιο, αλλά προτίμησε να πάει στην Ακαδημία Hollywood Makeup προκειμένου να  σπουδάσει πάνω στον κινηματογράφο.

Είναι κιθαρίστας των Tool απο το 1990 που σχηματίστηκαν μέχρι και σήμερα. Ο Jones πέρα απο τις μουσικές του δραστηριότητες, ασχολείται με την σκηνοθεσία των video clip του συγκροτήματος, ενώ έχει δουλέψει και σε κάποιες ταινίες όπως "Jurassic Park", "Terminator 2: Judgment Day" κ.α.

Εκτός των Tool ο Jones μαζί με τον κιθαρίστα των Melvin, Buzz Osbourne, σχημάτισε τους Noiseland Arcade, οι οποίοι δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη κάποιο album.





15/01/1965



Who  - I Can't Explain

Οι Who κυκλοφορούν στην Αμερική το πρώτο τους single με τίτλο "I Can't Explain".

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε με Jimmy Page στην κιθάρα και The Ivy League στα δεύτερα φωνητικά. B-side του single είναι το "Bald Headed Woman" .




15/01/1996


Accept - Predator

Κυκλοφορεί το ενδέκατο album των Accept  με τίτλο "Predator"
Πρόκειται για τον τελευταίο δίσκο των Accept πριν την παύση τους το 1997, και για την τελευταία στούντιο ηχογράφηση του συγκροτήματος με τον Udo Dirkschneider στα φωνητικά.


15/01/1998



Junior Wells

Ο Αμερικανός blues τραγουδιστής και μουσικός Junior Wells (Amos Wells Blakemore Jr.) απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών στο Σικάγο του Ιλινόις από καρκίνο.

Εμφανίστηκε στην ταινία "Blues Brothers 2000", και είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Buddy Guy, Bonnie Raitt, The Rolling Stones και Van Morrison.

Ο Junior Wells έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον 40 δίσκους και έχει υπάρξει τεράστια επιρροή στην blues και rock μουσική.




15/01/1998




Οι Edguy κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο album τους με τίτλο " Vain Glory Opera"

Την μίξη του album είχε αναλάβει ο Timo Tolkki των Stratovarius,  ο οποίος παίζει κιθάρα στο κομμάτι "Out Of Control". Στο εν λόγω κομμάτι αλλά και στο "Vain Glory Opera." στα φωνητικά συμμετέχει  ο  Hansi Kürsch των Blind Guardian.




15/01/2002


Bolt Thrower - Honour Valour Pride

Οι Bolt Thrower κυκλοφορούν το έβδομο album τους και μοναδικό χωρίς τον Karl Willetts στα φωνητικά,  " Honour Valour Pride".


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: