About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 14 Ιανουαρίου

Σήμερα 14 Ιανουαρίου, ο Zakk Wylde γίνεται 49. Γενέθλια επίσης για τους Geoff Tate, Dave Grohl και Marco Hietala (Nightwish).
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 14 Ιανουαρίου
Σήμερα 14 Ιανουαρίου, ο Zakk Wylde γίνεται 49. 
Γενέθλια επίσης για τους Geoff Tate, Dave Grohl και Marco Hietala (Nightwish).


14/01/1959




Geoff Tate

Γεννιέται στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας ο τραγουδιστής Geoff Tate (Jeffrey Wayne Tate)

Η πρώτη του μπάντα ήταν οι Babylon, και στη συνέχεια οι Myth. Το 1981 θα ενταχθεί στην cover band The Mob οι οποίοι  στη συνέχεια θα αρχίσουν να γράφουν δικό τους υλικό και θα ονομαστούν  Queensrÿche.

Οι Queensrÿche στα 31 χρόνια καριέρας σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στην progressive σκηνή έχοντας πουλήσει πάνω από 20.000.000 album παγκοσμίως.

Ο Tate, εκτός απο τους Queensrÿche έχει κυκλοφορήσει και 2 προσωπικά album, τα "Geoff Tate" (2002) και  "Kings & Thieves" (2012).

Τον Ιούνιο του 2012 οι Queensrÿche ανακοίνωσαν ότι ο Tate απολύθηκε από την μπάντα και αντικαταστάθηκε από τον Todd La Torre. Λίγο αργότερα ο Tate θα καταθέσει αγωγή ισχυριζόμενος ότι η συνεργασία του με τους Queensrÿche τερματίστηκε παράνομα και ταυτόχρονα θα ζητήσει  να μην χρησιμοποιηθεί το όνομα του συγκροτήματος, μέχρι να διευθετηθεί η αγωγή. Το αίτημα του Tate τελικά απορρίφθηκε και αποφασίστηκε απο το δικαστήριο πως κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου και οι δυο πλευρές είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το όνομα της μπάντας ως έχει.

Έτσι μέχρι μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση και να χάσει ο Tate τα δικαιώματα του ονόματος, υπήρχαν δύο Queensrÿche, ένα με τον Τate και ένα με τον Todd La Torre.

Ο Tate ονόμασε στην συνέχεια το συγκρότημά του Operation: Mindcrime -απο το ομότιτλο album των Queensrÿche του 1988- με τους οποίους πρόσφατα κυκλοφόρησε το album "The Key"




14/01/1966



Marco Hietala

Γεννιέται στο Tervo της Φινλανδίας ο μπασίστας και τραγουδιστής των Nightwish, Marco Hietala (Marko Tapani Hietala).

Το 1984 μαζί με τον αδελφό του Zachary Hietala, θα σχηματίσουν τους Purgatory που θα μετονομαστούν σε Tarot, αναλαμβάνοντας χρέη τραγουδιστή, μπασίστα και συνθέτη της μπάντας μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα με τους Tarot θα ενταχθεί το 2002 στους Nightwish αντικαθιστώντας τον μπασίστα Sami Vänskä με καθήκοντα παράλληλα, τραγουδιστή και συνθέτη της μπάντας.

Εκτός απο τους Nightwish και Tarot, στους κόλπους των οποίων βρίσκεται μέχρι και σήμερα, είναι μέλος και στο supergroup Northern Kings.  Υπήρξε μέλος των  Sinergy, Impaled Nazarene, Sapattivuosi, ενώ έχει συνεργαστεί με Amorphis, Ayreon, After Forever κ,α.





14/01/1967





Zakk Wylde

Γεννιέται στο Bayonne του  New Jersey ο μουσικός, κιθαρίστας και ιδρυτής των Black Label Society, Zakk Wylde (Jeffrey Phillip Wielandt)

Άρχισε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 8 ετών ενώ στα 14 ξεκίνησε να εργάζεται στην Silverton Music. Ο ίδιος έχει δηλώσει οτι έπαιζε κιθάρα για σχεδόν 12 ώρες την ημέρα και ότι αρκετές φορές ξεκινούσε να παίζει όταν έφτανε σπίτι, μετά το σχολείο, μέχρι το επόμενο πρωί που θα πήγαινε ξανά (με αποτέλεσμα να κοιμάται στο σχολείο).

Το 1987 έστειλε μία demo κασέτα στον Ozzy ο οποίος την ίδια χρονιά θα τον προσλάβει.
Μέχρι το 2009 που αποχώρησε, κυκλοφόρησαν μαζί 5 στούντιο album και 3 live.

Το 1992 μαζί με τους Greg DeAngelo και James Lomenzo, σχημάτισαν τους Lynyrd Skynhead. Το 1994 μετά την αντικατάσταση του DeAngelo απο τον Brian Tichy, το συγκρότημα θα μετονομαστεί σε Pride And  Glory, θα κυκλοφορήσουν ένα στούντιο album και στην συνέχεια θα διαλυθούν.

Το 1996  ο Wylde θα κυκλοφορήσει ένα σόλο album το "Book of Shadows" και 2 χρόνια αργότερα (1998), θα σχηματίσει τους Black Label Society, με τους οποίους μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 9 στούντιο album.




14/01/1969


Dave Grohl

Γεννιέται στο Warren του Ohio ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτής των Foo Fighters, Dave Grohl (David Eric Grohl) 

Ο Grohl ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 με τους Scream και το 1990 εντάχθηκε στους Nirvana. Μετά τον θάνατο του Kurt Cobain το 1994 οι Nirvana θα διαλυθούν και ο Grohl θα σχηματίσει τους Foo Fighters με τους οποίους έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει 8 στούντιο album με πιο πρόσφατο το "Sonic Highways" (2014).

Το 2009 μαζί με τους John Paul Jones (ex- Led Zeppelin) και Josh Homme (Queens of the Stone Age, ex-Kyuss) θα σχηματίσει το supergroup Them Crooked Vultures ενώ έχει συνεργαστεί παράλληλα με πληθώρα συγκροτημάτων.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: