About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

JANIS JOPLIN: Σε δημοπρασία η "ψυχεδελική" της Porsche

Η Porsche του 1965 της Janis Joplin η οποία απεικονίζει με ζωγραφιές "Την Ιστορία του Σύμπαντος" θα πωληθεί σε δημοπρασία τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
JANIS JOPLIN: Σε δημοπρασία η 'ψυχεδελική' της Porsche

Η Porsche του 1965 της Janis Joplin η οποία απεικονίζει με ζωγραφιές "Την Ιστορία του Σύμπαντος" θα πωληθεί σε δημοπρασία τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η λευκή 'ψυχεδελική' Porsche 365c 1600 Cabriolet του 1965 της θρυλικής ροκ τραγουδίστριας, η οποία είναι ζωγραφισμένη στο χέρι, θα είναι μέρος της δημοπρασίας της εταιρίας RM Sotheby's "Driven By Disruption" και αναμένεται να πουληθεί για περισσότερο απο $400.000.

Η Joplin είχε αγοράσει την Porsche απο δεύτερο χέρι το 1968 και ανέθεσε στον roadie των Big Brother and the Holding Company, Dave Richards, να ζωγραφίσει το αμάξι της με θέμα την "Ιστορία του Σύμπαντος" με ζωγραφιές απο πεταλούδες και μέδουσες μαζί με την Joplin  και την μπάντα.

Σύμφωνα μάλιστα με την Sotheby's, η Joplin είχε στην ιδιοκτησία της το αυτοκίνητο μέχρι και τον θάνατό της τον Οκτώβριο 1970 και με οδηγό τον μάνατζερ Albert Grossman, η Porsche  έκανε διακριτικές βόλτες για αρκετά χρόνια μετά.

Στις αρχές του '90 στο όχημα 'αποκαταστάθηκε η λάμψη που είχε την δεκαετία του '60'  όντας μέρος του  Rock and Roll Hall of Fame στο Cleveland όπου και παρέμεινε για τις δύο προηγούμενες δεκαετίες.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: