About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι NARCOSIS στο BBR InQuiry

Οι Narcosis απαντούν στο BBR InQuiry Διαβάστε όλα όσα μας είπε η ελληνική μπάντα στην καθιερωμένη μας ανάκριση
Οι NARCOSIS στο BBR InQuiry

Οι Narcosis απαντούν στο BBR InQuiry
Διαβάστε όλα όσα μας είπε η ελληνική μπάντα στην καθιερωμένη μας ανάκριση


Πως δημιουργήθηκαν οι NARCOSIS;
Oι Νarcosis δημιουργήθηκαν το 1998 στην Αθήνα από τον Κώστα Παππά (κιθάρα/φωνητικά). Μετά από μια μακρά ιστορία live εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, ηχογραφήσεις αλλά και αρκετές αλλαγές στους drummer η θέση κατέληξε στον Παύλο Κουναλάκη. Το line up ήρθαν να ολοκληρώσουν ο Γιάννης Τούσσας (μπάσο) και ο Μάνος Σπιτιέρης (κιθάρα).

Narcosis
Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Πάρα πολλές και ο καθένας μας στην μπάντα έχει τελείως διαφορετικά ακούσματα, αλλά σαν επικρατέστερες θα λέγαμε grunge - blues και stoner. 

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Αν και δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχει ποικιλομορφία στα τραγούδια μας θα την περιγράφαμε ως Heavy Rock. Οι στίχοι αναφέρονται συνήθως στις σχέσεις των ανθρώπων και σε συναισθήματα που προκαλούν καταστάσεις.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album θα θέλατε να είχατε γράψει;
Πολλά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε εκατοντάδες.

Αυτό τον καιρό τι παίζει στο mp3 σας; 
Εξαρτάται από την διάθεση .

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Κάποιο από τα αγαπημένα μας όχι δεν μας έχει απογοητεύσει, αλλά μας απογοητεύουν συγκροτήματα που γενικά δεν εξελίσσονται, παραμένουν κολλημένα στον τρόπο/ήχο παιξίματος που τους ανέδειξε και εννοείτε δεν πειραματίζονται.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με πάρα πολλούς, αλλά αυτή την στιγμή θα θέλαμε με τον Josh Homme, τεράστια μουσική προσωπικότητα και επιδραστικός σε μουσικές που αγαπήσαμε.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Κάθε live είναι ξεχωριστό, αυτό που σου μένει στο τέλος είναι ότι πέρασες καλά κάνοντας κάτι που σου αρέσει και δίνεις το 100%.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως μπάντα;
Οι δυσκολίες δυστυχώς είναι αρκετές. Εκτός από το οικονομικό (εξοπλισμός/πρόβες/ηχογραφήσεις κτλ) πρέπει να τα κάνεις όλα – να κάνεις promo, να κλείσεις σωστά gigs, να συνεννοηθείς με μαγαζάτορες να επιμεληθείς artwork κτλ. - και φυσικά ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Narcosis
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Το καλό είναι ότι στηρίζει ο κόσμος όσο μπορεί και υπάρχει και το internet, ένα μέσω να ακουστείς και έξω, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται συσπείρωση και πολύ δουλειά. Ας ξεκινήσουμε αρχικά από τις μουσικές σκηνές. Πόσες μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μουσικού (είτε ηχητικά είτε επαγγελματικά)? Δυστυχώς ακόμα σε βασικά πράγματα είμαστε πίσω και η Ελληνική νοοτροπία του ‘’Ωχ...αδερφέ’’ επικρατεί και στον τρόπο που δουλεύουν άνθρωποι που μπορούν να πάνε την ελληνική μουσική σκηνή ένα βήμα πιο πέρα.

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading;
Μπορείς να δουλεύεις/παράγεις και να μην πληρώνεσαι? 
Όταν ο μουσικός - εκτός του ότι έχει στερηθεί πράγματα για να μπορέσει να αγοράσει ένα καλύτερο όργανο ή για να κάνει τις πρόβες του ή να ηχογραφήσει την δουλειά του (είναι πολυέξοδο άθλημα) – παράγει μουσική (μέσα από ιδέες συναισθήματα/καταστάσεις) δεν γίνεται να μην ανταμειφτεί γιατί αυτή είναι η δουλειά του, άλλοι ζουν αποκλειστικά και μόνο από αυτό. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Στις 27 Φεβρουαρίου εμφανιζόμαστε με τους Black Mamba στο After Dark στα Εξάρχεια. Μετά από αυτό θα ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις του πρώτου μας album (είναι κάτι που ανυπομονούμε να ξεκινήσει εδώ και καιρό) και παράλληλα θα ετοιμαζόμαστε και για την ημιτελική φάση του Battle of the Bands που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη στο AN Club.


Narcosis


Narcosis lineup:
Κώστας Παππάς - κιθάρα/φωνητικά
Παύλος Κουναλάκης - drums
Γιάννης Τούσσας - μπάσο
Μάνος Σπιτιέρης - κιθάρα

web:





'Lv' for bbr

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: