About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Junior Wells, Paul Landers (Rammstein), Mary Hansen (Stereolab), Virgin Steel, Cream.




09/12/1934



Γεννιέται στο Memphis, Tennessee, ο θρυλικός μπλουζίστας Junior Wells (Amos Wells Blakemore Jr.).

Καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με ονόματα όπως   Muddy Waters, Earl Hooker, Buddy Guy, Bonnie Raitt, The Rolling Stones, Van Morrison κ.α. Συμμετείχε επίσης στην ταινία "Blues Brothers 2000" η οποία κυκλοφόρησε το 1998, έναν μήνα μετά τον θάνατό του




09/12/1964


Γεννιέται στο Βερολίνο ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των RammsteinPaul Landers (Heiko Paul Hiersche).

Το όνομα Landers το πήρε όταν παντρεύτηκε στα 20 του την Nikki Landers και πήρε το επίθετό της. Παρά το γεγονός οτι χώρισαν το 1987, ο Landers διατηρεί ακόμα και σήμερα το επίθετο αυτό.

Μαζί με τους Aljoscha Rompe και Christian Flake Lorenz σχημάτισε το 1983, μια από τις πρώτες punk μπάντες στην Ανατολική Γερμανία, τους Feeling B. Τo 1986, σχημάτισε με τους Till Lindemann και  Richard Kruspe τους First Arsch, ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε άλλα συγκροτήματα.

Το 1994, οι Lindemann, Kruspe, Schneider και ο μπασίστας Oliver "Ollie" Riedel κέρδισαν σε έναν τοπικό διαγωνισμό που τους έδωσε τη δυνατότητα να ηχογραφήσουν επαγγελματικά ένα demo με τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια με την προσθήκη των Landers και Christian "Flake" Lorenz, ονομάστηκαν Rammstein.



09/12/1966



Οι Cream κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το πρώτο τους στούντιο album, με τίτλο "Fresh Cream". Στην Αμερική θα το album κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 1967.

Την ίδια ημέρα (09/12/1966) οι Cream (Eric Clapton, Jack Bruce και Ginger Baker) θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο single τους με τίτλο "I Feel Free" το οποίο θα περιλαμβάνεται στην αμερικάνικη έκδοση του album.





09/12/1994



Οι Αμερικανικοί  Virgin Steel κυκλοφορούν το έκτο στούντιο album τους, με τίτλο "The Marriage of Heaven and Hell Part I"

Είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας αναφορικά με την σχέση ανάμεσα στην ανθρωπότητα και την θεότητα. Θα ακολουθήσουν τα "The Marriage of Heaven and Hell Part II" και "Invictus"

Τα τραγούδια του album δεν ακολουθούν μια συγκεκριμένη ιστορία, αλλά είναι εμπνευσμένα από τη θρησκεία, τη μυθολογία, την ποίηση και τις προσωπικές πεποιθήσεις του στιχουργού  De Feis.

Στο συγκεκριμένο album τα μπάσα τα παίζουν οι De Feis και Pursino, αφού ο μπασίστας Rob De Martino αποχώρησε απο το συγκρότημα.




09/12/2002



Σκοτώνεται στο Λονδίνο σε ηλικία 36 ετών, σε ατύχημα που είχε με το ποδήλατό της, όταν παρασύρθηκε απο φορτηγό, η Αυστραλέζα κιθαρίστρια και τραγουδίστρια των StereolabMary Hansen (Mary Therese Hansen). 

H Hansen ήταν μέλος των Stereolab απο το 1992 κυκλοφορώντας μαζί τους έξι στούντιο album. Στα τέλη του 1999 σχημάτισε μαζί με μέλη των Hovercraft, τους Schema με τους οποίους κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album τους τον Σεπτέμβριο του 2000.




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: