About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ





24/11/1972



Οι Hawkwind κυκλοφορούν το τρίτο τους album, "Doremi Fasol Latido"





24/11/1985



Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών, απο καρδιακή προσβολή, ο μπλουζίστας και πρωτοπόρος της  της rock 'n' roll,  Big Joe Turner (Joseph Vernon Turner Jr.).

Ο 'Boss of the Blues' όπως επίσης είναι γνωστός, ήταν από τους πρώτους που ανέμιξε το R&B με το boogie-woogie, για να έχει ως αποτέλεσμα τα jump blues – το είδος που προμήνυε τη γέννηση της rock 'n' roll. Πολλοί καταξιωμένοι μουσικοί υποστηρίζουν ότι αν δεν υπήρχε αυτός δε θα υπήρχεrock 'n' roll. Επηρέασε καλλιτέχνες όπως Elvis Presley και Little Richard, ενώ η αυθεντική εκτέλεση του “Shake, Rattle and Roll”, που ηχογραφήθηκε για την Atlantic Records το 1954, παραμένει ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της επανάστασης του rock and roll.

Η μακροχρόνια καριέρα του πέρασε από τις σημαντικότερες εξελίξεις της pop μουσικής του προηγούμενου αιώνα, αφού ξεκίνησε με τις big bands της εποχής του Swing, μέχρι το boogie-woogie, τα rhythm & blues και το rock and roll.




24/11/1991



Ο Eric Carr (Paul Charles Caravello), drummer των KISS, πεθαίνει σε ηλικία 41 ετών, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης νικημένος απο καρκίνο.

Ο Carr είχε αντικαταστήσει τον Peter Criss το 1980 και παρέμεινε μέλος του συγκροτήματος μέχρι που αρρώστησε το 1991. Ο Eric Carr ήταν γνωστός και ως "The Fox"





24/11/1991



Την ίδια ημέρα,  θα θα φύγει απο τη ζωή και ο Freddie Mercury (Farrokh Bulsara), σε ηλικία 45 ετών, στο σπίτι του στο London's Holland park, λόγω επιπλοκών απο τον ιό του AIDS, μία μόλις ημέρα αφότου ανακοίνωσε δημοσίως οτι είναι θετικός στον ιό του HIV.

Η πρώτη μπάντα του τραγουδιστή, πιανίστα, performer, συνθέτη και στιχουργού, που θεωρείται από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως., ήταν οι Smile. Το 1969 θα ενταχθεί στους Ibex, που θα μετονομαστούν σε Wreckage, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα κάνει κάποιες εμφανίσεις με το συγκρότημα Sour Milk Sea. Την ίδια χρονιά, 1970, ο Mercury μαζί με τους Brian May και Roger Taylor, θα σχηματίσουν τους Queen, όνομα που εμπνεύστηκε ο Mercury.





24/11/1993



Ο μπλουζίστας Albert Collins γνωστός και ως "The master of the telecaster" πεθαίνει απο καρκίνο σε ηλικία 61 ετών. Με την διακριτική ηλεκτρική του κιθάρα και το δυναμικό του παίξιμο επηρέασε  κιθαρίστες όπως ο Gary Moore, Debbie Davies, Stevie Ray Vaughan, John Mayer, Frank Zappa, Ronnie Wood, ο Jimmy Page, Eric Clapton κ.α.  Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες του 20ου αιώνα.






Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: