About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου



22/11/1962



Γεννιέται στο Westfield της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, ο κιθαρίστας, συνθέτης και ιδρυτής των Fates Warning, Jim Matheos.

Στα 20 του θα σχηματίσει τους Fates Warning, στους οποίους μέχρι και σήμερα είναι το μοναδικό σταθερό μέλος. Ο βασικός συνθέτης και στιχουργός της progressive metal μπάντας, παίζει επίσης στους OSI μαζί με τον Kevin Moore (Chroma Key, ex-Dream Theater) και κατα καιρούς συμμετέχει και σε άλλες μπάντες και καλλιτέχνες.

Έχει επίσης κυκλοφορήσει τρια σόλο instrumental άλμπουμ με πιο πρόσφατο το "Halo Effect" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Το 2003 συνεργάστηκε εμ τον αρχικό τραγουδιστή των Fates Warning, John Arch, για την πρώτη προσωπική δουλειά του δεύτερου "A Twist of Fate" . Οι δυο τους στην συνέχεια θα συνεργαστούν με το όνομα Arch/Matheos, κυκλοφορώντας το "Sympathetic Resonance" το 2011. 







21/11/1963



Οι Beatles κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο album τους με τίτλο "With The Beatles", το οποίο βρισκόταν στα UK charts για 51 εβδομάδες.

Ο δίσκος είχε προπαραγγελίες μισού εκατομμυρίου, ενώ πούλησε άλλο μισό εκατομμύριο αντίτυπα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1965.




22/11/1968


Οι Beatles κυκλοφορούν το διπλό album "The Beatles" γνωστό και ως  "The White Album" 





22/11/1988



Κυκλοφορεί το διπλό live album των Pink Floyd με τίτλο "Delicate Sound Of Thunder". Ηχογραφήθηκε από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου του 1988 κατά την διάρκεια των συναυλιών τους στο Nassau Coliseum του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.





22/11/1994



Οι Pearl Jam κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο album τους με τίτλο "Vitalogy" το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά σε βινύλιο και έγινε το πρώτο album βινυλίου που εμφανίστηκε στο US chart. Δυο εβδομάδες αργότερα το album θα κυκλοφορήσει και σε CD, όπου και θα γίνει το δεύτερο fastest-selling CD στην ιστορία, με πρώτο το προηγούμενό τους album "Vs"




22/11/1997



Ο Αυστραλός Michael Hutchence ((Michael Kelland John Hutchence) , μουσικοσυνθέτης, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των INXS, βρίσκεται νεκρός στην σουίτα του, στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου  Ritz Carlton, στο Double Bay της Αυστραλίας. Ο θάνατος του 37χρονου μουσικού αποδόθηκε σε αυτοκτονία δι΄ απαγχονισμού.

Εκτός απο τους INXS, που σχηματίστηκαν το 1977,  υπήρξε μέλος της pop-rock μπάντας Max Q, που είχε μικρή διάρκεια ζωής, αλλά ηχογράφησε και προσωπικό υλικό το οποίο κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του.

Έπαιξε επίσης σε ταινίες συμπεριλαμβανομένων των "Dogs in Space" (1986), "Frankenstein Unbound" (1990) και "Limp" (1997).




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: