About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



29/01/1947

Γεννιέται στο Epping του Έσσεξ της Αγγλίας ο μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης  David Byron (David Garrick)

Υπήρξε τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος Uriah Heep από το 1969 έως το 1976 που λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με το αλκοόλ, του ζητήθηκε να απομακρυνθεί απο την μπάντα.

Από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος τραγουδιστής που είχαν  ποτέ οι Uriah Heep , ενώ οι ερμηνείες του σε κομμάτια – σταθμούς στην ιστορία της rock  "Easy Livin", "Look At Yourself", "July Morning" κ.α, θεωρούνται αξεπέραστες.

Απεβίωσε  σε ηλικία 38 ετών, στις 28 Φεβρουαρίου του 1985, από επιπλοκές σχετιζόμενες με το χρόνιο αλκοολισμό του.





29/01/1952



Γεννιέται στην Βουδαπέστη της Ουγκαρίας ο μουσικός συνθέτης και  ντράμερ των Ramones, Tommy Ramone (Thomas Erdelyi – Tamás Erdélyi).

Αρχικά εντάχθηκε στους Ramones , το 1974 ως μάνατζερ της μπάντας, αλλά στην συνέχεια όταν ο  Joey Ramone έγινε ο τραγουδιστής του γκρουπ, ο Tommy ανέλαβε καθήκοντα drummer.

Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1978 που συμμετείχε παράλληλα και  στην παραγωγή των πρώτων τριών άλμπουμ τους, καθώς και στην live κυκλοφορία, "It’s Alive". Όταν αντικαταστάθηκε απο τον Marky Ramone, ασχολήθηκε με το management του συγκροτήματος και την παραγωγή του τέταρτου άλμπουμ.  Επέστρεψε ως παραγωγός το 1984, για το  άλμπουμ τους "Too Tough to die".

Ο Tommy Ramone είναι το τελευταίο εν ζωή μέλος της αρχικής τετράδας των Ramones και τα τελευταία χρόνια, παίζει στους Uncle Monk, ένα bluegrass – folk ντουέτο, μαζί με την Claudia Tienan.





29/01/1992





Απεβίωσε, στο Burbank της Καλιφόρνια,  σε ηλικία 76 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια,  ο τραγουδιστής, μουσικός και συνθέτης της Βlues μουσικής, Willie Dixon (William James Dixon).

Ο Dixon θεωρείται ένας από τους μουσικούς που καθιέρωσαν τον ήχο της Chicago Blues, και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters,  Howlin’ Wolf και  Little Walter.

Έγραψε μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια της blues, όπως τα "Little Red Rooster", "Hoochie Coochie Man", "Evil", "Back Door Man", "I Just Want to Make Love to You", "I Ain’t Superstitious", "My Babe", "ring It On Home" κ.α.

Το 1980, το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame και το 1994  στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 1989 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Traditional Blues Recording" για το άλμπουμ του "Hidden Charms".





29/01/2002



Οι Dream Theater κυκλοφορούν το έκτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Six Degrees of Inner Turbulence" . Το "Six Degrees of Inner Turbulence", κυκλοφόρησε απο την Elektra Records, σε μορφή  double-disc και θα πάρει την πρώτη θέση στο Billboard Top Internet Albums.


Μπορείτε να ακούσετε παρακάτω ολόκληρο το album:





29/01/2002



Κυκλοφορεί το 10ο στούντιο album του King Diamnond με τίτλο "Abigail II: The Revenge" που είναι η συνέχεια του δεύτερου a;bum του με τίτλο "Abigail".


Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album:




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: