About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Chuck Schuldiner: Ο Πατέρας του Death Metal

Charles Michael Schuldiner - "Ο Πατέρας του Death Metal" Ο Chuck Schuldiner δημιούργησε ένα ολόκληρο μουσικό ιδίωμα, το death metal. Άφησε πίσω του τεράστια μουσική παρακαταθήκη και συνεχίζει να ζει μέσα από τη μουσική του η οποία αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης για πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες.
Chuck Schuldiner: Ο Πατέρας του Death Metal

Charles Michael Schuldiner  - "Ο Πατέρας του Death Metal"  


Ο Chuck Schuldiner δημιούργησε ένα ολόκληρο μουσικό ιδίωμα, το death metal.  Άφησε πίσω του τεράστια μουσική παρακαταθήκη και συνεχίζει να ζει μέσα από τη μουσική του η οποία αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης για πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες.

Chuck Schuldiner
Άνθρωπος με ήθος που έζησε την ζωή του πολύ σεμνά, χωρίς ποτέ του να παραδεχτεί τους διθυραμβικούς τίτλους που έχουν συσχετιστεί με το όνομά του, δηλώνοντας οτι απλά παίζει την μουσική που αγαπά, χωρίς ταμπέλες και διαχωρισμούς.

Ένας εκπληκτικός μουσικός και ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες, συνθέτες, ερμηνευτές στην ιστορία της metal μουσικής.

Γνωστός ακτιβιστής και φιλόζωος,  ο Chuck πολέμησε κατά της εξάπλωσης των σκληρών ναρκωτικών και των παραισθησιογόνων ουσιών.

Γεννήθηκε στο Long Island, της Νέας Υόρκης, απο πατέρα Αυστριακής καταγωγής και μητέρα Νοτιοαμερικανή, δάσκαλοι και οι δύο στο επάγγελμα.

Chuck Schuldiner
Ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, έχοντας έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Frank, και μια μεγαλύτερη αδελφή, την Bethann.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 16χρονου αδελφού του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όταν οι γονείς του του αγόρασαν μια κιθάρα για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει την θλίψη του.

Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας για ένα χρόνο, αλλά όταν ο δάσκαλός του προσπάθησε να του μάθει το "Mary had a Little Lamb", απογοητεύτηκε, αφού του φάνηκε γελοίο και σχεδόν τα παράτησε, μέχρι που οι γονείς του, του αγόρασαν μια ηλεκτρική κιθάρα.

Ο νεαρός Schuldiner άρπαξε αμέσως την κιθάρα και στην συνέχεια αγόρασε ενισχυτές, περνώντας ασταμάτητες ώρες παίζοντας και μαθαίνοντας να παίζει την ηλεκτρική κιθάρα.


Chuck Schuldiner
Αρχικά οι επιρροές, εκτός των άλλων,  ήταν οι  Iron Maiden, Kiss και ο Billy Idol,  καθώς και το NWOBHM - (New Wave of British Heavy Metal).

Συχνά ανέφερε σαν αγαπημένη του μπάντα, τους Γάλλους Sortilege. Αργότερα ως κύριες επιρροές του επικράτησαν οι Slayer, Possessed, Mercyful Fate / King Diamond, Metallica, Watchtower και Queensrÿche, ενώ όπως και ο ίδιος είχε αναφέρει, αγαπούσε εξίσου την Jazz και την κλασσική μουσική.

Το 1983, σε ηλικία 16 ετών, 
ίδρυσε τους Mantas που αργότερα μετονομάστηκαν σε DEATH.

Το 1986 μετακόμισε στο Τορόντο και συμμετείχε προσωρινά στους Καναδέζους Slaughter, όπου όμως γρήγορα επέστρεψε πίσω για να συνεχίσει τους DEATH στους οποίους έκανε πολλές αλλαγές στην σύνθεσή τους, χρησιμοποιώντας αργότερα μόνο season μουσικούς.

Για ένα μικρό διάστημα, άφησε για λίγο στην άκρη τους DEATH προκειμένου να δουλέψει επάνω σε ένα άλλο του project τους Control Denied, κυκλοφορώντας μαζί τους το "The Fragile Art of Existence" το 1999. Επίσης συμμετείχε στους Voodoocult  το 1994, στο album, "Jesus Killing Machine".

Chuck Schuldiner
 Το 1999 ο Schuldiner υπέφερε απο επίμονους πόνους στο επάνω μέρος του λαιμού του, που ο ίδιος απέδιδε σε νευρόπονο. Κατα την διάρκεια μιας θεραπείας με βελονισμό και θεραπευτικό μασάζ, του προτάθηκαν περαιτέρω εξετάσεις τις οποίες παρέλαβε την ημέρα των γενεθλίων του. Διαγνώστηκε οτι το νεύρο στο πίσω μέρος του λαιμού του είχε ερεθιστεί απο έναν κακοήθη όγκο.  Αμέσως ξεκίνησε θεραπεία με ακτινοβολία και χημειοθεραπεία.

Τον Ιανουάριο του 2000 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου.

Παρά την κατάσταση της υγείας του συνέχισε να δουλεύει με τους Control Denied, μέχρι που 2 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση, ο καρκίνος επανήλθε και ο Schuldiner έπρεπε να παλέψει ξανά. 

Αρχικά αρνήθηκε την χειρουργική επέμβαση που έπρεπε να γίνει άμεσα, λόγω οικονομικών δυσκολιών, μιας και οι ασφαλιστικές αρνούνταν να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας του. Το καλοκαίρι του 1991 πολλοί καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Kid Rock, Korn, Red Hot Chili Peppers και άλλοι, πούλησαν σε δημοπρασία προσωπικά τους αντικείμενα μέσω του MTV, βοηθώντας στα ιατρικά έξοδα.

Chuck Schuldiner
  Τα βαριά φάρμακα και οι χημειοθεραπείες εξασθένησαν περισσότερο τον οργανισμό του και στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη αρρώστησε απο πνευμονία. Ενάμιση μήνα μετά, στις 13 Δεκεμβρίου του 2001, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο. Ήταν 34 ετών και το σώμα του αποτεφρώθηκε.

Αν και έφυγε απο κοντά μας, η μουσική του θα ζει για πάντα, θυμίζοντάς μας το μεγάλο και πολύπλευρο ταλέντο του που γέννησε ένα ολόκληρο είδος μουσικής και που επηρέασε πολλά άλλα είδη του metal και όχι μόνο.

 Άλλωστε η μουσική ήταν ολόκληρη η ζωή του και όλα του τα συναισθήματα τα εξέφραζε μέσω των τραγουδιών του. 

Αγαπούσε και ζούσε μέσα απο την μουσική του και ζει πλέον αιώνια μέσω των συνθέσεών του στις καρδιές όλων μας.
"I don’t think I should take the credits for this death metal stuff. I’m just a guy from a band, and I think Death is a metal band". 
Chuck Schuldiner


"Lv"  for bbr

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: